Ghost 2003 - špatná detekce volného místa na partition
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Ghost 2003 - špatná detekce volného místa na partition
Snažím se udělat si image systémové partition v Ghostu 2003. Ghosta spouštím pomocí jeho boot diskety. Problém je v tom, že mi u všech oddílů (FAT32 i NTFS, různé disky) vypisuje, že oddíly jsou zaplněny ze 100 %. Příklad: Partition má velikost 7 GB, obsazeno je jenom 3,5 GB, ale Ghost tvrdí, že je obsazeno celých 7 GB. Nejhorší je, že se tak chová i při vytváření image. I při maximální kompresi má soubor přes 5 GB, přestože na partition je jen 3,5 GB dat. Image se mi pak nevleze na DVD a celkově je to prostě plýtvání místem. Co s tím? Nemám někde jenom něco blbě nastavené? Když jsem to dělal někdy před půl rokem, bylo všechno v pořádku...
Dík za radu.
Veterán
- Spectral
- Středně pokročilý

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Podezřelé je mi to taky, do nastavení jsem čuměl několikrát, ale nic jsem nevykoumal. Pokus-omyl radši ne-e, těch voleb je tam tolik, že bych cvakal do Vánoc. Zkoušel jsem pokus-omyl u těch voleb, kde vybíráš, co všechno se bude ukládat (Image All, Image Boot apod.), ale beze změny. Navíc by to nemělo mít vliv na detekci, kolik je kde volného místa (respektive obsazeného). Je tam něco shnilého a já netuším co.pavel.minarik píše:u všech oddílů? to vypadá podezřele,
zkus se povrtat v nastavení toho ghosta, kdysi mi cosi nešlo, tak jsem tam vlezl a oči mi přecházely kolik tam toho je (beztak jsem půlce vůbec nerozuměl a metoda pokus omyl slavila úspěch)
Veterán
- Lemra
- Čestný člen

A není úplně na konci pár mega obsazenejch? Při volbě Space tohle OODefrag s oblibou dělá... nacpe skoro všechno na začátek, potom spousta místa a na konci obsadí pár clusterů... zkus jiný typ defragmentace a nebo třeba NU SpeedDisk...Spectral píše:Fragmentace méně než jedno procento, data pouze na první polovině disku, druhá půlka prázdná.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
No podle OO Defragu tam není ani byte, všechno empty. Speeddisk bohužel nevyzkouším, NU mi nesmí na disk (osobní antipatieLemra píše:A není úplně na konci pár mega obsazenejch? Při volbě Space tohle OODefrag s oblibou dělá... nacpe skoro všechno na začátek, potom spousta místa a na konci obsadí pár clusterů... zkus jiný typ defragmentace a nebo třeba NU SpeedDisk...Spectral píše:Fragmentace méně než jedno procento, data pouze na první polovině disku, druhá půlka prázdná.
Myslíš, že to může být zapomenutými bajtíky na konci disku?? Mám i jednu malinkou partition (40 MB), na kterou jsem od jejího vzniku nahrál jedinou složku a od té doby na ni nesahal (je tam konstantně nulová fragmentace) a Ghost o ni tvrdí to samé - 40 MB used.
Veterán
- Lemra
- Čestný člen

- Shit
- Odborník PCT

Norton SD to dělal...Lemra píše: Při volbě Space tohle OODefrag s oblibou dělá... nacpe skoro všechno na začátek, potom spousta místa a na konci obsadí pár clusterů....
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 21. zář 2004, 23:24, celkem upraveno 1 x.
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Ok, zkusím si s tím pohrát a ozvu se.Lemra píše:Těžko říct, jestli je na vině fragmentace - ovšem pokud tam bude na konci disku obsazený jediný cluster, bude se to takhle chovat vždycky - zkus na to mrknout nějakým disk editorem...
Mělo by to být legal, pokud vím... Ověřím. Ale stejně mi neleze do hlavy, proč ta samá instalačka před půl rokem jela...Lemra píše:to samý může dělat... jak bych to napsal... špatná licence programu...
Edit:
Veterán
- Shit
- Odborník PCT

- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to se mi nezdá, používám ghost v podstatě furt na všelijaké disky (rozhodně ne defragmentované) a tohle se mi nikdy nestalo - podle mě nevadí, když je na konci disku obsazený clusterLemra píše:Těžko říct, jestli je na vině fragmentace - ovšem pokud tam bude na konci disku obsazený jediný cluster, bude se to takhle chovat vždycky
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
x
Rozhodně to nevadí, používám Ghosta celkem dlouho na více compech. Né vždy provedu defragmentaci a nikdy tento problém nebyl. Ghost image by měl mít víceméně přesnou velikost (bez komprese) jako zdrojová partition bez ohledu na fragmentaci. Ghost provádí jakousi svou vlastní defragmentaci (jestli to takhle mohu říct). Skládá data za sebe.
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
- Spectral
- Středně pokročilý

-
Tak už jsem to rozchodil, díky všem za rady. Ovšem objektivní příčina nezjištěna, zase nějaká duchařina. Nainstaloval jsem windowsoidní Ghost z původní instalačky a znovu vytvořil boot disketu. Ghosta jsem zase odinstaloval, restartnul komp a nabootoval s novou disketou. A ejhle, najednou to jelo. Čert ví proč to nejelo předtím. Takže ještě jednou díky.
Edit: Ještě dodávám, že žádné další změny neproběhly (žádná další defragmentace, v Ghostu nachlup stejná nastavení apod.)
Edit: Ještě dodávám, že žádné další změny neproběhly (žádná další defragmentace, v Ghostu nachlup stejná nastavení apod.)
Veterán
- kuceraj
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
x
Možná si měl na staré bootovací disketě už něco jinak nastavené. Když si vytvořil novou, tak se vytvořila s default nastavením. To jenom k té příčině. Hlavně, že jsi to vyřešil ... 
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B