Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?
- joro
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?
Diskuze k anketě na titulní stránce PCT. Vedlejší téma diskuze je: "myslíte si, že neznačkové zdroje jsou stejné jako značkové?".
- Borg
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle značení třeba stejné jsou, ale to je asi tak všechno 
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?
lama question... jisteze nejsou... uz podle prvniho chytnutio do ruky znyckovy vazi o par kilo vic... a pak se to projevuje na cistote a hodnote vystupu a primo to ovlivnuje stabilitu celyho PC...joro píše:Diskuze k anketě na titulní stránce PCT. Vedlejší téma diskuze je: "myslíte si, že neznačkové zdroje jsou stejné jako značkové?".
ja jedu na 300W Emkach (velice slusny "no name") a Fortron Economy line, protoze my sestavy na tulenich opravdu nejsou moc energeticky narocny...
ovsem pro soucasny nasazeni s FXkama (5900) silnymy procakama atd je pomerne velka nutnost cca slusnych 350W a nekdy jeste vic...
na druhou stranu treba hodne dobry casy AOpeny H600x maji velice slusne 350W zdroje a stoji mizernych 2500, coz se jako investice pri koupi novyho pocalu 100% vyplati..
- jaluvkap
- Začátečník

Re: Diskuze k anketě - jak výkonný zdroj máte?
jj ... fortron rulezzzICE píše:na druhou stranu treba hodne dobry casy AOpeny H600x maji velice slusne 350W zdroje a stoji mizernych 2500, coz se jako investice pri koupi novyho pocalu 100% vyplati..
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl 
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A ještě jsem si vzpomněl otec opravuje zdroje a udělal si ze silných odporů zátěž máto pěkně vymyšlený- pěpínač na 300W a 350W. Zatím tím testoval jenom 2 zdroje (nevím jaký). Ale asi bych měl strach tam zapojovat 300W EC, ty by to moc dlouho nevydržely
.
Na léto ho ukecám ať to veme dom, chtěl bych si na osciloskopu porovnat průběh napětí nějakýho NO NAME a třeba takovýho Fortrona na osciloskopu.
Na léto ho ukecám ať to veme dom, chtěl bych si na osciloskopu porovnat průběh napětí nějakýho NO NAME a třeba takovýho Fortrona na osciloskopu.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- MM_tank
-
kondíky na vstupu
¨-HNY- píše:Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl
to jsi myslel vstup z 220V jak jsou dva velké ? Tak Fortron 300W má 2x680mikrofaradů a Fortron 350W má 2x820mikro včera jsem tyto zdroje mezi sebou porovnával
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: kondíky na vstupu
JJ tady vydíš jak to šidí. Slušnější 300W zdroje mají od 480uF nahoru.MM_tank píše:to jsi myslel vstup z 220V jak jsou dva velké ? Tak Fortron 300W má 2x680mikrofaradů a Fortron 350W má 2x820mikro včera jsem tyto zdroje mezi sebou porovnával-HNY- píše:Rozdíl mezi ''NO NAME'' a značkovýma je dost velkej, i když některý levný se celkem povedly. Svýho času jsem použival EMKO 300W, s aktivním FPC, v sestavě viz. popis. Regulaci 3.3V větve neměl a stejně se držela v roznezí 3.25-3.35V. Je sice pravda, že jsem u něj provedl menší mod- vyměnil jsem původní kondíky na vstupu s kapacitou 2x180uF za 2x330uF. Jediný co mě mrzí, je ze to byl první a posledn kus od EMKA co jsem s aktivním FPC viděl
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Už jen značkové!!! Měl jsem Gembird 350W a vše OK ,ale jen do té doby než jsem koupil Ati 9800! Comp nechtěl vůbec nastartovat a když se to podařilo tak třeba chyběli disky a pod. nebo běžel tak pomalu že start XP trval 10minut
Po výměně Gembirda 350W za Fortrona350W je vše v nejlepším pořádku
Takže 350W noname je mín než 350W Fortron
- JanoF
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to je samozrejme lebo forton nieje noname ale patri do tej kategorie nizsej az stredne strednejDzin píše:Už jen značkové!!! Měl jsem Gembird 350W a vše OK ,ale jen do té doby než jsem koupil Ati 9800! Comp nechtěl vůbec nastartovat a když se to podařilo tak třeba chyběli disky a pod. nebo běžel tak pomalu že start XP trval 10minutPo výměně Gembirda 350W za Fortrona350W je vše v nejlepším pořádku
![]()
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Vitkom
-
ja sem si ted poridil Thermaltake 410W a taky naprosta spokojenost
http://www.thermaltake.com/purepower/w003032Polo.htm
navic sem tim ziskal i slusnej chladic na procik a vetrak do bedny + regulatory otacek ..... to uz se ta cena za zdroj nezda tak moc..... navic je to nadherne tichy
(k tomu me vedly kratkodobe zkusenosti z Eurocase 480 W - bud to byl vadnej kus, nebo fakt nevim, ale takovej bordel,co ten zdroj vydaval, sem nezazil)
http://www.thermaltake.com/purepower/w003032Polo.htm
navic sem tim ziskal i slusnej chladic na procik a vetrak do bedny + regulatory otacek ..... to uz se ta cena za zdroj nezda tak moc..... navic je to nadherne tichy
(k tomu me vedly kratkodobe zkusenosti z Eurocase 480 W - bud to byl vadnej kus, nebo fakt nevim, ale takovej bordel,co ten zdroj vydaval, sem nezazil)
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mam Fortron 250W a mojí sestavu zatím zásobuje v pohodě
Teď přemejšlim o nový sestavě a zatim koupim noname 350W s CASE a až pozdějc ho vyměnim za Fortrona 350W.....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- JanHavlicek
- Středně pokročilý

- Mike Koo
- Nováček