MSI GeForce FX5600XT-TD256 - sekání her

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

petrporizek
Nováček
Nováček

MSI GeForce FX5600XT-TD256 - sekání her

Příspěvek od petrporizek »

Dobrý den.
Mám problém z výše uvedenou grafickou kartou. Jedná se o to, že jsem ji zkoušel na třech hrách (Delta Force: Black Hawk Down, GTA: Vice City, Max Payne 2) hry jdou celkem vpořádku, i když se mi zdá že moje starší grafická karta GeFORCE 4 Ti 4200 128DDR to zvládala lépe. Hlavní problém nastává, když se objeví kouř. Hra se potom chová jako kdyby se spomalil čas a seká. Obrázky o nastavení mojí grafické karty jsou na http://obrazky.porizek.com . Také jsem stáhnul nejnovější DirectX a ForceWARE. Celý tento problém není možná ani grafickou kartou tak projistotu udávám parametry pc: Pentium 4 2.81 GHZ (přetaktováno na 3.08 GHZ), RAM 512MB DDR 400MHZ, Základní deska: ASUS P4P800 DELUXE FSB 800MHZ 400DDR. A možné je že to mám blbě nastavené softwarově ve hře, ale snažil jsem prolíst options a nic na kouř jsem nenašel. Děkuji s pozdravem Petr Pořízek
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

no... neni se cemu divit... 4200 je lepsi jak FX5600
petrporizek
Nováček
Nováček

No, ale snad není o tolik horší, aby se mi to při kouři sekalo ne?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

5600XT je desny shit... 64 bit sbernica... 256MB pomalych ram, ktery ta karta vubec nevyuzije... projdi si ty testy tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8920

jinak... shod AGP na 4x, zkus hlavne novejsi ovladace, wokna si preinstaloval?
petrporizek
Nováček
Nováček

tak jsem to vyresil, ze jsem vypnul anti-aliasing(nekde jsem to tu cet, ale nevim co to znamena) a pokud mate nekdo jeste jiny napad jak to vyresit budu rad a vim ze je to desny shit ta karta ale radsi kdyby jste mi pomohli vyresit problem ktery se vyskytl na té "shit" karte
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

No jo, jenže jak chceš poradit, když neznáš základní pojmy z oblasti grafických karet ? To by mne teda ani ve snu nenapadlo, že někdo zapne AA a ani neví co to je a jaký to je žrout FPS (obzvlášť na FX kartách). Nemůžeš čekat, že takováhle věc napadne lidi na fóru, natož jim to vyčítat ;-).
---
Tomáš Vavřík
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tomáš Vavřík »

J X P píše:No jo, jenže jak chceš poradit, když neznáš základní pojmy z oblasti grafických karet ? To by mne teda ani ve snu nenapadlo, že někdo zapne AA a ani neví co to je a jaký to je žrout FPS (obzvlášť na FX kartách). Nemůžeš čekat, že takováhle věc napadne lidi na fóru, natož jim to vyčítat ;-).
notak notak neni nutne se k novacku chovat takovym zpusobem :x kazny nekdy zacina ze? :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Tomáš Vavřík píše:
J X P píše:No jo, jenže jak chceš poradit, když neznáš základní pojmy z oblasti grafických karet ? To by mne teda ani ve snu nenapadlo, že někdo zapne AA a ani neví co to je a jaký to je žrout FPS (obzvlášť na FX kartách). Nemůžeš čekat, že takováhle věc napadne lidi na fóru, natož jim to vyčítat ;-).
notak notak neni nutne se k novacku chovat takovym zpusobem :x kazny nekdy zacina ze? :)
no jo ale koupit misto gf4ti fx5600xt, hmm jak se rika z blata do louze tak tady bych to upravi na "z krasneho cisteho bazenu s teplou vodou do blata"
0118 999 881 999 119 7253
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Tomáš Vavřík píše:
jj, presne tak :) me to teda napadlo, ale kdyz sem videl ze je AA application controled, tal sem predpokůladal ze ve hre je vyply... :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ICE píše:5600XT je desny shit... 64 bit sbernica... 256MB pomalych ram, ktery ta karta vubec nevyuzije... projdi si ty testy tady: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=8920

jinak... shod AGP na 4x, zkus hlavne novejsi ovladace, wokna si preinstaloval?
kua ne kazda ma 64b zbernici :x
//edit: i kdyz pravda ze 99% MSIcek bylo 64b :-D
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

No ja som si prave kupil FX 5600XT od Inno3D. Zhanal som vsade Ti4200. Posledna nadej bola od tejto firmy ale aj ta sa vypredala. Viem XT znamena ze bude trosku osekana ale co som cital preferencie http://www.inno3d.com/products/geforce_fx/fx5600xt.html tak vyzera celkom OK. A chladic ma pasiv a zakriva aj ramky. No uvidime co to bude robit doma bo este som v praci.
Nemate niekto skusenosti s touto kartou nahodou?

Inak jasne ze Ti4200 je rychlejsia kedze bezi na efektoch directx8. Ale budu gamesy kde budu efekty directx9 a tam asi moc neskrtne. No, ale aj tak fandim Ti.
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fe3C píše:No ja som si prave kupil FX 5600XT od Inno3D. Zhanal som vsade Ti4200. Posledna nadej bola od tejto firmy ale aj ta sa vypredala. Viem XT znamena ze bude trosku osekana ale co som cital preferencie http://www.inno3d.com/products/geforce_fx/fx5600xt.html tak vyzera celkom OK. A chladic ma pasiv a zakriva aj ramky. No uvidime co to bude robit doma bo este som v praci.
Nemate niekto skusenosti s touto kartou nahodou?

