Nefunguje grafika - rychle prosím.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: Wilik, Walker1134, morke

saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

Dobrý den, dnes jsem dostal pod stromeček grafickou kartu, kterou jsem si předem objednal i se zdrojem, zdroj funguje, ale grafická karta nefaká, a já nevím čím to je, stará mi funguje v pohodě. Prosím pro rychlou domluvu skype : xxsaimonxx19. Děkuji moc.
AllowedCry
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 21. kvě 2011
Bydliště: Praha

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od AllowedCry »

Domluvu o čem, když si sem nic nenapsal?

Jaký je zbytek sestavy? O jakou grafiku se jedná? Jak se projevuje "nefunguje"??
To víš, že jo
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

AllowedCry píše:Domluvu o čem, když si sem nic nenapsal?

Jaký je zbytek sestavy? O jakou grafiku se jedná? Jak se projevuje "nefunguje"??
Takže, jedná se o grafiku MSI R9 270, nejdříve jsem vyměnil zdroj, dal jsem tam Seasonic Energy Knight SS-500ET, fakalo v pohodě, jdu do správce zařízení, odinstaluju celou starou grafiku a všechny její ovladače, vypnu počítač. Dám novou grafickou kartu, zapnu počítač, a black screen, monitor píše, že je bez signálu nebo něco takového. Když tam dám starou grafiku, tak to zase jde. Nechápu, nejspíš bude poškozená, ale je uplně nová, ode dneška .


Sestava :
procesor : Intel Core i5 2400 , takt. na 3,4 GHz
zákl.deska : H-CUPERTINO2-H61-uA TX - 1 PCI Express x16 (Gen2.0) ,3 PCI Express x1 (Gen2.0)
RAM : 8GB
grafika : mám tam tu starou když ta nová nefunguje - Nvidia GT520M
Harddisk: 1 TB
zdroj : Seasonic Energy Knight SS-500ET
oneb1t
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 22. dub 2010

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od oneb1t »

problem s biosem
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS APEX IX@X, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13 4300U
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

oneb1t píše:problem s biosem
Jak ho opravím? stará jde normálně :O
oneb1t
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 22. dub 2010

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od oneb1t »

pravdepodobne nijak mas dost nestandartni desku :) zkus najit novejsi verzi biosu
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS APEX IX@X, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13 4300U
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

Takže grafika je na vyhození? ani na reklamaci nemá cenu odesílat?
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

oneb1t píše:pravdepodobne nijak mas dost nestandartni desku :) zkus najit novejsi verzi biosu
Nemáš nějaký rychlejší kontakt na tebe?
0martas0
Začátečník
Začátečník
Registrován: 12. led 2013

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od 0martas0 »

Mě tohle při výměne grafiky dělalo taky. Přitom když jsem použil gpu v procesoru najelo to.

Takže, šel jsem do biosu, dal reset default, save a restart a během restartu jsem rychle přehodil kabel do grafiky.

Takže, kabel píchni do desky tak abys použil gpu v procesoru a zkus to samo udělat. :)
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

0martas0 píše:Mě tohle při výměne grafiky dělalo taky. Přitom když jsem použil gpu v procesoru najelo to.

Takže, šel jsem do biosu, dal reset default, save a restart a během restartu jsem rychle přehodil kabel do grafiky.

Takže, kabel píchni do desky tak abys použil gpu v procesoru a zkus to samo udělat. :)
Nepůjdeš na skype prosím? :)
0martas0
Začátečník
Začátečník
Registrován: 12. led 2013

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od 0martas0 »

Ne nepůjdu, píšu ti co máš udělat.

Do BIOSu víš jak vlézt?
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

Veděl jsem to, ale už je to dlouho, a zapomněl jsem to. Takže tam mám vlézt se starou grafikou a pak co? :)
0martas0
Začátečník
Začátečník
Registrován: 12. led 2013

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od 0martas0 »

Do BIOSu se dostaneš při zapínání PC mačkáním klávesy, u každé desky to je jinak, někde pomocí mačkání delete, f11, f10, f12, f9 musíš to zkusit prostě.

Normálně do PC namontuj tu novou grafiku, ale kabel od monitoru nezapojuj do té grafiky ale do desky, měl by tam být nějakej výstup, HDMI, VGA něco prostě. Přes to se dostaneš do BIOSu, tam dáš reset default setting nebo tak něco proste do zakladu to daš, pak daš uložit a restartovat a hned jak se to vypne musiš rychle přepojit ten kabel do vystupu na grafice, kdyby to nenajelo zkus natvrdo restart tlačitkem na bedně ještě jednou. Uvidiš. :)
r34ktor
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 31. pro 2006

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od r34ktor »

Jen pro pořádek - zapojil jsi přídavné napájení do nové GK?
Knowledge is power
0martas0
Začátečník
Začátečník
Registrován: 12. led 2013

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od 0martas0 »

Vidíš, proč začít lehce když to jde složitě. :D
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

r34ktor píše:Jen pro pořádek - zapojil jsi přídavné napájení do nové GK?
Ano myslím že jo, jeden kabel jsem musel napojit na grafiku, jinak se netočily ani větráčky.
oneb1t
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 22. dub 2010

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od oneb1t »

to by pravdepodobne piskalo
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3000MHz, Asrock Z390M-ITX, A-data 1TB XPG SX8200
i7-9700K@5.1GHz, 2x16GB DDR4-3200MHz CL13, ASUS APEX IX@X, A-data 512GB XPG SX8200, R9 290X@390X 4GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13 4300U
Athlon 200GE, 2x4GB DDR4 3000Mhz, ASUS A320M-K@350M-E, A-data 1TB XPG SX8200, 55OLED754, 100W 12V PicoPSU
r34ktor
Začátečník
Začátečník
Uživatelský avatar
Registrován: 31. pro 2006

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od r34ktor »

Knowledge is power
saimon
Nováček
Nováček
Registrován: 30. lis 2014

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od saimon »

Tak bohužel, reset biosu nepomohl, monitor se opět neaktivoval.
Herpes
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Registrován: 23. kvě 2013
Bydliště: Mikulov

Re: Nefunguje grafika - rychle prosím.

Příspěvek od Herpes »

Možná bych zkusil i vytáhnout baterku na desce nebo CMOS...
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“