XP2400 na FSB 166?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

mara.t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mara.t »

nojo Gigabyte, na něm nefunguje změna FSB, proste je dělaná tak že si nastaví fsb podle procesoru a nejde ji změnit, jedině pokud zadrátuješ socket..
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

mara.t píše:nojo Gigabyte, na něm nefunguje změna FSB, proste je dělaná tak že si nastaví fsb podle procesoru a nejde ji změnit, jedině pokud zadrátuješ socket..
Tak mi napiš prosím kde najdu to drátování na změnu FSB procesoru? :D Změna násobiče je v poho.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Victor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Victor »

Jiri Drak píše:Kazdy procesor v sobe dneska nese informaci pro jake FSB, nasobitel, napajeni (a buh vi co jeste) je urcen. Ale na kazdy slusny desce si to stejne muzes nastavit jak chces.
To je zajímavé. Když jsem osadil desku MSI KT4V-L Bartonem 2500+ (333 Mhz), po zapnutí se násobič nastavil správně, ale FSB jelo na 100 MHz. Musel jsem v BIOSu nastavit ručně 166 a pak už bylo všechno OK.
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim van Ousek »

No když už jsem u toho...mám Palomino 1800+ a desku Asus A7v333, paměti 333Mhz. Teď to mám přetaktované na 12,5x144 (1,75V). Možnost na 166 FSB tam je, ale ať jsem zkoušel co jsem zkoušel, žádná kombinace s tím nejde. Poraďte jak to tam nastavit. Dík. :oops:
Mám Noutbůůůk :-)
mikidvd
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikidvd »

Ja mam tiez GIGABYTE GA 7VT600 . A to, co tu citam ma uz teraz naozaj utvrdilo, ze 166 a viac zo svojej dosky nedostanem :-( :-( :-( Mam PRESNE TAKY ISTY problem ako Orbithek. Po dvojtyzdnovom laborovani v biose, manuale (na internete som uz precital tucty konferencii)
to uz vzdavam. Zlakalo ma to KT600 ,ale taku blbost (az vysmech do "ksichtu") som od GIGABYTE NECAKAL. S tym SW1 ma Orbithek pravdu. Ja som zo svojho 2000+ dostal cca.2300+ na FSB 151Mhz. Viac uz nemozem pre AGP,PCI .Delicka by mala prepnut az pri 166Mhz,
ale ja mozem ist len do 165Mhz :-(

Este jedna mala otazocka?Pri FSB 151Mhz ak mam v biose pamete"AUTO" tak WCPUID ukazuje DDR cez 430Mhz (kingston 400) a sem tam PC mrzne.Ak ich dam v biose na MANUAL 166DDR,tak je to v poriadku.
(Potom WCPUID ukazuje pri FSB-151, 302DDR) ALE JE TO teraz RYCHLEJSIE??? ?? ??
Neznizit radsej frekvenciu FSB nech radsej pamete idu na "max", cize DDR 400Mhz?
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

mikidvd píše:Ja mam tiez GIGABYTE GA 7VT600 . A to, co tu citam ma uz teraz naozaj utvrdilo, ze 166 a viac zo svojej dosky nedostanem :-( :-( :-( Mam PRESNE TAKY ISTY problem ako Orbithek. Po dvojtyzdnovom laborovani v biose, manuale (na internete som uz precital tucty konferencii)
to uz vzdavam. Zlakalo ma to KT600 ,ale taku blbost (az vysmech do "ksichtu") som od GIGABYTE NECAKAL. S tym SW1 ma Orbithek pravdu. Ja som zo svojho 2000+ dostal cca.2300+ na FSB 151Mhz. Viac uz nemozem pre AGP,PCI .Delicka by mala prepnut az pri 166Mhz,
ale ja mozem ist len do 165Mhz :-(

