budoucnost mé sestavy
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
budoucnost mé sestavy
Chtěl bych se zeptat na budoucnost mé sestavy, chtěl bych slyšet vaše názory a hlavně jestli má cenu do ní něco rvát popř kdy bych asi měl něco upgradovat... Prostě vypracovat takový plán do budoucna...
Jediné co bych do ní chtěl ještě rvát sou ramky, přemýšlím o nějakých 450 nebo podobných, co by mi vydržely díl a hlavně jely v dualu, má to cenu? nebo je pak stejně vyhodím?
Díky
CPU:: P4 2,6 BOX @2,93HT ,
MB:: Asus P4P800 Basic,
VGA:: Sapphire Radeon 9800Pro 128MB @400/360, (360 zmetek jádro) + AcrticColling VGA silencer + pasívy,
RAM:: 512 DDR 400 - elixir 3ns,
HDD::120GB WD S-ATA 8MB, 160GB Samsung P-ATA 8MB, 40GB WD P-ATA 2MB,
Sound:: Hercules Gamesround Fortissmo 2, Creative FPS 1600 4.1 , Mechanic:: DVD-ROM Teac, DVD-RW NEC 2500A,
case:: EuroCase MLQ3-350W (plexi bočnice), 2x Arctic Cooling Fan PRO TC,
tuning:: 2x katoda Sunbeam blue/green 30cm + CFCM, neon zelené a žluté flexo (rigger)
mouse&pad:: MS 4.0 OEM, SteelPad S&S
3D mark 2001 - 15170 | 3D mark 2003 - 6039 | Aquamark - 41998
Jediné co bych do ní chtěl ještě rvát sou ramky, přemýšlím o nějakých 450 nebo podobných, co by mi vydržely díl a hlavně jely v dualu, má to cenu? nebo je pak stejně vyhodím?
Díky
CPU:: P4 2,6 BOX @2,93HT ,
MB:: Asus P4P800 Basic,
VGA:: Sapphire Radeon 9800Pro 128MB @400/360, (360 zmetek jádro) + AcrticColling VGA silencer + pasívy,
RAM:: 512 DDR 400 - elixir 3ns,
HDD::120GB WD S-ATA 8MB, 160GB Samsung P-ATA 8MB, 40GB WD P-ATA 2MB,
Sound:: Hercules Gamesround Fortissmo 2, Creative FPS 1600 4.1 , Mechanic:: DVD-ROM Teac, DVD-RW NEC 2500A,
case:: EuroCase MLQ3-350W (plexi bočnice), 2x Arctic Cooling Fan PRO TC,
tuning:: 2x katoda Sunbeam blue/green 30cm + CFCM, neon zelené a žluté flexo (rigger)
mouse&pad:: MS 4.0 OEM, SteelPad S&S
3D mark 2001 - 15170 | 3D mark 2003 - 6039 | Aquamark - 41998
Naposledy upravil(a) james.flashpoint dne sob 13. lis 2004, 10:17, celkem upraveno 1 x.
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
si děláš srandu??? 
Klidně si kup vodníka... nataktuj toho svýho P4 na 3,4 v pohodě...získáš nezanedbatelnej výkon.....
kup si vaničku i na 9800Pro a nataktuj ho...
pak si v pohodě kup do dualu pořádnou ramku tak 2x 512MB DDR 500 Mhz
no a dyž to všechno uděláš...hravě překonáš v 3DM01 20 000 bodíků
a pak takovejhle komp ti bude ještě pár let v pohodě sloužit.... )
Klidně si kup vodníka... nataktuj toho svýho P4 na 3,4 v pohodě...získáš nezanedbatelnej výkon.....
kup si vaničku i na 9800Pro a nataktuj ho...
pak si v pohodě kup do dualu pořádnou ramku tak 2x 512MB DDR 500 Mhz
no a dyž to všechno uděláš...hravě překonáš v 3DM01 20 000 bodíků
a pak takovejhle komp ti bude ještě pár let v pohodě sloužit.... )
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Digitaldoomem... Tahle sestava je dost slušná.
