Provider odchytava packety ICQ...

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

A nestačilo by jednoduše použít webový rozhraní, většina free mailů umožňuje zabezpečený připojení (SHTTP) :?
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

pavel.minarik píše:jestli to tak opravdu je, tak je to podle mě zase jedna z těch sprostejch podrazáckej sviňáren co jenom nahrává lumpům a podvodníkům, kteří by tak mohli vynášet důvěrný informace z firmy a když by je u toho někdo načapal, tak by ho ještě šli žalovat

BTW: půlka firem by rovnou mohla jít k soudu, protože přesně tohle nerespektuje

sorry za OT, ale nemohl jsem si pomoct
Pošta, jako pošta, je to přeci stejný jako s obálkou, jednou je na ní tvoje je jméno, tak jí rozlepuješ ty, stejně jako když posíláš, tak to zalepíš a rozlepí až adresát, a ne někdo mezi.
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

To s tou papirovou postovni obalkou uplne nesedi.

kdyz email pises na pocitaci tveho zamesnavatele, v dobu, kterou ti zamestnavatel plati jako pracovni dobu a k jeho poslani vyuzivas konektivitu, kterou zase plati zamestnavatel, tak by bylo divne, aby zamestnavatel nemel pravo to kontrolovat.

neco jineho je ale kodex ISP. Ti by to uz z jakychsi moralnich norem veci jako odchytavani paketu delat nemeli. Uz jen proto, ze je to TAK SNADNE. :?

pokud ale mate dojem, ze to co si rikate toho ISP zajima. Tak proste sifrujte. Mate na to pravo i prostredky, at si vlada USA rika co chce! :wink:
Toshiba Tecra A6
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

Bajgy píše:To s tou papirovou postovni obalkou uplne nesedi.

kdyz email pises na pocitaci tveho zamesnavatele, v dobu, kterou ti zamestnavatel plati jako pracovni dobu a k jeho poslani vyuzivas konektivitu, kterou zase plati zamestnavatel, tak by bylo divne, aby zamestnavatel nemel pravo to kontrolovat.
Nesouhlasim. Muj vyklad:
Pokud budu chtit odeslat soukromy dopis ve firemni obalce na naklady zamestnavatele, tak ten ma pravo (na zaklade podezreni - adresy prijemce) s tim dopisem za mnou prijit a ptat se, kdo je adresat a proc mu to posilam z firmy. Ovsem pozor! Ta obalka nesmi byt zamestnavatelem otevrena.
Obdobna analogie muze byt v pripade soukromych telef.hovoru. Zamestnavatel ma pravo prijit s detailnim vypisem z me stanice, mobilu apod. a chtit zduvodnit a kazde cislo, na ktere jsem volal, zda to byl sluzebni hovor atd. Ovsem pozor! :) Zamestnavatel evidentne nemuze odposlouchavat moje hovory.
A podobne to vidim u mailu. Myslim si, ze zamestnavatel IMHO muze sledovat moji mailovou korespondenci na urovni adresy. Pak muze prijit a ptat se zda mail na babicka.maruska@domov-duchodcu.cz odeslany v pracovni dobe urgoval fakturu po reditelce domova duchodcu nebo jsem psal babicce, ze prijedu o vikendu na navstevu :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

To pop: Tvůj výklad je jestli zajímavý, akorát bych takový zaměstnance rovnou vyhazoval na hodinu. A důvod - využívání služebních výhod (připojení, telefony) k soukromým účelům.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

