problem s hdd segate...

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zombie píše:
na mým Abitu NF7-S jako primary slave - BIOS ho detekuje, ale po nabootování woken (z mýho primary masteru) se komp zasekne, ani nezačnou nabíhat wokna (bílá čára před logem windows)

na MSI K7T Turbo jako secondary master - funguje, ale pouze na PIO, za boha jsem nerozchodil UDMA (zkoušel jsem triky s odebráním řadiče apod. ale nic)

na MSI K7T Turbo na příd. řadiči Promise U100 se chová jako na Abitu - systém nabootuje a zásek...

tak co vy na to? já tohle v životě neviděl...

jedna podstatná věc - v té tabulce po BIOSu je disk jako udma nebo jako PIO ?

ta "bílá čára" při startu woken je načítání boot sectoru, tabulky oddílů, fatky, mft apod na všech discích přítomných v systému...

moje teorie je ta, že ta k7t turbo jako jediná při detekci poznala, že ten disk je udma incompatible a napařila mu pio, a tudíž to nabootovalo. ty druhý dva řadiče na klidně daly udma a tudíž se to zaseklo.

a proč nefunguje udma ? no asi odešel nějaký šváb na disku, co se o udma stará... :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

BIOS jsem nastavil na auto, a na tabulce disků před bootováním zobrazí velikost 20xxx MB takže na mód tam už není místo :(

nicméně teorie MaWa je zajímavá, jestli je to opravdu takhle tak klobouk dolů...
ignorelist: kremrole a dezoláti
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

jako posledni sance by se mi jevilo sehnat elektroniku ze stejnyho disku prosim zombie aby se vypsal podrobnosti aby jsem vedel co hledat
diky
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Seagate U10 model ST320423A
20,4GB

tohle by mohlo stačit
ignorelist: kremrole a dezoláti
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

ahoj mawa muzu mit prosbu? skusil by jsi prosim te sehnat elektroniku na ten segate co se tu o nem pise,jestli jo tak diky moc
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

wolf00 píše:ahoj mawa muzu mit prosbu? skusil by jsi prosim te sehnat elektroniku na ten segate co se tu o nem pise,jestli jo tak diky moc
zeptat se můžu, ale moc reálně bych to neviděl :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

to nevadi alespon se pozeptat disk ma funkcni plotny snad by jeste mel nejakou sanci rok vyroby tusim je 2001
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

A nemohlo by to (asponň teoreticky :?: ) fungovat např. s elektronikou od 10.2GB U10 (ST310212A)? :?: Mám po ruce 3 kousky.
Vypadá to jako dost velká kravina, ale to riziko za to stojí, ne???
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

-HNY- píše:A nemohlo by to (asponň teoreticky :?: ) fungovat např. s elektronikou od 10.2GB U10 (ST310212A)? :?: Mám po ruce 3 kousky.
Vypadá to jako dost velká kravina, ale to riziko za to stojí, ne???
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
zkusit se to může, za to nic nedáš. viděl bych to tak 50 na 50... :?
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

mam ( a vzdycky mel ) sem seagate a bez problemu takze taky asi bude zalezet jak kdo s kompem zachazi ze :))

jinak u10 jeste mam sic 10GB ale ta mi jede bez problemu ...
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“