pre radic hpt 366 od higpointu nie su k dispozicii ziadne drivery pod win xp . predsa len som nejake zohnal, su to njake bety a vsetci tvrdia, ze im chodia a vlastne mne tiez.
problem je vsak s instalaciou windowsu. win xp som nechal instalovat na intel radici (33), naistaloval som drivery (windows xp ich nema ) a potom som xcel prepnut disk na ata 66. lenze to nejde . windows proste nenabootuje. (instalovat na ata 66 radici sa neda pokial nema win xp na to drivery vstavane, alebu mu ich pri instalacii nedas z diskety)
neviete niekto ako presvedcit windows aby bootoval s ineho radica ako na tom na ktorom bol instalovany ?
doteraz ma to netrapilo, ale kupil som novy disk wd jb a tam je skoda ho mat na 33 radici (vid http://www.xbitlabs.com/articles/storag ... 200jb.html
)
(ja viem, ono sa to asi da preinstalovat a pri instalacii pridat ako scsi zariadenie a dat tam spominane drivery, nexcem vsak rinstalovat windows a ... nemam mechaniku a disketu )
hpt366 a windows XP
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- mixal
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hpt366 a windows XP
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Je to trochu zmatečný
Pokud chceš bootovat z HPT366, tak je to třeba nastavit v biosu.
Nevím, jakou máš základní desku. Ovladače pro HPT bych samo napřed hledal na webu výrobce MB, pak u samotného HPT. A co třeba zkusit ovladače pro Win2k?
Zkus ještě dodat nějaká další data o PC a zkusíme pouvažovat.
Pokud chceš bootovat z HPT366, tak je to třeba nastavit v biosu.
Nevím, jakou máš základní desku. Ovladače pro HPT bych samo napřed hledal na webu výrobce MB, pak u samotného HPT. A co třeba zkusit ovladače pro Win2k?
Zkus ještě dodat nějaká další data o PC a zkusíme pouvažovat.
- mixal
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
bootovat zacne, takze v biose problem nie je.
bios pre hpt 366 pouzivam najnovsi 1.28
drv z win 2k nefunguje
pre xp je len beta driver, ktory niekto ziskal od techninckej podpory a nie je oficialny ale funguje, nepodari sa mi vsak s nim nabootovat, ked som to na tomto radici neistaloval (mozno vseobecny problem win xp (mozno aj suvisiaci s licencnou politikou), urcite sa da nejak obist). horsie ze nejde ani safe mode, co by asi mal. prepnem spat na 33 radic a vsetko ok.
doska abit be6, 440 bx chipset, onboard hpt 366 radic
disk wd 80 mb JB
bios pre hpt 366 pouzivam najnovsi 1.28
drv z win 2k nefunguje
pre xp je len beta driver, ktory niekto ziskal od techninckej podpory a nie je oficialny ale funguje, nepodari sa mi vsak s nim nabootovat, ked som to na tomto radici neistaloval (mozno vseobecny problem win xp (mozno aj suvisiaci s licencnou politikou), urcite sa da nejak obist). horsie ze nejde ani safe mode, co by asi mal. prepnem spat na 33 radic a vsetko ok.
doska abit be6, 440 bx chipset, onboard hpt 366 radic
disk wd 80 mb JB
Celeron Tualatin 1.3 @ 1.46,Abit BE6 BX, Ati Rage 128 16 MB, 256 MB PC 133 CL2, ATA 33 radic ,ATA 66 radic, ATA 100 radic
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Dík za upřesnění
Koukal jsem na web HPT a pro HPT366 podpora WinXP naprosto žádná. Snad raději bez komentáře, o slušnosti by to nebylo...
Ještě bych zkusil dotaz přímo na Microsoft, jak je to s podporou.