Inak jasne ze Ti4200 je rychlejsia kedze bezi na efektoch directx8. Ale budu gamesy kde budu efekty directx9 a tam asi moc neskrtne. No, ale aj tak fandim Ti.
pokud je to 128bitovka tak z ni celkem slusnej vykon potazmo po good pretaktu plnej vykon 5600 vymacknes ale pokud je to 64bitovka tak to rovnou hod do kosa
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

nie nie, je to 128bit. Teraz mam doma 64bit. Hadam by som dvakrat do toho isteho hovna nevkrocil :oops: Tato inno ma pameta na 400MHz. Ale budem ju skusat tlacit dalej. Hadam z nej vypadne daco zaumijavee. Snad dam vediet potom ak bude zajem.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Fe3C píše:nie nie, je to 128bit. Teraz mam doma 64bit. Hadam by som dvakrat do toho isteho hovna nevkrocil :oops: Tato inno ma pameta na 400MHz. Ale budem ju skusat tlacit dalej. Hadam z nej vypadne daco zaumijavee. Snad dam vediet potom ak bude zajem.
ni mrkni na muj popis je to prolink a pameti jsem pretocil z 400 na 550 a jadro z 235 az na 350-380(podle chlazeni)
mikecv
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikecv »

bej tebou tak to zkusim pretocit vejs,karty od msi mejvaj obvykle kvalitnejsi soucastky,tech zakladnich 235Mhz a 400mhz je docela malo,to ma ge4 ti vic :oops:
desktop
Xenon X5675 6/12T@4,2Ghz 12GB DDR3 1600; AMD Asus HD7950@1100/7000; Kingstom HyperX 120GB SSD; WD 1,5TB BE, 2*Samsung Green 1,5TB, SB X-FI Titanium HD; Corsair HX620; LG W2600HP; Logitech G510 + G600
laptop 1
Acer V15 Nitro black i7 4720HQ; 16GB Ram; NV GTX960M; 120GB SSD M2; WD 1TB + 2TB WD Ultra metal
laptop 2
XMG 502(CLEVO P150EM) i7 3920XM; 16GB Ram; 250GB SSD EVO 840PRO; GTX680M 4GB; BD-DVD
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Fe3C píše:Inak jasne ze Ti4200 je rychlejsia kedze bezi na efektoch directx8. Ale budu gamesy kde budu efekty directx9 a tam asi moc neskrtne. No, ale aj tak fandim Ti.
A myslíš, že 5600XT si tam škrtne jo? Ani náhodou.. Dobrej DX9 výkon je až u FX5700 up..
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

lmarky píše: A myslíš, že 5600XT si tam škrtne jo? Ani náhodou.. Dobrej DX9 výkon je až u FX5700 up..
To samozrejme netvrdim ze to pojde na 5600 v naj detailoch. Ale aspom pojde. Kdezto ak karta nebude podporovat DX9 tak bohuzial. Nepojde vobec. A smitec 8)
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

mikecv píše:bej tebou tak to zkusim pretocit vejs,karty od msi mejvaj obvykle kvalitnejsi soucastky,tech zakladnich 235Mhz a 400mhz je docela malo,to ma ge4 ti vic :oops:
JAsne ze skusim daco z toho vyymackat. Chladic ma celkom dobry velky pasiv a navyse som ho dal ofukovat ventilatorom. Takze nieco snad vydrzi .... teda bude mesiet :P
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Fe3C píše:To samozrejme netvrdim ze to pojde na 5600 v naj detailoch. Ale aspom pojde. Kdezto ak karta nebude podporovat DX9 tak bohuzial. Nepojde vobec. A smitec 8)
A proč by si 4200Ti neškrtla ? myslíš že výrobci udělají hru výhradně pro DX9 ? Tomu teda nevěřím, jen ti na kartě bez DX9 nepojedou ty efekty, ale hra pojede a řekl bych mnohem plynuleji než tobě. Nakonec to dopadne tak, že DX9 efekty budeš vypínat (pokud to vůbec půjde) a budeš mít nižší výkon. Ale je jasné, že 4200Ti sehnat je asi úkol pro nadčlověka, přeci jen jsi měl raději koupit FX5700 (taky jsem měl neořezanou FX5600 a fakt sux) :-(
---
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

J X P píše:
Fe3C píše:To samozrejme netvrdim ze to pojde na 5600 v naj detailoch. Ale aspom pojde. Kdezto ak karta nebude podporovat DX9 tak bohuzial. Nepojde vobec. A smitec 8)
A proč by si 4200Ti neškrtla ? myslíš že výrobci udělají hru výhradně pro DX9 ? Tomu teda nevěřím, jen ti na kartě bez DX9 nepojedou ty efekty, ale hra pojede a řekl bych mnohem plynuleji než tobě. Nakonec to dopadne tak, že DX9 efekty budeš vypínat (pokud to vůbec půjde) a budeš mít nižší výkon. Ale je jasné, že 4200Ti sehnat je asi úkol pro nadčlověka, přeci jen jsi měl raději koupit FX5700 (taky jsem měl neořezanou FX5600 a fakt sux) :-(
plne souhlasim, abych far cry rozjel slusne tak musim hodit na takty 5600 nonxt a v nvhardpage hodim podporu dx8,1 jinak je to skoro nehratelne
//edit: ono je sice hezke ze si mel koupit 5700 ale ne kazdej je tak bohatej, takze aspon neco :wink:
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“