to pavel.minarik:
No ono je to slozitejsi. Ja sam nejsem bez viny. Sem tam soukromy mail poslu a vyridim telefon ... i kdyz ted uz se snazim soukrome veci vyrizovat ze soukromeho mobilu. Ale mam pocit, ze v nekterych firmach se to "mirne" toleruje. Ze je to brano jako takovy "tichy" benefit :) Jakoze firma (jeji vedeni) privre oci nad tim, ze si nekdo zavola z prace instalatera nebo posle sourkomy mail nebo se podiva na iDnes. Ono je to asi o primerenosti, pokud by tim nekdo stravil 8 hodin denne, tak je asi na vyhazov. Pamatuju si kolegu ze sve minule prace, ktery kazdy den byl ve firme uz pred 7 a volaval mezimesto nejakeho sveho pribuzneho. Kazdy den...urcite to trvalo nekolik mesicu! No pak si ho zavolal sef, nevyhodil ho, hovory mu nechal proplatit, udelal bububu a bylo to.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pop píše:Ale mam pocit, ze v nekterych firmach se to "mirne" toleruje. Ze je to brano jako takovy "tichy" benefit :)
Jasně to vím, ale právě na oplátku by měla být jaksi samozřejmost, že zaměstnavatel může znát obsah této "korespondence", aby si byl jist loajalitou a ne, že na něj někdo šije boudu. Důvěřuj, ale prověřuj.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:To pop: Tvůj výklad je jestli zajímavý, akorát bych takový zaměstnance rovnou vyhazoval na hodinu. A důvod - využívání služebních výhod (připojení, telefony) k soukromým účelům.
Podle mne to vidis prili prikre a zachazis zase do opacneho extremu :-)
Myslim, ze by se to melo v rozumne mire tolerovat... Na firemni zidli se take obcas zhoupnu presto ze k tomu nebyla urcena, urcite se tim vice nici (dodatecne naklady pro zamestnavatele az se rozpadne) a nemam ve smlouve napsano ze se houpat smim a cinim tak pouze pro vlastni pobaveni a relaxaci- vyuzivam sluzebnich vyhod (vlastni zidle) k soukromym ucelum :-)

Takze cim se principialne lisi poslani soukromeho mailu od zhoupnuti se na zidli? Nebo bys vyhazoval i za houpani se na zidli? ;-)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

pavel.minarik píše:
Pop píše:Ale mam pocit, ze v nekterych firmach se to "mirne" toleruje. Ze je to brano jako takovy "tichy" benefit :)
Jasně to vím, ale právě na oplátku by měla být jaksi samozřejmost, že zaměstnavatel může znát obsah této "korespondence", aby si byl jist loajalitou a ne, že na něj někdo šije boudu. Důvěřuj, ale prověřuj.
No nebral bych to jako samozrejmost. Melo by se to asi jasne definovat v pracovnim radu, smlouve nebo ja nevim v cem: Muzes pouzivat mail i k soukr vecem, ale pocitej s tim, ze veskera korespondence se monitoruje.

Ovsem to je zase v rozporu s platnou legislativou.
Uz se tim zabyvala Lupa a cetl jsem par nazoru ruznych pravniku a pohybovaly se uplne na opacnych stranach.
Obavam se, ze my to nerozseknem :)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:
Aha tak ty to beres z bezpecnostniho hlediska... To se mi nezda, kdyz to neodesle mejlem tak to odnese na diskete/ usb klicence/ prinese si WiFI a odvysila to ven/ milion jinych zpusobu.
Stejny problem jako se "security by obscurity". To proste nefunguje. Nutno hledat jine reseni.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Pop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pop »

miho píše:Aha tak ty to beres z bezpecnostniho hlediska... To se mi nezda, kdyz to neodesle mejlem tak to odnese na diskete/ usb klicence/ prinese si WiFI a odvysila to ven/ milion jinych zpusobu.
Stejny problem jako se "security by obscurity". To proste nefunguje. Nutno hledat jine reseni.
OT: U nas ve firme kdysi jeden clovek proste to co potreboval uplne jednoduse obycejne primitivne .... VYTISKL :)
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jsem bohužel mírně paranoidní, jelikož mám přesně s tím co popisuju zkušenost, zaměstnanec vynášel důvěrné info mailem přímo z firmy
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“