Este jedna mala otazocka?Pri FSB 151Mhz ak mam v biose pamete"AUTO" tak WCPUID ukazuje DDR cez 430Mhz (kingston 400) a sem tam PC mrzne.Ak ich dam v biose na MANUAL 166DDR,tak je to v poriadku.
(Potom WCPUID ukazuje pri FSB-151, 302DDR) ALE JE TO teraz RYCHLEJSIE??? ?? ??
Neznizit radsej frekvenciu FSB nech radsej pamete idu na "max", cize DDR 400Mhz?
To máš tedy pravdu.Já se dostanu s FSB pouze na 147,při vyšší FSB je to už nestabilní ( 3D mark i hry).S těmi pamětmi je to taky tak jak říkáš,když dám "auto" tak mi moje paměti(DDR333) jely na 2*187 Mhz a ve hrách to podávalo větší výkon,ikdyž jen o pár procent :) A když to nastavím manuálně tak 2*147. Už šetřím na novou desku ( Nforce2 ) :D
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

mikidvd píše:Este jedna mala otazocka?Pri FSB 151Mhz ak mam v biose pamete"AUTO" tak WCPUID ukazuje DDR cez 430Mhz (kingston 400) a sem tam PC mrzne.Ak ich dam v biose na MANUAL 166DDR,tak je to v poriadku. (Potom WCPUID ukazuje pri FSB-151, 302DDR) ALE JE TO teraz RYCHLEJSIE??? ?? ??
Neni nic snazsiho nez to vyzkouset treba v 3DM01. Nejspis to ale vyjde tak nastejno.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
rbarat
Nováček
Nováček

FSB a spol

Příspěvek od rbarat »

Čo sa týka FSB, tak normálne hodnoty sú 133, 166 a 200. Pri všetkých doskách, ktoré tieto frekvencie podporujú sa považujú za štandartné. Preto, keď máš jumperom nastavené FSB na 133, tak Ti povoľuje doska taktovať iba do 165. Ak by si prepol na 166, povolí Ti ísť vyššie. Avšak to by som neodporúčal. Pri 166MHz sa dobre nastavia deličky pre AGP a spol. Ak pôjdeš vyššie, znamená to neštandartné hodnoty na AGP a asi to zmrzne. Tvoj problém, je, že máš v procesore napevno nastavený vysoký násobič a ak ho dáš na 166FSB, procesor to asi nezvládne.
Preto si treba kúpiť slabší procesor napr. Athlon 2000+, ktorý má násobič na 12,5, pusíš ho na 166MHz. Procesor sa normálne rozbehne a získaš Athlon 2600+ za zmiešny peniaz. Procesor tak beží reálne na 166x12,5=2080MHz. Technologický strop je niekde pri 2250Mhz. Tie Athlony 2000+ mám odskúšané, najlepšie sú nové jadrá Thorton.
mikidvd
Nováček
Nováček

Příspěvek od mikidvd »

No ano "rbarat" :-) To je setko pekne co pises, ale vysvetli mi ako dvojpolohovym prepinacom (jumperom) si prepnes raz 100, potom 133 ,A POTOM 166 ??? :o :o
Proste prepinac moze byt v polohe 100Mhz ,alebo AUTO (cize od133do165Mhz) A TOT VSJO!! :x :shock:

A mam athlon 2000+ :sad: a BTW nespominali sme ze PC mrzne na 166Mhz FSB :( . My na 166Mhz FSB ani nemozeme nastavit. :sad: :sad:

A strasne by sme s Orbithom boli radi keby konecne na ten hacik niekto prisiel. :( :? Inac, DIK Orbithovi za tu radu s flashnutim biosu. teraz je teplota
procika uz v poriadku (48C) :) :)
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

mikidvd píše:No ano "rbarat" :-) To je setko pekne co pises, ale vysvetli mi ako dvojpolohovym prepinacom (jumperom) si prepnes raz 100, potom 133 ,A POTOM 166 ??? :o :o
Proste prepinac moze byt v polohe 100Mhz ,alebo AUTO (cize od133do165Mhz) A TOT VSJO!! :x :shock:

A mam athlon 2000+ :sad: a BTW nespominali sme ze PC mrzne na 166Mhz FSB :( . My na 166Mhz FSB ani nemozeme nastavit. :sad: :sad:

A strasne by sme s Orbithom boli radi keby konecne na ten hacik niekto prisiel. :( :? Inac, DIK Orbithovi za tu radu s flashnutim biosu. teraz je teplota
Nemáš zač :) S tím přepínačem je to pravda jak říkáš. Buď 100 nebo "auto" a frekvenci si zjistí z procesoru...ťřeba i FSB 200 ( alespoň jsem si to přeložil z manuálu ).Ale už to neřeším.Zítra bude nová deska :-D
rbarat
Nováček
Nováček

Příspěvek od rbarat »

mikidvd píše:No ano "rbarat" :-) To je setko pekne co pises, ale vysvetli mi ako dvojpolohovym prepinacom (jumperom) si prepnes raz 100, potom 133 ,A POTOM 166 ??? :o :o

Ahoj,
hmm, tak potom to je blbé. Ja mám skúsenosti, že dosky majú na sebe dva jumpery, kde nastavíš buď 100, 133 alebo 166MHz. Takže je to problém len Tvojej dosky. To sa potom naozaj ťažko taktuje.... Uvedené nastavovačky jumpermi majú dosky QDI, ECS, aj MSI. Je to jenoznačne lepšie ako iba automatika. Nuž, asi Ti zostane len si kúpiť novú dosku.
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Summerboy píše:No když už jsem u toho...mám Palomino 1800+ a desku Asus A7v333, paměti 333Mhz. Teď to mám přetaktované na 12,5x144 (1,75V). Možnost na 166 FSB tam je, ale ať jsem zkoušel co jsem zkoušel, žádná kombinace s tím nejde. Poraďte jak to tam nastavit. Dík. :oops:
Asus A7V333 neumí měnit násobič CPU. A u Palomin se mi zdá rozumné přiměřeně zvednout FSB, což jsi udělal. Na desce jde nastavit poměr FSB:MEM na 4:5, trochu se tím zvýší paměťová propustnost, nic moc. Napětí pro paměti se měnit nedá. Jak odemknout Palomino bylo někde na webu popsáno, zkus hledat. Ale tyto procesory dost hřejí, je otázka, není-li lepší CPU vyměnit. Já jsem napřed vyměnil CPU a pak i desku - Epox 8RDA3+ a rozhodně nelituji. Paměťová propustnost nForce2 je o cca 20% vyšší, deska u T-bredů a Bartonů umí měnit násobič, má AGP LOOK-výsada nForce2, lze manuálně nastavit napětí CPU, MEM, chipsetu,AGP.
Na A7V333 jsem zkoušel Thoroughbred B0 XP1700+ JIUHB, přímo jsem nastavil FSB na 166MHz a přesto, že to byla revize desky 1.04, šlapalo to v pohodě. Jinak dle stránek Asusu desky revize 1.xx nepodporují FSB166, to až desky r2.x. Možná jsou problémy s Bartonem.
Dost jsem nadával na OEM paměť V-DATA PC333, na A7V333 183MHz a stop bez ohledu na časování. Na Epoxu s prvními biosy také nic moc, s posledními dvěma postupně 195MHz při napětí 2,7V a časování 2,5-2-2-5. Tím jsem doufám neskončil, jen to chce čas. Teď už pečlivě testuji každý přidaný MHz. Tak mám z XP1700 skoro 2400, tyto procesory jdou i výš, stačí se porozhlédnout zde na fóru.
Radim van Ousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radim van Ousek »

