PBO +150 MHz (tak aby boostoval na 5GHz, furt tomu nemuzu uverit ze mi neco v kompu tika na 5GHz, i kdyz jenom kratce).
-20 negativni krivka na vsech jadrech, moc se mi s tim nechtelo hrat, zatim vypada velmi stabilne.
Zbytek jsem nechal jak je, opet mi do tech nastaveni hrabat nechtelo - akorat jsem natvrdo vypl PBO Fmax Enhancer.
Podle HWinfa ma procesor jedno CCD.
Deska updatovana na BIOS verze 3603 s AGESA V2 PI 1.2.0.1 Patch A.
Vysledek:
Cinebench R23 v priloze.
Teploty: displej na desce ukazuje v BOINCu pri 100% trvale zatezi vsech jader 73 - 74 (package), realne na jadre je 83-84, takt pri trvale 100% zatezi je 4600 - 4625 MHz.
Pri Cinebenchi leze CPU package maximalne na 71 (realne opet kolem 81, rozdil mezi CPU package a jadrovou teplotou je stabilne 10 stupnu).
Hrani nema smysl komentovat, procesor se ani poradne nezahreje.
Ceho jsem si vsiml je, ze cim vetsi negativni krivka, tim vetsi vykon v Cinebenchi, pri -10 jsem mel kolem 15700, dava smysl ze pri vetsim undervoltu je ten procesor vykonnejsi?
Dalsi vec ktere jsem si vsiml je, ze po updatu na nejnovejsi BIOS se procesor chova jinak - vic topi, je vykonnejsi i pri stejnem nastaveni - predtim jsem na krivku vubec nesahal, mel jsem PBO na +150 MHz a teploty byly max 71 na CPU package a skore v Cinebenchi bylo tak 14800, a to mozna jeste jestli.
Kazdopadne musim uznat, ze nejvetsi problem taky vidim v prenosu tepla mezi cipem, IHS a chladicem, protoze i po pomerne dlouhe zatezi vsech jader je chladic mozna tak vlazny a bezprostredne po konci zateze procesor okamzite pada nekam ke 35 stupnum, tudiz chladic jako takovy funguje jak ma, navic NH-D15s je proste hovado. V paste problem neni, kontrolovano.
Sestava v podpisu, mustr jsem si pujcil od Xnovice, cimz dekuji.