Miranda - zprovoznění
- Thellwin
- Administrátor

Miranda - zprovoznění
Potřeboval bych poradit, jak mám zprovoznit Mirandu ... naistaloval jsem to, ale nikdy jsem tenhle typ programů nepoužíval a takže fakt nevim co s tim mám dělat 
Goldnoob team proud member!
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

Mas ICQ cislo ? Jestli ne zaregistruj se na http://lite.icq.com/register . Ja mam Mirandu Plus v cestine, to je trochu jiny viz www.mirandaplus.wz.cz jestli ji mas taky tak pri spusteni vytvor profil a klikni na spust mirandu. Pak te to vyzve k zadani ICQ cisla a hesla, zadej a hotovo. Jses on-line. Ted jen najit kamarady treba z PCT fora, pridat si je do seznamu a komunikovat s nima
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Thellwin
- Administrátor

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- zombux
- Odborník PCT

jen doplním pro všechny začínající uživatele ICQ:
při registraci dostanete svoje UIN (unikátní identifikační číslo) a vymyslíte si heslo. to je vše co pro provoz ICQ potřebujete.
druhá fáze je připojení - přes některého klienta (ICQ Pro, ICQ Lite, Miranda, Trilian...) nebo přes webové rozhraní http://go.icq.com. Výhodou klientů je nesrovnatelně větší komfort a možnosti, web zase běží všude a nemusí se instalovat.
ICQ umožňuje přidávání ostatních uživatelů přes vyhledávání podle informací které každý může zadat do svého profilu...
při registraci dostanete svoje UIN (unikátní identifikační číslo) a vymyslíte si heslo. to je vše co pro provoz ICQ potřebujete.
druhá fáze je připojení - přes některého klienta (ICQ Pro, ICQ Lite, Miranda, Trilian...) nebo přes webové rozhraní http://go.icq.com. Výhodou klientů je nesrovnatelně větší komfort a možnosti, web zase běží všude a nemusí se instalovat.
ICQ umožňuje přidávání ostatních uživatelů přes vyhledávání podle informací které každý může zadat do svého profilu...
ignorelist: kremrole a dezoláti
- wena
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Miranda a proxy
Někde jsem četl že Miranda nejede přes proxy. Je to pravda? Uvažuju že bych jí používal v práci (později možná i doma), ale tohle by byla vážná překážka. 
Dík.
Vašek
Dík.
Vašek
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
- zombux
- Odborník PCT

Re: Miranda a proxy
Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.wena píše:Někde jsem četl že Miranda nejede přes proxy. Je to pravda? Uvažuju že bych jí používal v práci (později možná i doma), ale tohle by byla vážná překážka.
Dík.
Vašek
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A neznas ty hodnoty jak se maj nastavit?zombie píše:Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- zombux
- Odborník PCT

záleží na nastavení proxy serveru - musíš se na to zeptat, je to pokaždý jiný...ManchesterUnited píše:A neznas ty hodnoty jak se maj nastavit?zombie píše:Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
- Luke
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak všude bohužel nefunguje...zombie píše: http://go.icq.com web zase běží všude a nemusí se instalovat.
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
- zombux
- Odborník PCT

Samozřejmě že existují výjimkyLuke píše:Tak všude bohužel nefunguje...zombie píše: http://go.icq.com web zase běží všude a nemusí se instalovat.![]()
- nenainstalovaná Java Virtual Machine (jede to totiž přes Java applet)
- zakázaný ICQ porty (pokud myslíš tohle
- wena
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hodnoty proxy serveru najdeš v IE - Nástroje - Možnosti sítě internet - záložka Připojení - a dole je Nastavení místní sítě (LAN)...Jen nevím 100% jestli jsou to ty správné údaje.ManchesterUnited píše:A neznas ty hodnoty jak se maj nastavit?zombie píše:Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
- wena
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem zkoušel u nás v práci ty hodnoty proxy serveru zadat do Mirandy, ale stejně mi to nechodí.
Mám tam i login a heslo, který spolehlivě fungujou v IE pro cestu ven, ale stejně nejde.
Možná je tam ještě nějaká ochrana. Nevíte někdo co s tím?
Nerad bych se přihlašoval na ICQ přes jejich stránky.
Mám tam i login a heslo, který spolehlivě fungujou v IE pro cestu ven, ale stejně nejde.
Možná je tam ještě nějaká ochrana. Nevíte někdo co s tím?
Nerad bych se přihlašoval na ICQ přes jejich stránky.
- zombux
- Odborník PCT

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Právě ta Java VM má trochu problémy na Linuxu. Teda aspoň na RH9, kterej máme ve škole - tam to funguje jenom když je venku hezky...zombie píše:Samozřejmě že existují výjimkyLuke píše: Tak všude bohužel nefunguje...![]()
![]()
- nenainstalovaná Java Virtual Machine (jede to totiž přes Java applet)
- zakázaný ICQ porty (pokud myslíš tohle)
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou