Přesměrování portů

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Magicie
Začátečník
Začátečník

Přesměrování portů

Příspěvek od Magicie »

Zdravíčko,

mám takový dotaz, bylo by možné přesměrovat třeba port 9000, který používá jedna hra na port 8080, etc. 80, který bych nechal "nevyužitý"? Pokud by bylo toto možno udělat lokálně bylo by to ideální, případně mě napadlo použít třeba humingbird sock client, ale přes sock4, nebo sock5 asi hru nerozjedu a po proxy by se mi zredukoval už i tak ubohý ping CDMA. Přinejhorším prosím navrhněte alespoň nějakou ideální proxy. Toto by bylo možné využít k omezení limitu stahování nastoleném ET na jakékoliv porty jiné, než 80,8080,21 atd... Prosím bez spamu, myslím, že tohle pomůže mnoha uživatelům.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Ale notak, nikdo?
tosuja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tosuja »

Kdybys mel v siti linuxovou masinu, bylo by to nekolik pravidel do firewallu, ale to asi neni to, co chces.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

samo ze by to slo, len ty si sa nejako zabudol zmienit o tom ze aky mas vlastne router :wink:
Alebo to chces normalne na "lokalne" na pc s verejnou ip? :?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

já jsem to pochopil tak, že na normální mašině, ne na routeru a to fakt nevím, nikdy jsem podobnou šílenost nepotřeboval
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

neznam zadny konkretni probram pro smerovani portu na masine...kazdopadnemelo by to jit udelat pomoci Winroutu, kdy v tvoji siti bude jen jeden pocitac a to tvuj...neni to nijak pekne reseni ale myslim ze bude fungovat...kdyztak pohledej zda neni na netu nejaky program na smerovani portu...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

jo sakra, jak píše paja, pomocí toho winroute to pude
Hugo
Začátečník
Začátečník

stealth port

Příspěvek od Hugo »

Ako dosiahnem stealth týchto portov: 135, 1025 a 1027? Mám Kerio PF 4.1.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: stealth port

Příspěvek od Geeker »

Hugo píše:Ako dosiahnem stealth týchto portov: 135, 1025 a 1027? Mám Kerio PF 4.1.
A chces je blokovat nebo ne?? jestli ano vytvor si pravidlo na tyto porty na zakazane
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to hugo: definuj pojem stealth, jestli myslíš jako že budou otevřené, ale jako otevřené nebudou při portscanu vidět, tak to asi nepude :lol:
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

Pre upresnenie: Využil som službu Symantec Security Check, konkrétne Security Scan. Niektoré porty som mal "open", čo podľa vysvetliviek uvedených na stránke Symantec Security Check znamená problém.
"Stealth" znamená, že som virtuálne neviditeľný pre hackerov, ktorý sa pokúšajú o scan. Uvedené porty mám "open". Minimálne by mali byť "closed", ak to nie je vhodné dať na "stealth" (... stealth port may cause performance problems for some Internet applications).

Asi by bolo vhodné dodať, že ide o klasické pripojenie DSL cez USB modem, žiadny proxy server, nie som napojený na sieť a nemám tlačiareň.
Intel Core i5-3570@3,40 GHz, Asus P8Z77-V, Corsair TX650W, PALIT GeForce GTX460 1GB Sonic Platinum, 2x 4 GB DDR3 1600 MHz Corsair Vengeance, Crucial M4 256 GB, WD Raptor 150 GB, Hitachi 160 GB, DVD HL-DT-ST GH22LS50, SB X-Fi XtremeMusic, Lian Li PC-A17, Sennheiser PC 160, Razer Tarantula, Logitech G9, 22" LCD Dell 2209WA, Win7 Pro Eng SP1 64-bit
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

to Hugo: tak si na tom připojení zapni integrovanej wokení firewall, všechno Ti to zablokuje a můžeš být klidný
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

No neviem, nejako mu vôbec neverím. Bude stačiť?
V Kerio mám aspoň prehľad o tom, čo sa deje.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Hugo píše:No neviem, nejako mu vôbec neverím. Bude stačiť?
V Kerio mám aspoň prehľad o tom, čo sa deje.
no samozřejmě že Tě to ochrání pouze pro příchozí neplechy a ne programy co něco posílají zevnitř ven, ale když máš kerio tak co řešíš? zakaž si to tam a hotovo, normálně ty porty komplet pozavírej a basta
Hugo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hugo »

Snažil som sa. Niektoré porty sa mi podarilo dať na úroveň "stealth" ale tie uvedené nie. PC sa venujem len ako koníčku, Kerio mám len týždeň. Preto prosím o radu.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tady jde o to, že Eurotel ty porty limituje na rychlosti, nějakým softem, kerej to nějak detekuje,chtělo by to vyjádření někoho s CDMA, nebo alespoň se zkušenostmi s tímto typem připojení. Vyhledej směřovač portů, nebo použij Winroute je velmi jednoduše řečeno ;].
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

no s CDMA to přes WinRouter nepude, ten nebude spolupracovat s připojením dostupným přes USB modem :(
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

Tohle je asi problém 10 tisíců lidí v ČR, kteří CDMA mají. Čili "nic velkého", vážně pohoda :?
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Magicie píše:Tohle je asi problém 10 tisíců lidí v ČR, kteří CDMA mají. Čili "nic velkého", vážně pohoda :?
pokud jsi chtel kvalitne stahovat z DC mel jsi si poridit neco jineho nez telecum "lowned" reseni ;) nebo pouzivej p2p sit kterou telecum neblokuje.
Magicie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Magicie »

KOFis píše:
Magicie píše:Tohle je asi problém 10 tisíců lidí v ČR, kteří CDMA mají. Čili "nic velkého", vážně pohoda :?
pokud jsi chtel kvalitne stahovat z DC mel jsi si poridit neco jineho nez telecum "lowned" reseni ;) nebo pouzivej p2p sit kterou telecum neblokuje.
Buď tak hodný a napiš mi, kterou neblokuje na icq 8-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“