NIKDY NEPODLÉHEJTE PANICE
Pokud se něco podobného stane i Vám, okamžitě vypněte PC a nic s tím nedělejte, nebo dopadnete jako JÁ (obnovíte 1 partition a zbytek bude nenávratně v PI*I
Přečtěte si pozorně všechno co je zde psáno ať vidíte co NESMÍTE UDĚLAT!!!
//31.5.2004 Nakonec se mi všechna data povedla zachránit. Čtěte na str. 2
//původní
Mám pevný disk Seagate Baracuda IV 40GB a moje základní deska (viz podpis) nepodporuje správnou děličku při 166FBS. V sobotu pozdě odpoledne jsem vypl kompl a večer ho zapl. Najednou naskočí chybová hláška, nečo ve smyslu, že chybí OS. Tak jsem vzal boot cd win98SE. Nabootuju, napíšu C:\ dir a ono to napíše že jednotkanení naformátovaná pododobně. A to samý u ostatních častí.
Disk byl rozdělen asi takto: C-7,5GB fat32 Win98SE; D-5GB ntfs WinXP SP1a; E- 10GB fat32 záloha velkýho nmožství softu(jak warez tak i originál); F-14,5GB nainstalovaný hry, atd-> ten mi moc nevadí.
Nejvíc ze všeho mě mrzí ten disk se softem tam toho bylo strašně moc a taky plno ovladačů a věcí co jsem stahoval strašně dlouho. žádný zálohy jsem jsem předtím nedělal(typu záloha MBR, Session,...)
Jinak žádný pokusy o záchranu dat jsem nedělal takže věřím, že to snad půjde nějak obnovit. Odpusťte si prosím posměchy, stát se to může každýmu, já jenom prosím o radu.
Jde zachránit alespoň nějaká část dat???
K podobné ztrátě dat došlo už 2x asi tak před rokem v jiným casu s jiným zdrojem a boardem(AOpen AX59Pro), ale tam jsem přišel akorát jenom o 2 oddíly, ze kterých jsem stejně udělal jeden.