Převod lokální .mdb databáze na server

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Převod lokální .mdb databáze na server

Příspěvek od Lemra »

Mám poměrně rozsáhlou databázi v MS Access a potřeboval bych ji s vynaložením co nejmenší námahy přerodit v serverovou aplikaci s web přístupem, pokud možno s ponecháním formulářů v podobným designu. Platforma MS SQL server nebo MySQL, je to jedno. Hlavně se mě to nechce ručně přepisovat nebo stránku po stránce exportovat z Accessu do asp a psát znovu dotazy... Databáze je konzistentí, optimalizovaná a předpokládá se současný přístup max. 10 uživatelů. Nevíte někdo o nějakým rozumným postupu? Díky...
..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Vím, mám napsanej svůj Delphi softík, kterej otevře access databázi, vypíše seznam tabulek a umožní je vysypat do CSV (odděleno středníky), případně je možné si do toho naprogramovat v podstatě cokoliv, převáděl jsem takhle nedávno něco a naprogramoval jsem si místo CSV přímo volání SQL příkazů INSERT na MySQL serveru.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

No ten export přes csv je jasnej, ale naplnění databáze daty z tabulek si umím představit i formou přímého exportu. Mě jde hlavně o převod formulářů a dotazů, vlastně celé struktury databáze tak, aby se databáze chovala na serveru pokud možno stejně, jako lokální .mdb aplikace v Accessu, zůstaly zachovaný oprávnění a pod... Jinak pokud poskytneš svůj soft na vyzkoušení, budu rád, ale opakuji - naplnění daty je jedna věc, funkční web rozhraní druhá (momentálně podstatnější) a pokud ten převod nějak jednoduše nepůjde, zůstane u lokální verze. Tabulek mám asi 10, ale formulářů a dotazů 3x tolik... :(
..
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

aha, tak to jsem špatně pochopil, na formuláře nic nemám ani netuším jak na to, myslím, že kdybys měl automatizovaný SW co tohle umí, tak ho můžeš z fleku prodávat za těžký love, umím jen data nic víc
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Prevod dat z Accessu do MS SQL je jednoduchy. V Enterprise manageru si vytvoris databazi. Pak spustis import, ktery te klikacim prostredim provede a umozni i pripadne transformace dat a podobne. Tabulky to vytvori samo. Nezachovaji se akorat referencni integrity a (tusim) defaultni hodnoty sloupcu. To si ale snadno naklikas.

S temi formulari je to horsi. Nechci strasit ale asi si zaprogramujes :-( Podobnou vec jsem resil a nakonec to v .NETu bylo hodne rychle. Kazda entita byla objektem, ktery se umel nacist/ulozit do DB (nic svetoborneho, std. postup), mapovani formularovych prvku na ty objekty... Ze zacatku jsem se zdesil ale nakonec to slo fakt rychle.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

miho píše: S temi formulari je to horsi. Nechci strasit ale asi si zaprogramujes :-( Podobnou vec jsem resil a nakonec to v .NETu bylo hodne rychle. Kazda entita byla objektem, ktery se umel nacist/ulozit do DB (nic svetoborneho, std. postup), mapovani formularovych prvku na ty objekty... Ze zacatku jsem se zdesil ale nakonec to slo fakt rychle.
Tušil jsem, že mě něco podobnýho čeká... :( díky za reakce.
..
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Dotazu se neboj uz vubec, datagrid je uzasna vec :)
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“