Pokud ti to drží pod 90 během cinebenche jsi v pohodě.
Moderátoři: Eddward, flanker, Baneshee
CaprioPom píše:Ahoj, pořídil jsem si 5800X a neskutečně to topí. Řešíte to někdo podtaktováním nebo to necháváte být na 70 stupňů?
Pokud to nema teplotu v IDLEDOC_ZENITH píše:70 ti u 5800X přijde hodně? Pokud máš 70 tak to máš zatim nejstudenější 5800X tady na foru.
Neskutečně je při testování (Prime95 např.) nebo při normálním používání, hraní atd.?CaprioPom píše:Ahoj, pořídil jsem si 5800X a neskutečně to topí. Řešíte to někdo podtaktováním nebo to necháváte být na 70 stupňů?
Ahoj to je jediná komponenta která není nová. Zdroj 750W je z původního PC. A co je taky divné je,že pokud vypne a resetne tak zůstane vyset v logu BIOSU kde mas mačkat del nebo F1 a bios se nespustí jen to logo tam zůstane, klávesnice reaguje na numlock. Musím odpojit zdroj počkat a zapnout PC.Baneshee píše:Zkoušel jsi jinej zdroj? Tohle RAMkama ani procesorem nebude
AHoj Grafika je ASUS gtx 1060/6Gb takové šlapací kolo.satik píše:jakou mas grafiku? muze to nestihat zdroj, protoze ted treba nejaka hra umi grafiku vic zatizit
Ahoj,musím souhlasit..můj 5900x zvládne na ASUS STRIX B550E negative curve -23, zkusil jsem i -27,ale výsledek +- stejný- OCCT kolem 4779-max 4820. Scalar jsem nechal na 1, jj, PBO offset cca +125 MHz. Ale problém je, že jsouDOC_ZENITH píše:Ano je, prime dá větší burn a boost se řídí více faktorama, jádro má nejen teplotnmí ale i prouduvé limity aby nedošlo k poškození křemíku.
Já jsem třeba dnes upustil komplet od OC. Mam 5800x která topí o něco méně jak u většiny lidí a můj vymaxovanej stav tzn +200Mhz, scalar na max, voltage curve na -5 méně to nebylo stable, a dnes jsem se rozhodnul že na to kašlu. Těch pár set mhz v nízkojádrovym boostu stejně nepoznam a zbytečně ten CPU tejrám. V allcore boost to bylo výkonem sotva jak na defaultu a ještě jsem přišel na to že to nebylo rock stable. Resp bylo v testecha tak, ale jednou za cca 14 random crash (restart nebo BSOD). Dnes jem chytil takovej že můj raid řadič si sám spustil check konzistence pole. Vše dopadlo dobře ale kašlu na to, taky jsem šel cestou undervoltu, nechám ho stock, možná tam dám +50Mhz (+100 už neni stable), Scalar 1x, curve -20 a ve výsledku se mi allcore load takt zvednul o 50-75Mhz, nic se nepeče, a myslim si tohle je ideální řešení.
Ahoj tak po výměně zdroje to vypadalo jako zázrak a drželo to jak sviňa dlouho asi 4hod. No a pak se to vyplo a co neodešlo druhá nejstarší věc v pc nmv2 disk. Tak vypozoroval jsem, že pokud to fungovalo musel disk nějak brzdit a ohřívat všechno možný, ale bohužel jsem nikde v hwinfo ničeho nevšiml i když jsem sahal na chladič disku a horký nijak nebyl cca 40 udržel jsem na něm v pohodě ruku. Výsledky testů max 13tis. Napětí se měnilo jen při zapnutí funkce TUFII teď nevím zda je to správně, ale tam přetaktovat a nastavil na 4,3GHz a napětí 1.2 max. Vůbec nechápu.GaGy píše:Ty CPUčka mají vysokou teplotu ale přitom nehřejí.
Edit: tak sem si všiml že po výměně grafiky. z 1080 Ti je méně často vidět boost na 5Ghz.
Ted je otázkou zda za to může nová grafika ,protože z Tička sem odváděl teplo mimo oblast procesoru vodníkem. Nová grafika zahřívá i chladič cpu a boost jde vidět mín. Takže asi zruším +150Hz boost a nechám default a curve optimizerem snížím napětí. Nebo prostě se změnou HW se snížil i boost. Zkusím ještě poslední bios.
To sem osobně dostal od Lisy Su, za to že jsem po 10 letech u Intelu zavítal k AMDflanker píše:Ty kráso, to je dobrej kus! Kde si to sehnal?:D