JirkaH píše:
Summerboy píše:No když už jsem u toho...mám Palomino 1800+ a desku Asus A7v333, paměti 333Mhz. Teď to mám přetaktované na 12,5x144 (1,75V). Možnost na 166 FSB tam je, ale ať jsem zkoušel co jsem zkoušel, žádná kombinace s tím nejde. Poraďte jak to tam nastavit. Dík. :oops:
Asus A7V333 neumí měnit násobič CPU. A u Palomin se mi zdá rozumné přiměřeně zvednout FSB, což jsi udělal. Na desce jde nastavit poměr FSB:MEM na 4:5, trochu se tím zvýší paměťová propustnost, nic moc. Napětí pro paměti se měnit nedá. Jak odemknout Palomino bylo někde na webu popsáno, zkus hledat. Ale tyto procesory dost hřejí, je otázka, není-li lepší CPU vyměnit. Já jsem napřed vyměnil CPU a pak i desku - Epox 8RDA3+ a rozhodně nelituji. Paměťová propustnost nForce2 je o cca 20% vyšší, deska u T-bredů a Bartonů umí měnit násobič, má AGP LOOK-výsada nForce2, lze manuálně nastavit napětí CPU, MEM, chipsetu,AGP.
Na A7V333 jsem zkoušel Thoroughbred B0 XP1700+ JIUHB, přímo jsem nastavil FSB na 166MHz a přesto, že to byla revize desky 1.04, šlapalo to v pohodě. Jinak dle stránek Asusu desky revize 1.xx nepodporují FSB166, to až desky r2.x. Možná jsou problémy s Bartonem.
Dost jsem nadával na OEM paměť V-DATA PC333, na A7V333 183MHz a stop bez ohledu na časování. Na Epoxu s prvními biosy také nic moc, s posledními dvěma postupně 195MHz při napětí 2,7V a časování 2,5-2-2-5. Tím jsem doufám neskončil, jen to chce čas. Teď už pečlivě testuji každý přidaný MHz. Tak mám z XP1700 skoro 2400, tyto procesory jdou i výš, stačí se porozhlédnout zde na fóru.

Dík za radu. Bios mám flashlej na verzi 18, ale tak i tak je to hounou platný.Když to tak vezmu tak mě ani netlačí procík, jako grafika a ramka. Ale to až budu vydělávat :)
Mám Noutbůůůk :-)
Orbithek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orbithek »

Orbithek píše:

Nemáš zač :) S tím přepínačem je to pravda jak říkáš. Buď 100 nebo "auto" a frekvenci si zjistí z procesoru...ťřeba i FSB 200 ( alespoň jsem si to přeložil z manuálu ).Ale už to neřeším.Zítra bude nová deska :-D

Tak už jsme to trošku obměnil, a je to daleko lepší :-D
Tygr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tygr »

Jiri Drak píše:Neni na desce nejakej prepinac na FSB 133/166 ?
Sice ji vubec neznam, ale skoro se mi nechce verit, ze by se takhle branila pretaktovani.
Na desce je prepinac na FSB 100Mhz-auto,a pak
na 133 Mhz-200Mhz Fsb v opacne poloze.Mam ji doma.Je dobrej napad zkusit to na tech 166 Mhz.Mam 1600+ palomino a zrovna resim jak z neho dostat 2200+
.Diky
Gigabyte GA7VT600L - VIA KT600, Athlon XP 1600+ @ 1900+(zatím),GF3 Ti 200, 512 MB Ram 400Mhz PQI 2,5n,HDD Samsung 60 GB, Hercules gamessurround fortissimo II Digital edition,myš,CDrom a klávesnici také mám...
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Tygr píše:Na desce je prepinac na FSB 100Mhz-auto,a pak
na 133 Mhz-200Mhz Fsb v opacne poloze.Mam ji doma.Je dobrej napad zkusit to na tech 166 Mhz.Mam 1600+ palomino a zrovna resim jak z neho dostat 2200+
.Diky
Tak sem hlavně dej vědět až z Palomina dostaneš 2200+... :lol: :lol: :lol:

Si myslím... Nemáš šanci :lol: :lol: :lol:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
jonko
Začátečník
Začátečník

prepinac na gigabyte

Příspěvek od jonko »

Orbithek píše:
JirkaH píše:Ahoj, to je teda bída. Gigabyte má velkej tlustej mínus. Takovou prasečinu jsem už dlouho neviděl.
O něco nahoře jsem psal, že jsem v manuálu narazil na "Set DIP Switch CK Ratio (ten jsem vůbec nenašel) a system switch SW1" , prosím tě, zkus to ještě prozkoumat. Jirka Drak má pravdu, aby se deska takhle bránila, to je moc a moc divný. Jenže bohužel platí, že možné je všechno.
Já jsem si manuál k té tvé desce stáhnul na disk v šuplíku, a samo že ho teď tady nemám. Otázkou může být, jak je aktuální, co se třeba na desce změnilo.
Ještě mi napadlo zkus kontaktovat prodejce a jestli o tom něco neví. Další možnost, nevím kdo je zastupotechna Gigabytu, to je třeba zjistit(dotaz rovnou na prodejce) a zkusit jejich technickou podporu.

