Hitachi 7K250 - po trech dnech zacal piskat

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hitachi 7K250 - po trech dnech zacal piskat

Příspěvek od Whill »

Zdravim...
takze po veskere chvale co jsem si tady precetl, jsem se rozhodl, ze se zkusim odklonit od sveho osvedceneho WD a poridil jsem si Hitachi 7K250 PATA 8MB 160GB... Problem je ten, ze v prubehu dneska (zhruba po trech dnech) zacal vydavat velice neprijemny piskavy zvuk na velmi vysoke frekvenci. Neni to zadna cirkujarka typu WDxJB s kulickovymi lozisky, ale proste neprijemne pisti... pokud zakryju case, neni to temer slyset - ale trochu ano. Mozna by to slo lehce ztisit uplne, ale chci slyset nazory, co si o tom kdo mysli, zkusenosti, navrhy apod :wink: (pripominam, ze disk uz bezi asi 2 dny nonstop)
diky predem
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

byl ve vlhku ? nebo v zimě a pak najednou do tepla a puštěný ? pokud na jednu z těchto otázek odpovíš ano, tak to do týdne přejde. pokud ne, tak bych počkal týden, a když to nepřejde tak reklamace...i když záleží kde jsi to kupoval :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcherson »

Vim,ze asi vis o co de,ale jen pro jistotu http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12321
Case: Chieftec LCX-01SL-SL-B Cpu: Intel P4 3,4 GHz 800FSB 1MB 775 Motherboard: Abit AG8 915 Grafika: Asus x1950 256MB pci-e HDD: Hitachi 7K250 500GB,Maxtor 250GB Palírna: DVD-RW LG4081B Repro: Genius HT 5.1Cpu Fan: Zalman 7700al/cu System: WinXP SP2 Router: SMC Barricade router 7004VBR Internet: Netbox 10mbit
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

MaWa píše:byl ve vlhku ? nebo v zimě a pak najednou do tepla a puštěný ? pokud na jednu z těchto otázek odpovíš ano, tak to do týdne přejde. pokud ne, tak bych počkal týden, a když to nepřejde tak reklamace...i když záleží kde jsi to kupoval :(
...urcite bych takovou pitomost neudelal... ja vim, ze se jen ujistujes :wink:
Jinak kupoval jsem jej v PVS Computers & Elektro ...asi nebudes znát (Ostrava - Mariánské hory) ...s reklamacema se to snad celkem da... mam od nich Epoxe 8RDA3+ (a skoro vsechno co mam nyni v kompu) a jak jsem na tehle desce skladal komp, zlobily RAMky - hazelo to bluescreeny, Memtest psal tisice chyb. Vzal jsem cely komp, zanesl na prodejnu, tam se na to podivali, vzali RAMky na reklamaci (delaly to obe nezavisle - bylo mi to ale divny, navic jsou to Kingstony). Me podezreni, ze to neni RAMkama se potvrdilo doma, kdyz jsem testnul Memtestem ten jejich nahradni modul co mi dali na dobu reklamace. Prvni co mne napadlo bylo, ze je nejak poskozeny BIOS z vyroby. Provedl jsem flash na novou verzi (coz byla osudova chyba - na nestabilnim systemu flashovat BIOS je pitomost prvni tridy :roll: ) a po restartu jsem mel misto pocitace drahou sirenu 8-) ....ted to beru s usmevem, ale tenkrat jsem nadcenej nebyl. Na reklamacku jsem odnesl teda desku, pry to sjeli na programatoru a za tyden jsem to mel spatky ve 100% stavu, takze ten BIOS byl zrejme precejen vadny. Pochopitelne jsem jim nerekl, ze jsem to flashoval, ale jen ze to proste takhle jednou najelo a ted to nefunguje :) ...vubec mne z niceho nepodezrivali :oops: a beztak by te to muselo dat do poradku programatorem. Jinac ty reklamace zrejme vyrizuje Abacus - protoze od nich berou zbozi. Sami mi rekli, ze to posilaji do Abacusu. Nastesti ma Abacus pobocku v Ostrave, takze to maji vlastne "za rohem". ....leda ze bys mel nejake spatne zkusenosti s Abacusem...
AMD Athlon XP 2800+ (Barton) :: Epox 8RDA3+ rev2.1 (nForce2 Ultra 400) :: 2x 256MB DDR400 Kingston CL2.5 na CL2 Dual Channel :: MSI GeForce FX 5900XT-VTD128 :: Hitachi 7K250 (PATA, 160GB) :: Western Digital WD800JD (SATA, 80GB) :: LCD Samsung SyncMaster 710T ...atd
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

