Nizky vykon pocitace

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
mae
Nováček
Nováček

Nizky vykon pocitace

Příspěvek od mae »

:old10: Prosím nějakou dobrou duši o pomoc. Můj počítač asi nedosahuje takového, výkonu, na jaký by měl mít nárok. Jde o P4 2,4GHz 800MHz FSB, na MB Asus P4P800 Deluxe, 2 moduly 256MB PC3200 DDR od Winbondu, Sapphire Radeon 9600Pro Fireblade, HDD WDC s 8MB cache. Jde o výsledek benchmarku - konkrétně PCMark 2002. Výsledek byl jen 5840 bodů u CPU. Slyšel jsem, že bez overclockingu to má být cca 6600 bodů. Už jsem otestoval snad skoro vše. Sandra ovšem hlásí údaje správné. Tak trochu jsem doufal, že by se našel někdo, kdo by mi osvětlil, kde že je chyba. Děkuji. :old7: :old8:

//Wilik - presunuto z PCt webovy magazin
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

1. PC Mark je divnej :-D
2. Ve kterem subtestu ti to udela mensi skore nez by melo? (ma to cast cpu, pameti a jeste neco ne?)
3. zkus zdefragmentovat disk...
4. nebezi ti nejaka aplikace na pozadi?
5. neprehriva se CPU a nedochazi tak ke vkladani duty cycles? I kdyz sandra meri vykon hlavne podle frekvence... takze tohle asi ne...
6. Mas ovladace na chipset a ke grafice? a je to cista instalace?
7. Co 3D marky... ty odpovidaji?

ICE
mae
Nováček
Nováček

Příspěvek od mae »

Subtest? :cry: Nevím. Byly tam tři výsledky - cpu, memory, hdd. Rozumněj, měl jsem dříve AMD K6-II 500MHz 96MB RAM, Riva TNT2Pro 32MB. Teď mám po dlouhé době "nový železo" a první, co jsem chtěl zjistit, bylo, jestli vše funguje tak jak má. S benchmarky jsem do té doby nedělal. Všechny testy byly ok, o 3DMarku2003 ani nemluvě (mimochodem ta část Mother Nature je fakt perfektní .. i když tam mám jen 28 fps). Jde jen a pouze o PCMark. Někdo mi říkal, že Sandra prý výkon jen odhaduje, tak proto jsem sáhl po něm. Škoda, že tam nejde dát pro srovnání referenční hodnota jako u Sandry. 3. defragmentováno. 4. killnul jsem co se dalo. 5. mám průměrně tak 29°C :-D na cpu a 34 na mb. 6. ovladače mám. :roll: Stavěl a instaloval jsem všechno sám, tak snad jsem někde neudělal chybu (vždyť je to taky jako LEGO(c) ) :wink: Teď mám 6090b, což je dostatečné. Moje díky. Kdoví jestli to byl vůbec správný údaj (těch 6600b). -mae-
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Byly tam tři výsledky - cpu, memory, hdd

To jsem myslel :-D tyhle synteticky testy ber s rezevou... nejlepsi jsou nejaky prakticky... jako 3D marky a herni dema... aquamark atd...
Uz to mas teda OK :) tak at slouzi :-D

ICE
mae
Nováček
Nováček

Příspěvek od mae »

Právě teď jsem okouknul testy nového Prescotta a narazil jsem na údaj, že P4 Northwood na 2,8GHz měl v PCMarku 2002 6935 bodů, ovšem na 3,2 GHz 7892 bodů. To zn. že co 0,4GHz nárůst, to cca 900 bodů. Takže když mám 2,4 GHz (6935 - cca 900 = 6035), jede mi to tak akorát. Ještě jednou díky ICE. Pozn.: jak se ruší to fórum? :oops:
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Proč by se fórum mělo rušit? Tady se cosi řešilo a došlo se k závěru. Pokud bude mít někdo podobný problém, tak si to zde může přečíst a třeba mu to pomůže.
mae
Nováček
Nováček

Příspěvek od mae »

Jasné. Sorry. :sad:
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“