No a pokud začínáš uvažovat nad výměnou desky, tak sběr informací. Porozhlédni se zde po fóru, dost informací je na www.czechcomputer.cz , je tam i dost slušné diskuzní fórum. Nicméně už jsem kdesi napsal, že platí, kdo má problém, píše. Spokojení mlčí.
Základní volba asi bude Via-nForce2. Já šel do nForce2, protože má AGP look a můžu si dělat co chci. Frekvence AGP/PCI je stále na svém, třeba i s FSB 190MHz. Tohle Via neumí. Při volbě bude důležité, jaký OS chceš na kompu provozovat. Pro Linux je prý daleko lepší Via - osobní zkušenost nemám.
A pak konkrétní deska. A moc dobře si prověř, co umí. Třeba nastavovat Vcore nejen od jmenovitého směrem nahoru ale i dolu, nastavování napětí a časování pro paměti, nastavení napětí pro čipovou sadu, zpracování biosu ... ten u tvého Gigabytu asi vyrost jak plevel na poli...
Ahoj. Ten "Set DIP Switch CK Ratio" jsem taky vůbec nenašel.Ten switch 1,je na desce a když je "on" tak je FSB 100Mhz,no akdyž nastavím na auto( jina volba tam není) tak je FSB,133 či 166... Fakt už nevím...Taky mě Gigabyte dost zklamal.

No myslim ze sa zle pozeras ... ja ma od gigabytu g7va tzn. kt400 inac tu najviac lite a ja tam ten prepinac mam ... doska v pohode zvlada 166, stabilne bezala na 175 ... takze sa my nexe verit ze by nova doska tuto moznost nemala ... taktil som na nej T2000xp@2600xp/166Mhz pri 1,85 a bezalo to super ...
btw: vyskusal som uz vela typov mb preto by som poprosil ludi aby na tuto znacku zbytocne nekydali ... nema sice take overclockerske features ako napr. asus ale tento vyrobca tymito moznostami nikdy nefrajeril .... za plus mu musim dat bezchybnu stabilitu a nizku poruchovost ....
btw: bez urazky, nechapem ludi ktory si na pokrocili tuning kupuju gigabyte ...
Nikto nieje natolko chytri, aby sa nemohol naučiť viac ...
Zdenek Teska
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zdenek Teska »

Co je špatně,když mi na mé sestavě nejde měnit násobič?Pokaždé když změním násobič na jakoukoli jinou hodnotu,tak mi PC nenaběhne.2400+ jsou přece odemčené.Nebo ne ??
Phenom2 X3 720/Gigabyte MA770-DS3 rev.1 bios F7 / 2x2GB /Saphire HD4850
DVD RW LG-GSA4082B/WinFast TV 2000 XP/Samsung 160G 7200ot./550W Seasonic
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

viktor: mam msi kt600 delta a mel sem to stejný jak ty, taky na 100 a pak sem to musel dat na 166 a na desce s kt600 by melo jit 100-200 fsb a v biosu mam dokonce 100-280fsb
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
inekafemustafa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od inekafemustafa »

Tak uz nevim jak dal..co sem pochopil tak v manulu je zminka o jumpru ktery umi prepinat mezi 100 133 166 200 ale na desce je jen jeden a to 100 a auto..to sem se docet uz i na vice forech... takze jedina moznost mi zbyva zmenit nasobic..koli myslite ze muzu dat? duron apllebred 1800 B0 (jinak mam i cislo jestli pomuze). defalut je 13,5..chtel by sem dat 17*133=2261..i kdyz to nebude jako vykon 13,5*166 ..FSB by bylo lepsi
(my old pc) Gigabyte 7vt600PR-Z AMD Duron 1800Mhz (Apllebred) nVidia Ti 500 64Mb Ram 512Mb Sata Seagate 80Gb
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“