Od minulý soboty mam u PC dvě tiskárny. Jedna je inkoustová ses skenerem a druhá je černobílá laserová. Problém je že obě mají paralelní zapojení
Celej tejden sem přemejšlel jak to udělat a před chvílí sem našel tohle http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=47765
takže teď bych moh mít obě najednou.
Asi si řikáte proč mít dvě tiskárny, ale já potřebuju obě. Barvu a skener do školy (a to tisknu skoro denně) a aby to pořád přepínal to by bylo blbý a tu laserovou na text protože je to rychlí a neplyncam inkoust v inkoustovy.
Jen se chci zeptat jestli nemáte někdo lepší nápad. Jina ks ti mco sem našel sem spokojenej. Jen to ještě koupit a bude to
Pokud se to do týhle sekce nehodí tak to můžete přesunout jinam.
prodává se přece přepínač na LPT port - 2portový mechanický je velmi levný, svého času jsem používal 4portový mechanický přepínač na LPT (2x tiskárna + 1x ZIP mechanika)
s tou USB věcičkou by mohli být problémy, ale napadá mě, jsi si jistý, že žádná z těch tiskáren nemá USB port?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
pavel.minarik píše:prodává se přece přepínač na LPT port - 2portový mechanický je velmi levný, svého času jsem používal 4portový mechanický přepínač na LPT (2x tiskárna + 1x ZIP mechanika)
s tou USB věcičkou by mohli být problémy, ale napadá mě, jsi si jistý, že žádná z těch tiskáren nemá USB port?
A když bych měl ten přepínač tak moh bych používat ty tiskárny obě najednou?
Sem si jistej, že nemaj. Jedna je HP OfficeJet R45 (inkoustova, skener..) a druhá HP LaserJet 6L (laserová).
Ten přepínač je buď manuální - sám si přepneš, kterou chceš, nebo se kolem litru prodávají automatické. U mě doma jsou 2 kompy a 2 tiskárny a aby každý mohl tisknout na každé, tak mam ze dvou kompů přepínač do dalšího a ten přepíná na tiskárny a funguje to. Jen se nesmí uprostřed tisku tiskárně přepnout. To je pak jen část vytištěné stránky, pokud tiskárna nemá paměť
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Tak mě by asi stačil ten manuální přepínač. Kolik asi tak stojí ten manuální přepínač? No mi sice máme doma 2 kompy a 4 tiskárny, ale mě stačí to co mam teĎ v pokoji. Sice na druhym PC je laserová tiskárna s USB a ještě nějaká stará jehličková do paralelního, ale tu USB si nemůži vzít protože táta ji dost používá a je na mě moc dobrá
ManchesterUnited píše:
No já mam u obou tiskáren už kabely takže doufam, že další nebudou potřeba. Jinak sem čet, že ty kabely nejsou součástí dodávky.
a ten přepínač připojíš k LPT portu jak?
Já sem blbec To neni možný Teď se mi v hlavě rozsvítilo. Abych moh tohle všechno spustit tak potřebuju 3 LPT kabely a já mam jen dva. Ten třetí potřebuju z přepínače do kompu.
Už mi to svítí a sorry za maly nesrovnalosti
A ještě jedna rada:
Taky jsem naletěl a koupil kabel na síťování místo na tiskárnu. Uplink je taky M-M ale je trochu slabší - neni asi stíněnej, a většinou je trochu dražší
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64 Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Existuje nějaký přepínač na LPT alespoň 3x, nejlépe 4x, aby byla nějaká rezerva? Jedná se o jednu LPT laserovou tiskárnu 1x stolní PC a 2x notebook, tj. potřebuji nějaký přepínač o více možnostech.
Magicie píše:Existuje nějaký přepínač na LPT alespoň 3x, nejlépe 4x, aby byla nějaká rezerva?
Existují. Ruční i automatické, ruční se časem vychodí, u automatických je nutné zvolit vhodný typ s ohledem na to, jak moc musí tiskárna komunikovat s PC. U moc chytrých tiskáren lze vřazením (hlavně automatického) přepínače očekávat jen problémy, pozor taky na délku a kvalitu provedení kabelů. Navíc zařízení do LPT portu je nutné připojovat jen při vypnutém PC/notebooku, jinak hrozí odpravení portu (což třeba v případě notebooku může být drahé).
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB