Problém s instalací

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 10.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník
Registrován: 18. zář 2011
Bydliště: Břeclav

Problém s instalací

Příspěvek od Svata_Oresky »

Zdravím všechny, jak už říká název, mám problém s instalací.
Sestava je viz podpis. Dnes jsem udělal update BIOSu na nejnovější verzi, jak jsem ho dělal už několikrát. Dělám ho z USB disku přímo v BIOSu. Po restartu mi nenabíhal systém, vždy jenom několikrát problikl monitor a skočil do BIOSu. Systém mám na SSD v M.2 slotu. V BIOSu v boot menu sice v soupisu disků vidím i ten systémový nicméně, když si chci zvolit prioritu bootování, nemám ho ve výběru možností. Disk jsem instaloval cca před rokem, tudíž nevím jestli to tak bylo i předtím. Řekl jsem si, že už ho mám i tak dost dlouho, tak ho přeinstaluji. Spustil jsem instalaci Windows a vybral M.2 SSD (předtím proběhlo odebrání a znovuvytvoření oddílu). Instalace proběhla a tak jsem začal dodělávat další věci jako ovladače LAN, monitoru atd. Tady mě trochu zarazilo, že mi nepovolil nainstalovat ovladač grafiky s tím, že neodpovídá verze systému, i když jsem měl nainstalovanou 64 bit. Po restartu už naskočila modrá obrazovka viz odkaz: https://abload.de/image.php?img=img_202 ... 1s8k0r.jpg
Po použití opravných funkcí z instalátoru se systém někdy spustí, ale maximálně do dalšího restartu. Zkusil jsem tedy opět novou instalaci a už se dostanu maximálně k prvotnímu nastavení před prvním spuštěním, někdy ani tam ne.
Mohl by někdo poradit co s tím? Přijde mi celkem zvláštní, že nejdřív povolí instalaci, která proběhne, ale pak už systém nespustí.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:Kingston HyperX Fury Black 32 GB DDR4 GPU:Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS Zdroj:EVGA SuperNOVA G2 750W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Phanteks Enthoo Primo Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
Skogamandry
Začátečník
Začátečník
Registrován: 21. říj 2017

Re: Problém s instalací

Příspěvek od Skogamandry »

Ahoj, zacal by som od zaciatku - pri tom update biosu. Tak doska ma ak sa nemylim tlacitko Bios Flasfback, skusil by som ten bios prehrat pomocou neho. Stretol som sa s problemom na inej Asuske, kde sa po nahrati z prostredia biosu nechoval potom korektne, niekedy moze byt aj problem, ze sa biosy musia nahravat postupne - alebo aspon zacat nejakym starsim ako poslednym, s tym som sa tiez uz stretol.
Svata_Oresky
Začátečník
Začátečník
Registrován: 18. zář 2011
Bydliště: Břeclav

Re: Problém s instalací

Příspěvek od Svata_Oresky »

Prozatím jsem vyřešil vrácením biosu na starší verzi a zapojením klasického SSD do sata konektoru, který mi ještě zůstal doma po předělávání. Sice to tento SSD taky nenabízelo v biosu v boot priority, ale systém z něho nabíhá automaticky. Prozatím takto pojedu, protože začínám uvažovat o výměně celého kompu za nějakou novou platformu, pravděpodobně Zen3.
Každopádně děkuji za radu, pokud nakonec výměnu kompu zavrhnu, tak vyzkouším tebou popsaný postup.
CPU:AMD Ryzen 7 5800X + Be quiet! DARK ROCK PRO4 MB:ASUS ROG STRIX X570-F GAMING RAM:Kingston HyperX Fury Black 32 GB DDR4 GPU:Gigabyte GTX 1080 Ti AORUS Zdroj:EVGA SuperNOVA G2 750W SDD:Samsung 870 EVO, M.2 250 GB + Samsung 860 EVO 1 TB HDD:WD -Blue EX 1 TB CASE:Phanteks Enthoo Primo Periferie: ASUS ROG STRIX Flare Cherry MX Red, CZ + Corsair Scimitar PRO RGB
Odpovědět

Zpět na „Windows 10“