Internet Explorer 8

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: úte 16. pro 2003, 22:25
Kontaktovat uživatele:

Internet Explorer 8

Příspěvek od Coololooser »

stahuj primo od MS (klikni)


//edit Wilik - upraveno

// OndraSter - upraven název, není jen beta ale i final
0118 999 881 999 119 7253
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

Porovnani me stranky s IE8Beta s emulaci IE7 (osreg7.jpg) a IE8beta (osreg.jpg):
http://ukazto.com/?id=2972364&klic=HIeLbw7M&overall=1

:cry: :cry: :cry: :sad: :(
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar
Registrován: ned 24. dub 2005, 19:35
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

ale mě se nechce učit nové MS hacky (jako by jich už nebylo dost :( )
mohli s tím počkat ještě rok, dva...

jaká byla prodleva mezi IE6 -> IE7 a IE7 -> IE8?
tst
Začátečník
Začátečník
Registrován: čtv 18. led 2007, 15:01
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

nechali se slyset ze ie8 bude mit rezim maximalne dodrzujici standardy
just me
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 11. úno 2004, 14:42
Bydliště: někde u UH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

tak tohle jsem trochu nepochopil ... co nemeli poradne cas opravit?


bubanek píše:ale mě se nechce učit nové MS hacky (jako by jich už nebylo dost :( )

styly pro IE jdou dělat i imho elegantnějším způsobem než používat hacky.
Navíc IE8 bude dodržovat standardy, takže čím dřív tu bude, tím líp.

bubanek píše:jaká byla prodleva mezi IE6 -> IE7 a IE7 -> IE8?

rozdíl mezi IE6 a IE7 je 5 let, čímž Microsoft udělal dost velkou chybu ... i od vydání IE7 je to už 1,5 roku a to je docela dost.
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 5x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S21 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Smith píše:
OndraSter píše:jako by uz nenapachali dost zla, nedavno vysla IE7, takze nemeli poradne cas to opravit..

tak tohle jsem trochu nepochopil ... co nemeli poradne cas opravit?


Vsechno.. Boxmodel se mi nezdal presny - pro jednu vec jsem musel pouzit neco jako:

.neco {
height: 500px;
%height: 515px;
_height: 511px;
}

proste pro kazdy IE jiny hack protoze to pocital jeste jinak nez to melo byt.. (bylo to neco s paddingem, marginem apod)..

Ale myslim ze ty screeny co jsem ukazoval ^ svedci za vse :up:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar
Registrován: ned 24. dub 2005, 19:35
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

kdyby to aspoň nabídlo (sám IE) aktualizaci, ale on nenabídne
a hromada lidí má aktualizace systému vypnuté, takže třeba o novém IE ani neví
takže tu máme haldu lidí co používá IE6 (hacky),IE7 (hacky2), a ještě IE8 (že by už žádné hacky?), to znamená že tam ty hacky (či jak někteří říkají "úpravy") budu muset stále psát
nový prohlížeč toho moc nevyřeší, když ho lidem nikdo nevnutí
TomTom
Začátečník
Začátečník
Registrován: čtv 2. úno 2006, 14:52
Bydliště: KönigGratz

Příspěvek od TomTom »

OndraSter píše:proste pro kazdy IE jiny hack...


Používání IE hacků není validní způsob..Mrkni na podmíněné komentáře 8)
bubanek
Čestný člen
Čestný člen
Uživatelský avatar
Registrován: ned 24. dub 2005, 19:35
Bydliště: /dev/null (aka Brno)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubanek »

TomTom píše:
OndraSter píše:proste pro kazdy IE jiny hack...


Používání IE hacků není validní způsob..Mrkni na podmíněné komentáře 8)

koho zajímají validní způsoby když to podle nich nefunguje...? haldy lidí to raději udělají tak, aby to fungovalo než aby to bylo "validní"
TomTom
Začátečník
Začátečník
Registrován: čtv 2. úno 2006, 14:52
Bydliště: KönigGratz

Příspěvek od TomTom »

koho zajímají validní způsoby když to podle nich nefunguje...? haldy lidí to raději udělají tak, aby to fungovalo než aby to bylo "validní"


Třeba dobrého vývojáře určitě :)
S IE hacky jsou dost problémy, pokud vím tak pod IE 7 nefungují hacky,které se používali u IE6 apod. Podmíněné komentáře dobře vyřeší problém s nedodržováním standardů u IE. A navíc to je elegantní, čisté a validní řešení :)

edit: Komu se nelíbí standardy, může dělat weby třeba v MS Frontpage :twisted:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: úte 16. pro 2003, 22:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

bubanek píše:kdyby to aspoň nabídlo (sám IE) aktualizaci, ale on nenabídne
a hromada lidí má aktualizace systému vypnuté, takže třeba o novém IE ani neví
takže tu máme haldu lidí co používá IE6 (hacky),IE7 (hacky2), a ještě IE8 (že by už žádné hacky?), to znamená že tam ty hacky (či jak někteří říkají "úpravy") budu muset stále psát
nový prohlížeč toho moc nevyřeší, když ho lidem nikdo nevnutí


Proboha, a co chces vnucovat kdyz jde o betaverzi? :stupid:


TomTom píše:edit: Komu se nelíbí standardy, může dělat weby třeba v MS Frontpage :twisted:


ne ne, word je lepsi :P
0118 999 881 999 119 7253
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

MS Frontpage uz neni :P

Jak psal bubanek - k cemu mi je validita kdyz to nebude vypadat spravne? Proc pouzivat podmineny komentare, kdyz muzu pouzit hack?

