aktivita HDD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
aktivita HDD
Jak zmerim aktivitu hdd? Teda lepe receno cim ji merit. nemyslim zadny soft, ale klasicky merak.
- strenkp
- Nováček

asi xce merat ako casto cita/zapisuje disk.
hmm co mu poradime ... pozeraj sa na cervenu LEDku a mas to!
CPU: Intel i7 2600K@4,1Ghz | Cooler: Noctua NH-D14 | Mainboard: ASUS P8P67 PRO | RAM: Kingston 8GB 1333Mhz DDR3 | GK: GIGABYTE 770 GTX GV-N770OC-2GD | PSU: Seasonic X760 | HDD: 2xSamsung F1 640GB - Raid0 | SSD: Samsung 850 EVO 500GB | Monitor: Eizo Foris FG2421 | Mouse: SteelSeries Rival 310
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak si zozen taky budik ale zisti kolko mA ide zdosky aby si vedel aky mas kupit lebo ho odpaliskay píše:jde mi o to, ze si chci dat na komp "budik" kde mi bude litat raficka podle toho jak moc je disk vytizenej. Neco jako kdyz blika ta ledka, ale misto toho chci budik.strenkp píše:asi xce merat ako casto cita/zapisuje disk.
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ale co se bude hybat podle toho jak pracuje. napeti by tam melo byt stale stejne, pokdu se nepletu..JanoF píše:voltmetrom zistis Vkay píše:mne jde o to, zakym budikem to merit(voltmetr, ampertmetr) a kam to zapojit.a ampermetrom to zmeras len tak ze tam das aj nejaky ten spotrebis v tvojom pripade napr. ledku
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ale ty chces co aby sa ti ta ledka hybala tak ako v aute ked ides 100 tak ti ukazuje 100 a ked ides 150 tak sa zas drzi na 150 lebo to tym urcite nedosiahnes ono ta rucicka na tom budiku ti bude poskakovat v ritme toho blikania tej ledky teda podla toho zapisu a to je onicom krajsie bi to bolo take ze ti bude tak pomaly ukazovat kolko mA ide do tej ledky ale aj s pametovym efektom tak ako to je na VU metroch na veziach teda ako to robili teraz uz zriedka vsetko je na lcd ale volakedy to bolo na veziach takych v tej dobe lepsich a tam bol taky VU meter s tym pametovym efektom aspon na niektorych a ono sa to hybalo tak pomalicky bez neho to bude skakat az ti nakoniec ta rucicka vyleti(to si robim en srandu samoyrejme nevileti)kay píše:taky si myslim, .m.h.l píše: ne "hejbe" se PROUDtakze kdyz prdnu paralerne na ledku budik, tak mi to povali, doufam, ze?
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No ja bych chtel, aby raficka ukazovala jak moc disk pracuje.ale ty chces co aby sa ti ta ledka hybala tak ako v aute ked ides 100 tak ti ukazuje 100 a ked ides 150 tak sa zas drzi na 150 lebo to tym urcite nedosiahnes ono ta rucicka na tom budiku ti bude poskakovat v ritme toho blikania tej ledky teda podla toho zapisu a to je onicom krajsie bi to bolo take ze ti bude tak pomaly ukazovat kolko mA ide do tej ledky ale aj s pametovym efektom tak ako to je na VU metroch na veziach teda ako to robili teraz uz zriedka vsetko je na lcd ale volakedy to bolo na veziach takych v tej dobe lepsich a tam bol taky VU meter s tym pametovym efektom aspon na niektorych a ono sa to hybalo tak pomalicky bez neho to bude skakat az ti nakoniec ta rucicka vyleti(to si robim en srandu samoyrejme nevileti)![]()
- mhl
- Středně pokročilý

-
asi takhle mas pravdu....ale nikdy tam nebudes mit min nez 0.6V, takze to skoci z nuly rovnou na 0,6...cos neni tak efektni vzheldem k tomu že máš stupnici od 0-1,8, ale mA ti polezou temer od nuly az po 10mA...vec druhá je že to bude lítat a ten budik s pamětovím efektem(asi myslíš že k tomu dáš kondík) to neni tak špatnej nápad...našel sem to doma na starym magnetákuJanoF píše:ale ty chces co aby sa ti ta ledka hybala tak ako v aute ked ides 100 tak ti ukazuje 100 a ked ides 150 tak sa zas drzi na 150 lebo to tym urcite nedosiahnes ono ta rucicka na tom budiku ti bude poskakovat v ritme toho blikania tej ledky teda podla toho zapisu a to je onicom krajsie bi to bolo take ze ti bude tak pomaly ukazovat kolko mA ide do tej ledky ale aj s pametovym efektom tak ako to je na VU metroch na veziach teda ako to robili teraz uz zriedka vsetko je na lcd ale volakedy to bolo na veziach takych v tej dobe lepsich a tam bol taky VU meter s tym pametovym efektom aspon na niektorych a ono sa to hybalo tak pomalicky bez neho to bude skakat az ti nakoniec ta rucicka vyleti(to si robim en srandu samoyrejme nevileti)kay píše: taky si myslim, .takze kdyz prdnu paralerne na ledku budik, tak mi to povali, doufam, ze?
![]()
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Aha a dalo by se to nejak linearizovat?m.h.l píše:asi takhle mas pravdu....ale nikdy tam nebudes mit min nez 0.6V, takze to skoci z nuly rovnou na 0,6...cos neni tak efektni vzheldem k tomu že máš stupnici od 0-1,8, ale mA ti polezou temer od nuly az po 10mA...vec druhá je že to bude lítat a ten budik s pamětovím efektem(asi myslíš že k tomu dáš kondík) to neni tak špatnej nápad...našel sem to doma na starym magnetáku...přesnej návod zapojení bych taky možná našel...jak sem napsal že je tam konstatne 1,8 to neni uplne tak pravda(asi sem jeste v lehkym deliriu ze srazu
) je tam 0,6-1,8 ale nena to linearni charakteristiku je tam velkej skok z 0 na 0,6 a až pak to de linearne...uffff
- kay
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mhl
- Středně pokročilý

-
no linearizovat by to nešlo...dioda se otevira v 0,6-0,7V do ty doby tam netece proud, co by šlo tak tam dát ten měřák s pamětí jak říkal JanoF...tedy odborně se tomu říká ručkový indikátor vybuzení(pod timto názvem hledej, ještě možná pod názvem indikárot špiček)...pak ti nebude skákat ručička a pude rovnoměrně, ale ten skok z 0 na 0,6 tam stejnak budekay píše:Aha a dalo by se to nejak linearizovat?m.h.l píše:asi takhle mas pravdu....ale nikdy tam nebudes mit min nez 0.6V, takze to skoci z nuly rovnou na 0,6...cos neni tak efektni vzheldem k tomu že máš stupnici od 0-1,8, ale mA ti polezou temer od nuly az po 10mA...vec druhá je že to bude lítat a ten budik s pamětovím efektem(asi myslíš že k tomu dáš kondík) to neni tak špatnej nápad...našel sem to doma na starym magnetáku...přesnej návod zapojení bych taky možná našel...jak sem napsal že je tam konstatne 1,8 to neni uplne tak pravda(asi sem jeste v lehkym deliriu ze srazu
) je tam 0,6-1,8 ale nena to linearni charakteristiku je tam velkej skok z 0 na 0,6 a až pak to de linearne...uffff
Nebo bych to pak vyresil asi tim, ze bych si prepsal stupnici.
Alr nech 0,6 to je uz skoro v pulce tak nevim nevim.