Trek píše:...
All core overclock je věcí minulosti, legacy způsob.
To bych neřekl, když máš DYNAMIC OC SWITCHER. To je ten temný hrdina

Moderátoři: Eddward, flanker, Baneshee
Trek píše:...
All core overclock je věcí minulosti, legacy způsob.
Přesně tohle dělá mě. chladič AIO vodník a prostě ta teplota je tam z 40°C na 90 asi za 2 sekundy spíš za sekundu a to i když čerstvě zapnu PC voda je studená, i když sundám bočnici a foukám na to ledovej vzduch oknem z venku proště nic nezájem jedu na 90°C a nazdar. Cvičně jsem teď objednal NOCTUA NH-D15 SE abych vyloučil chybu chladiče. Pokud bude slabej chladič (fractal 36 celsius prisma) koupím vodní okruh na míru. Noctuu pak vrátím. Pokud bude mít vysoké teploty i noctua tak je asi na reklamace CPU (5950X) nic jiného mě asi nenapadá.crashPC píše: Už mě s tím sereš.Takže, připravil jsem Ryzen Master. Zapnul jsem Cinebench a stopky. Teplota v ten moment byla 34,5 stupňů. V momentě, když na obrazovce naskočily první čtverečky renderu, tak jsem stisknul stopky (pod jednu sekundu delay). Teplota CPU vyletěla na 87,5 stupňů vyletěla za 3,5s, a 90 stupňů tam bylo za 6,8s. Opravdu si myslíš, že s tím má výkon chladiče COKOLI společného?
Doer: třeba opravdu mám špatný kus chladiče. Bůh ví. Doteď mě to netrápilo, než jsem updatoval BIOS.
Tohle mi ukazuje HWinfo. Mezi CCD1 a 2 je tam rozdíl 10 stupnů. CPU core voltage to ukazuje blbě tam mělo být 1,480 co ukazoval ryzen master. Chladič se mi prostě i když to nechám běžet 10 minut zdá pořád studený ale líp to přichytit nejde. Obě hadice vedoucí od CPU jsou na omak studené. Jak říkám když jsem zkusil box chladič k 3600X tak ten to nestíhal vůbec. Proto teď zkusím to nejlepší na vzduchu a to NOCTUU NH-D15 SE a prostě aspoň vyloučím chybu chladiče. Pokud to bude noctua stíhat tak musím postavit výkonějšího vodníka. Normálně bych to neřešil ale když zapnu multicore tak mi to běhá na 4450Mhz ale jak to na těch 90°C jede dýl tak to pak snižeuje takty až klidně na 4250Mhz asi aby se to neupeklo a to mě vadí. Kdyby to drželo takty stabilně na 4450 a teplota třeba 89 tak nemám problém.Trek píše:Důrazně nesouhlasím, to je pouze smíření se se špatným kusem CPU. Prostě to vypadá, že pravděpodobně AMD má trošku problém s QC.
Pokud zapnu Cinebench tak mi skočí na 73C asi. A to mám ventilátory na minimum a 15 let starej vzduchovej chladič a pozor to při scaleru 6x!
Ne ne ne. Pokud je ta transientní odezva tak špatná tak je buď zkroucená deska, slabej přítlak chladiče, málo pasty, vadné heatpipe, vadný cpu nebo podobně.
To jsou splašky.Trek píše:
Transientní odezva mě tolik nezajímá, psal jsem o ustáleném stavu, kdy se CPU díky precision boostu samo nataktuje a výsledek co je vidět - pokud je PBO enabled s max limity - v CPU Package Power je výkon chladiče. Prostě s PBO max limity se CPU samo nataktuje na výkon chladiče.
Néasi. Proto kupuju novej chladič poté, co jsem si všimnul, že něco někde na tom mym setupu neni úplně rovný. Ale nééé, tady se jedou bomby o výkonu chladiče.Ne ne ne. Pokud je ta transientní odezva tak špatná tak je buď zkroucená deska, slabej přítlak chladiče, málo pasty, vadné heatpipe, vadný cpu nebo podobně.
To je špatné. Ty máš průměrnou teplotu CCD1 56.6 st.C a CCD2 48,7 st. C. Zde bude problém. Já mám po minutě rozdíl 0.2 st C. Celou tu dobu se rozdíl průměrné teploty pohyboval 0,2-0,3 st C. Tak dvě možnosti. Vadné CPU nebo blbě nasazený chladič.BananaYoe píše:...
Tohle mi ukazuje HWinfo. Mezi CCD1 a 2 je tam rozdíl 10 stupnů.
Nee, windows schedulujou zátěž na lepší chiplet pokud nebyla na všechny thready.Doer_cze píše: To je špatné. Ty máš průměrnou teplotu CCD1 56.6 st.C a CCD2 48,7 st. C. Zde bude problém.
Jen pro zajímavost.StepanPepan píše:Když jeden čiplet pracuje s příkonem 12W a druhý 8,5 W na jádro, logicky ten víc žeroucí bude teplejší!