Ale jsem zvedavy, jestli bdue potreba zase ohackovavat ruzne hodnoty, v IE7 uz nefunguje _, je potreba pouzit %.. A v IE8? Kdo to zkusi? :roll:

PS: nevim proc lidem cpat betaverzi, jeste ke vsemu jen v en, IE8 lidem, co neupgradli ani na IE7.. Proto hacky budou vecne..
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 11. úno 2004, 14:42
Bydliště: někde u UH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:MS Frontpage uz neni :P

Už je MS Expression Web, který generuje krasný validní kód :wink:

OndraSter píše:Jak psal bubanek - k cemu mi je validita kdyz to nebude vypadat spravne? Proc pouzivat podmineny komentare, kdyz muzu pouzit hack?

protože podmíněné komentáře jsou validní, hacky validní nejsou... jak vidim, pro někoho je to velmi obtížné pochopit.
Osobně jsem nikdy žádný hack pro IE nepoužil a to práva z důvodu nevalidity, radši používám elegantnější a hlavně validní metody.

OndraSter píše:Ale jsem zvedavy, jestli bdue potreba zase ohackovavat ruzne hodnoty, v IE7 uz nefunguje _, je potreba pouzit %.. A v IE8? Kdo to zkusi? :roll:

IE8 má tři režimy ... výchozí režim renderuje web dle W3C standardů, pak má režim, který emuluje IE7, a třetí režim kompatibilní s IE6.
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 5x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S21 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

k cemu mi je validita? Ja teda neonanuju nad obrazkem ze muj web splnuje standarty..

O MS EW vim, ale jeste jsem ho nijak poradne nevidel a ani dokonce nezkousel.

Otazkou je, proc, kdyz renderuje podle w3c, se mi zobrazi na tom screenu, co jsem posilal, spodni okraj spravne ve vsech prohlizecich krom IE8? :roll:

V CSS co mam na webu zadny hack nemam (resp. sem si zadneho nevsiml, nedelal jsem tu templatu ja tak nevim presne, ale po zbeznem zhlednuti tam opravdu zadny nebyl co by mel co spolecneho se spodnim okrajem).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 11. úno 2004, 14:42
Bydliště: někde u UH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:k cemu mi je validita? Ja teda neonanuju nad obrazkem ze muj web splnuje standarty..

asi nechápeš od čeho jsou standardy ... a jsi neschopný/líný to udělat validně.
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 5x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S21 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Vim od ceho jsou (aby se dodrzovaly), ale ja davam prednost pred funkcnosti. Pro me jsou lepsi hacky nez podminene komentare. (Uz jenom proto, ze se me to lepe cte.)

A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: úte 16. pro 2003, 22:25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

OndraSter píše:A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

A to ma co spolecneho s IE8?

Krom toho ondro bych rekl ze je chyba nekde na tve strane/tvem pc, pac me ie8 renderuje tvuj web relativne vpohode... http://img2.imgup.eu/ie8smithsmrdi.png
0118 999 881 999 119 7253
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 11. úno 2004, 14:42
Bydliště: někde u UH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:Vim od ceho jsou (aby se dodrzovaly), ale ja davam prednost pred funkcnosti. Pro me jsou lepsi hacky nez podminene komentare. (Uz jenom proto, ze se me to lepe cte.)

Tak ono se to dá udělat i třeba pomocí PHP (a 100% to funguje), když seš ten PHP programátor ... a rozhodně je to přehlednější než nějaké hacky.

OndraSter píše:A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

ty PHP programátore, víš, že PHP není programování, ale skriptování?
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 5x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S21 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 22. úno 2006, 15:14
Bydliště: Praha / ČVUT FIT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Coololooser píše:
OndraSter píše:A vubec, ja jsem PHP programator, ne nejaky designer ci rozsekavac :wink:

A to ma co spolecneho s IE8?

Krom toho ondro bych rekl ze je chyba nekde na tve strane/tvem pc, pac me ie8 renderuje tvuj web relativne vpohode... http://img2.imgup.eu/ie8smithsmrdi.png


spolecneho s IE8 to nema nic..

A co se tyce toho obrazku - jsem z toho jelen :oops: .. Me to opravdu zobrazilo podle toho screenu vcera. Dnes to je OK.. Omlouvam se MS :onfire: .

Smith píše:ty PHP programátore, víš, že PHP není programování, ale skriptování?


Kdyz bych nekomu rekl ze jsem PHP skripter tak mi odpovi: "Coze? PHP stripter?"
Rozdil mezi skriptovanim a programovanim je.. Na teoreticke urovni je, na prakticke to je jedno - v obou aplikacich je vysledkem neco dynamickeho a lidem je jedno, jestli sem to naprogramoval nebo naskriptoval :wink: .

OKi, budu si rikat web application developer aby vsichni byli spokojeni.

Ale ukonceneme OT...

// a ted mi to pismo prijde mazly jak (damy prominou, panove jsou zvykli) hovno na bote.. (doslovne)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32


Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar
Registrován: stř 11. úno 2004, 14:42
Bydliště: někde u UH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

OndraSter píše:...

jen tak btw, i kdyby to IE 8 zobrazoval blbě, tak se není čemu divit ... 52 chyb na 82 řádků kódu je... trochu hodně.
# Desktop [Ryzen 9 5950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 5x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W10 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W10 Pro]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S21 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 5D MkIV, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“