Napojenie diskov a CD-ROM a DVD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

Butch píše:mi chceš snad tvrdit, že jedu na DMA 33 ???
myslim ze sem se vyjadril jasne, a nektere DVD nemaj 33 ale 66
KuKla

Příspěvek od KuKla »

register píše:
Butch píše:mi chceš snad tvrdit, že jedu na DMA 33 ???
myslim ze sem se vyjadril jasne, a nektere DVD nemaj 33 ale 66
myslim, že ses sice vyjádřil jasně, ale blbě :lol: . pokud dvě mechaniky/disky jsou na stejný kšandě, každá jede na maximum, který umí a není to ovlivněno tím druhým zařízením !!! je to celkem oblíbený mýtus tohleto... :shock:
klidně teda může jet disk na udma mode 5 a prehistorická cdrom na pio-2 8-)
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Díky KuKlo :D . Já jsem mu to zkoušel vysvětlit. Na mě nedal :( , tak snad dá na tebe.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
register
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od register »

I don't think so.
KuKla

Příspěvek od KuKla »

register píše:I don't think so.
tak si to zkus !!!
dej na primary master disk a dej ho na udma mode 5 (100mb/s). na primary slave dej třeba nějakou cdrom e dej jí natvrdo na pio-4 (16mb/s).
na secondary master dej nějakej disk taky na udma mode 5 a začni kopírovat z primary master na secondary master třeba nějakej 700mb soubor...změř si to stopkama a zjistíš, že přenosová rychlost byla určitě větší, než 16mb/s... :wink:
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Absolutní souhlas s Kuklou.... staci si to otestovat a je to. Mel jsem pod rukama spoustu compu od zakazniku kde CD rom jako slave (PIO mode) jela pod HDD (master - UDMA 100) a ten rozhodne "neprijal" pomalejsi rychlost CD rom....
Jak pise Kukla je to castej mytus kterej mezi userama koluje.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“