Butcherson píše:Vim,ze asi vis o co de,ale jen pro jistotu http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=12321
Jj, vim o tom, ale "macku" doma nemam :) ...ten disk je vyrobeny v srpnu, cili zrejme s novym firmwarem (jakou tam mam verzi jsem jeste nezjistoval). Ten zvuk, co se u mne projevuje, je slyset neustale a s tou kalibraci to nema zrejme nic spolecneho.
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

taky to může být kombinace disk - zdroj, takže možná by stálo za to ho vyzkoušet v jinym pc. jinak jak jsem psal - počkat týden a pak reklamace.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

MaWa píše:taky to může být kombinace disk - zdroj, takže možná by stálo za to ho vyzkoušet v jinym pc. jinak jak jsem psal - počkat týden a pak reklamace.
Disk - zdroj? To mi nejak nejde do hlavy... zrovna mi neni jasne co by jako ten zdroj mel tomu disku delat? :? ...jinak mam 300W Fortrona, do druheho PC to klidne vrazim, ale pochybuji :?
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Whill píše:Disk - zdroj? To mi nejak nejde do hlavy... zrovna mi neni jasne co by jako ten zdroj mel tomu disku delat? :? ...jinak mam 300W Fortrona, do druheho PC to klidne vrazim, ale pochybuji :?
zdroj je hnaci motor celeho pc, fortron je sice kvalitna znacka, ale(neviem aky mas zbytok zostavy, necitam cely clanok :oops: ) ak napr nestaci stava alebo kolisa V na 12V vetvy tak to tomu disku nerobi zrovna najlepsie..moznost je to podla mna mala, ale je tam...za pokus nic nedas :)
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

johny128 píše:
Whill píše:Disk - zdroj? To mi nejak nejde do hlavy... zrovna mi neni jasne co by jako ten zdroj mel tomu disku delat? :? ...jinak mam 300W Fortrona, do druheho PC to klidne vrazim, ale pochybuji :?
zdroj je hnaci motor celeho pc, fortron je sice kvalitna znacka, ale(neviem aky mas zbytok zostavy, necitam cely clanok :oops: ) ak napr nestaci stava alebo kolisa V na 12V vetvy tak to tomu disku nerobi zrovna najlepsie..moznost je to podla mna mala, ale je tam...za pokus nic nedas :)
ok ok ok... to je jasny, to co napsal MaWa jsem pochopil jinak.... napeti nikde nekolisa :)
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

ehm... zjistil jsem zajimavy poznatek... a sice, ze jsem zrejme neopravnene "obvinil" Hitachi :oops: ...zkusil jsem ty disky zapojit kazdy zvlast, a zjistil jsem, ze piska ten WD! ...pritom jsem logicky pocital, ze neplechu pusobi novy disk. Piskot toho WDcka je vyraznejsi nez kdy jindy, je to proste celkem slyset. Pokud pustim Hitachi, a pokud na nej nalepim ucho, tak slysim jemne toceni ploten, a jeste takovy selest (ten slysim i z vetsi dalky) - proste stejne jak jsem jej zapojil poprve. Zarazi mne ale jedna vec... pokud jedou spolecne, tak podle mne ten piskot je daleko vyraznejsi, nez kdyz jede sam WD - cili Hitachi by musel rvat zhruba stejne jako to WD, coz ale neni vubec pravda, tak nevim, jsem z toho jelen :? ...asi si necham odstranit usi :lol:

btw: Zitra to zkusim pro jistotu nahodit na jinej zdroj (je to sice no-name 300W, ale presto to na nem testnu)
Whill
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Whill »

Zdroj jsem mel moznost vyzkouset az dnes (nebyl cas) ...ale souvislost to zjevne s piskanim disku nema...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“