Hry píšou kritické chyby!

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nil
Začátečník
Začátečník

Hry píšou kritické chyby!

Příspěvek od Nil »

Zdar "Pařmeni" potřebuju se zeptat jestli nevíte jak odstranit problém který mám.Moje sestava AMD Athlon XP 2600+,deska ASUS A7N8X-E DELUXE,RAM 512MB 400Mhz,hadr Seagate 80Gb 8MB S-ATA(nový) a OS Windows XP bez SP.Kdykoliv když hraju třeba Call of Duty tak se mě objeví modrá obrazovka a tam je napsané že něco selhalo nebo tak nějak,u Maxe Payna 2 se to po chvíli taky restartuje stejně tak i u NFS Underground.A u Postal 2 to napíše hlášku Critical Error :sad:
Byl bych opravdu vděčný za každou radu díky moc.
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Mas problem aj v samotnom systeme....., alebo sa problem vyskituje len v hrach....?
Osobne doporucujem ... memtest, prime.... atd
Ine verzie ovladacov, pre cipovu sadu, grafiku, zvuk si skusal...?
Aspon vylucis mozne zdroje problemu.....!
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Jediné kdy mě to ještě spadlo tak to bylo když jsem sledoval film,a to bylo jen jednou!Zvuk jede v pořádku,zapoměl jsem na grafiku tu mám Geforce4 mx 440 ovladače forceware 6.14.10,ovladače na čipovou sadu má jen ty co jsem dostal k zakladovce ale s těmi problemi nejsou.
AberF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AberF »

Nil píše:Jediné kdy mě to ještě spadlo tak to bylo když jsem sledoval film,a to bylo jen jednou!Zvuk jede v pořádku,zapoměl jsem na grafiku tu mám Geforce4 mx 440 ovladače forceware 6.14.10,ovladače na čipovou sadu má jen ty co jsem dostal k zakladovce ale s těmi problemi nejsou.
S tou grafikou to není nic neobvyklého. Viděl sem na ní hrát i dooma 3, sice 640/480 ale hrálo to :) Pokud ti to vyhazuje modrou hlášku při náročnějších hrách závislých na RAMce, tak je problém v paměti :wink:
Ale počkat. Aha ono to taky v klidu může bejt že se kousne grafika a systém ji resetuje a už nenahodí
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Jo cosi mi to píše o RAMce!Takže mám jí skusit reklamovat?
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Nil píše:Jo cosi mi to píše o RAMce!Takže mám jí skusit reklamovat?
Napřed to projeď tím memtestem, jak již psal random. Ty paměti jsou 2x256 MB nebo 1x512 MB ?
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Mám 1x512Mb.
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Měl jsem podobný problém. Vyřešil jsem to, tím, že v Biosu jsem zakázal funkci biosu shadow, nebo tak nějak, aby se neukládal na disk (až to restartuju tak se mrknu na přesný název). A zvětšil jsem velikost stránkovacího souboru a zvětšil ramku. Teď je to úplně v poho.
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Potřeboval bych radu ohledně toho mstestu!Už ho mám :-D ale :( nechápu jak ho mám rozjet.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Nil píše:Potřeboval bych radu ohledně toho mstestu!Už ho mám :-D ale :( nechápu jak ho mám rozjet.
¨
udelas si disketu, vrazis ji do FDD a resetnes,,, musis mit v biosu nastavenou FDD na bootovani pred diskem...
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Tak jsem to zkontroloval!Jelo to třikrát dokola (asi) pak jsem to ukončil.Jediné co vím z paměti tak to napsalo 211error a něco kolem deseti řádků údajů.Začínaly šestkou a nějaké čísla.Znamená to dobře nebo je to zlé?
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

Nil píše:Tak jsem to zkontroloval!Jelo to třikrát dokola (asi) pak jsem to ukončil.Jediné co vím z paměti tak to napsalo 211error a něco kolem deseti řádků údajů.Začínaly šestkou a nějaké čísla.Znamená to dobře nebo je to zlé?
znamena to reklamaci operacni pameti...
AberF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AberF »

ICE píše:
Nil píše:Tak jsem to zkontroloval!Jelo to třikrát dokola (asi) pak jsem to ukončil.Jediné co vím z paměti tak to napsalo 211error a něco kolem deseti řádků údajů.Začínaly šestkou a nějaké čísla.Znamená to dobře nebo je to zlé?
znamena to reklamaci operacni pameti...
Tak co jsem říkal :wink: :twisted:
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Tak jsem tu RAMku byl dnes reklamovat!Dali mi novou,vrazil jsem ji do kompu a pro jistotu jsem ji skontroloval memtestem,je v pohodě ale hry dělají totéž :sad: teda přesnějc už se pc nerestartuje ale hra vyjede jen do windowsu!Tak jak se toho zbavím :? ?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Nil píše:Tak jsem tu RAMku byl dnes reklamovat!Dali mi novou,vrazil jsem ji do kompu a pro jistotu jsem ji skontroloval memtestem,je v pohodě ale hry dělají totéž :sad: teda přesnějc už se pc nerestartuje ale hra vyjede jen do windowsu!Tak jak se toho zbavím :? ?
Pokud byly Win instalovany na pametech, ktery delaly pres 200 chyb v memtestu, tak bych jim asi neveril :)

To znamená reinstalaci, nez aby ses celej den trapil a hledal resení problemu, tak by to reinstalace vyresila rychleji.. Kdyz das spravny ovladace, pokud mas stabilni CPU - tak to potom uz bude konečne v pohode :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Zkusil jsem se zamyslet :D nad radou tovra1203 a pohrabal se v biose,a našel jsem v Avancend Chipset Features pod položkou Memory Frequency nastavený parametr BY SPD!Pak byl na výběr ještě AUTO,tak jsem si řekl že když dám AUTO bios dá hodnoty nastavené výrobcem a povedlo se :) Hry se nesekají,ale zajímalo by mě jak se to mohlo přepnout když jsem s tou položkou nikdy "nehýbal"!
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“