Miranda - zprovoznění

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Miranda - zprovoznění

Příspěvek od Thellwin »

Potřeboval bych poradit, jak mám zprovoznit Mirandu ... naistaloval jsem to, ale nikdy jsem tenhle typ programů nepoužíval a takže fakt nevim co s tim mám dělat :oops:
Goldnoob team proud member!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Mas ICQ cislo ? Jestli ne zaregistruj se na http://lite.icq.com/register . Ja mam Mirandu Plus v cestine, to je trochu jiny viz www.mirandaplus.wz.cz jestli ji mas taky tak pri spusteni vytvor profil a klikni na spust mirandu. Pak te to vyzve k zadani ICQ cisla a hesla, zadej a hotovo. Jses on-line. Ted jen najit kamarady treba z PCT fora, pridat si je do seznamu a komunikovat s nima
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak už jsem to snad zprovoznil ... díky moc :)
Goldnoob team proud member!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Za nic. Radi poradime 8-)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jen doplním pro všechny začínající uživatele ICQ:

při registraci dostanete svoje UIN (unikátní identifikační číslo) a vymyslíte si heslo. to je vše co pro provoz ICQ potřebujete.

druhá fáze je připojení - přes některého klienta (ICQ Pro, ICQ Lite, Miranda, Trilian...) nebo přes webové rozhraní http://go.icq.com. Výhodou klientů je nesrovnatelně větší komfort a možnosti, web zase běží všude a nemusí se instalovat.

ICQ umožňuje přidávání ostatních uživatelů přes vyhledávání podle informací které každý může zadat do svého profilu...
ignorelist: kremrole a dezoláti
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Miranda a proxy

Příspěvek od wena »

Někde jsem četl že Miranda nejede přes proxy. Je to pravda? Uvažuju že bych jí používal v práci (později možná i doma), ale tohle by byla vážná překážka. :(
Dík.
Vašek
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Miranda a proxy

Příspěvek od zombux »

wena píše:Někde jsem četl že Miranda nejede přes proxy. Je to pravda? Uvažuju že bych jí používal v práci (později možná i doma), ale tohle by byla vážná překážka. :(
Dík.
Vašek
Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

zombie píše:Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
A neznas ty hodnoty jak se maj nastavit?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ManchesterUnited píše:
zombie píše:Přes proxy samozřejmě miranda funguje (sám ji mám přes proxy), stačí nastavit ve vlastnostech proxy server a port.
záleží na nastavení proxy serveru - musíš se na to zeptat, je to pokaždý jiný...
Luke
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luke »

zombie píše: http://go.icq.com web zase běží všude a nemusí se instalovat.
Tak všude bohužel nefunguje... :sad: :evil:
The Kingdom Of Khandaras Has Fallen Into Chaos
Necromancer - From the steamy recesses of the southern swamps comes a figure cloaked in mystery...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Luke píše:
zombie píše: http://go.icq.com web zase běží všude a nemusí se instalovat.
Tak všude bohužel nefunguje... :sad: :evil:
Samozřejmě že existují výjimky :)
- nenainstalovaná Java Virtual Machine (jede to totiž přes Java applet)
- zakázaný ICQ porty (pokud myslíš tohle :wink: )
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

ManchesterUnited píše:
Hodnoty proxy serveru najdeš v IE - Nástroje - Možnosti sítě internet - záložka Připojení - a dole je Nastavení místní sítě (LAN)...Jen nevím 100% jestli jsou to ty správné údaje. :? Snad ano. :)
CPU : Opteron 146, Chladič : Boxovaný, Základní deska : DFI LanParty UT NF4Ultra-D, Paměť : Seitec 2x512MB DDR400, Grafika : nVidia 7600GT, HDD : 2x Hitachi 250GB SATA2, 2x Samsung 250GB SATA2, Mechanika : DVD-RW LG GSA-4166B, Zvukovka : Audigy 2 ZS, Repráky : Genius HT 5.1, Zdroj : LC Power 550W, Monitor : LCD 19" - Samsung SyncMaster 193P, Operační systém : Microsoft Windows XP Professional, Internet : WiFi 8000kbps/4000kbps - 300Kč, WiFi AP : AirCA8 5GHz, Myš : Logitech MX518
wena
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wena »

Tak jsem zkoušel u nás v práci ty hodnoty proxy serveru zadat do Mirandy, ale stejně mi to nechodí.

Mám tam i login a heslo, který spolehlivě fungujou v IE pro cestu ven, ale stejně nejde. :(

Možná je tam ještě nějaká ochrana. Nevíte někdo co s tím?

Nerad bych se přihlašoval na ICQ přes jejich stránky.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

zkus zadat jinej typ proxy (třeba já jedu přes SOCKS5).
zaškrtni "resolve hostnames through proxy".
nastav správnej port (zkus 1080)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zombie píše:
Luke píše: Tak všude bohužel nefunguje... :sad: :evil:
Samozřejmě že existují výjimky :)
- nenainstalovaná Java Virtual Machine (jede to totiž přes Java applet)
- zakázaný ICQ porty (pokud myslíš tohle :wink: )
Právě ta Java VM má trochu problémy na Linuxu. Teda aspoň na RH9, kterej máme ve škole - tam to funguje jenom když je venku hezky... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“