No a pokud nechceš měnit MB (Abit BE6 je hodně dobrá deska, já měl BE6-II revizi 1.02, jenže ta už měla měla HPT370...) pak je asi řešením problému vypnout HPT366 na desce a sehnat přídavný řadič na PCI. Ať už na bázi třeba HPT370 nebo Promise. Cena řešení je závislá na tom, jak by se takový přídavný řadič sehnal. Nový v provedení ATA100 stojí cca 1000,-Kč viz např. http://www.monima.cz/index_light.php?bo ... A--&nazev= , měl by se dát sehnat i podstatně levněji někde v bazaru. Pozor na Kouwell ATA133, tady kamarád řešil nekompatibilitu tohoto řadiče na originál Intel MB pro P4. Ata 100 funguje bez závad, proto ten odkaz výše. Samo, dá se koupit i raid provedení.
Je ovšem otázka, zda provozovat WinXP nebo je možné použít 2k. A pokud jsem cosi slyšel, pak se snad tak nějak toleruje použití nižší verze OS oproti zakoupeným XP.
Takže zvážit, zda jsou XP skutečně nezbytně nutná.
Koukal jsem na web HPT a pro HPT366 podpora WinXP naprosto žádná. Snad raději bez komentáře, o slušnosti by to nebylo...
Ještě bych zkusil dotaz přímo na Microsoft, jak je to s podporou.
No a pokud nechceš měnit MB (Abit BE6 je hodně dobrá deska, já měl BE6-II revizi 1.02, jenže ta už měla měla HPT370...) pak je asi řešením problému vypnout HPT366 na desce a sehnat přídavný řadič na PCI. Ať už na bázi třeba HPT370 nebo Promise. Cena řešení je závislá na tom, jak by se takový přídavný řadič sehnal. Nový v provedení ATA100 stojí cca 1000,-Kč viz např. http://www.monima.cz/index_light.php?bo ... A--&nazev= , měl by se dát sehnat i podstatně levněji někde v bazaru. Pozor na Kouwell ATA133, tady kamarád řešil nekompatibilitu tohoto řadiče na originál Intel MB pro P4. Ata 100 funguje bez závad, proto ten odkaz výše. Samo, dá se koupit i raid provedení.
Je ovšem otázka, zda provozovat WinXP nebo je možné použít 2k. A pokud jsem cosi slyšel, pak se snad tak nějak toleruje použití nižší verze OS oproti zakoupeným XP.
Takže zvážit, zda jsou XP skutečně nezbytně nutná.
- mixal
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
XP su skoro nutne, pretoze sa v nix lepsie developuju drivery. (numega)
ked ti tvoj vlastny driver padne pod win 2k, tak si skoncil , musis reinstalovat, ked pod xp, tak sa da vratit
ata 100 radic mam jeden pozicany, mozno mi ho ten clovek aj preda, skusim to na tom. (cmd 649)
ale aj tak, je hpt 366 pre mna vyzva. davnejsie mi neslo dma na napalovacke (win XP) na tomto radici, a tak som tam dal natvrdo driver hpt370. dma sice islo, ale chovalo sa to iba ako cdrom; pre hdd to mozno pojde .
je mozno lepsie kupit v bazare 815 a mat pokoj, ale ked som si uz prerobil redukciu na tualatina, tak sa pohram aj s tymto
ked ti tvoj vlastny driver padne pod win 2k, tak si skoncil , musis reinstalovat, ked pod xp, tak sa da vratit
ata 100 radic mam jeden pozicany, mozno mi ho ten clovek aj preda, skusim to na tom. (cmd 649)
ale aj tak, je hpt 366 pre mna vyzva. davnejsie mi neslo dma na napalovacke (win XP) na tomto radici, a tak som tam dal natvrdo driver hpt370. dma sice islo, ale chovalo sa to iba ako cdrom; pre hdd to mozno pojde .
je mozno lepsie kupit v bazare 815 a mat pokoj, ale ked som si uz prerobil redukciu na tualatina, tak sa pohram aj s tymto