Můžeš tomu vylepšit paměť a chlazení. Jinak je to zatím v pohodě. Do té desky se dá bez problému nacpat i Prescott, takže máš i možnost upgradu CPU (ikdyž tenhle by měl jít solidně taktovat).
Jenom dvě drobnosti - update = aktualizace softwaru. Upgrade = vylepšení, přechod na novější/lepší. Jak SW, tak HW. Jo a ty paměti určitě nejsou 3ns, to by měly trochu jiné takty...
Nejspíš to bude údaj CAS latence, tj. CL3.
Můžeš tomu vylepšit paměť a chlazení. Jinak je to zatím v pohodě. Do té desky se dá bez problému nacpat i Prescott, takže máš i možnost upgradu CPU (ikdyž tenhle by měl jít solidně taktovat).
Jenom dvě drobnosti - update = aktualizace softwaru. Upgrade = vylepšení, přechod na novější/lepší. Jak SW, tak HW. Jo a ty paměti určitě nejsou 3ns, to by měly trochu jiné takty...
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jo hoši tak růžové to není,
CPU taktovat prostě nejde (při 3GH se to sekne hned jak vlezu do woken)
A ten Radeon to damý je to zmetkový jádro
Ty ramky sou hrozný šity... (při 200 - 3,3,3,8
)
Ty ramky sou hrozný šity... (při 200 - 3,3,3,8
Naposledy upravil(a) james.flashpoint dne sob 13. lis 2004, 10:19, celkem upraveno 1 x.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no hele, tato sestava je dle meho nazoru pro dnesni dobu dostacujici. za rok za dva do toho muzes koupit nejakou gf6800 nebo neco podobneho, to cpucko bude taky nejakej ten patek jeste stacit, popripade koupis neco lepsiho a je to.rozhodne bych si s tim ted nedelal hlavu, spis bych se o to zajimal az nebude stacit
0118 999 881 999 119 7253
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
CPU půjde taktovat líp, když mu místo hrozných šitů koupíš lepší paměti...james.flashpoint píše:jo hoši tak růžové to není,
Ty ramky sou hrozný šity... (při 200 - 3,3,3,8)
Co znamená "zmetkový jádro" u toho Radeona ?
The problem has been eaten.

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
jj měl sem smůlu že sem kupoval kartu když se s nimi zrovna roztrhl pytelcool.user píše:R360, puvodni jadro 9800xt ktere ale nejsou schopny dosahovat potrebnych frekvenciTomV píše: CPU půjde taktovat líp, když mu místo hrozných šitů koupíš lepší paměti...
Co znamená "zmetkový jádro" u toho Radeona ?
ok jestli je možnost že to cpu pojede na víc když mu kopím lepší ramky tak mu je teda koupím
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ten procesor je P4 2,6Ghz Nortwood ?????
Jestli jo tak se dá v pohodě provozovat na 3,4Ghz úplně v klidu:);) To co t omezuje jsou právě ty paměti, protože dyž zvedáš FSB tak zvedáš frekvenci i u Ramky...takže vyměnin modul a kup ještě jeden, nejlepší je koupit jako spolu 2x512MB prodávaj takový kity ....cena kolem 10000,-
) ale to sou fakt supr Ramy...
To jádro u 9800Pro nechápu...já mám to samý dokonce Saphire a prvozuju ho na 420,780Mhz
);) s vodníkem... 
Jestli jo tak se dá v pohodě provozovat na 3,4Ghz úplně v klidu:);) To co t omezuje jsou právě ty paměti, protože dyž zvedáš FSB tak zvedáš frekvenci i u Ramky...takže vyměnin modul a kup ještě jeden, nejlepší je koupit jako spolu 2x512MB prodávaj takový kity ....cena kolem 10000,-
To jádro u 9800Pro nechápu...já mám to samý dokonce Saphire a prvozuju ho na 420,780Mhz
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vis to jsou zmetkovy jadra(krypljadra - jadra nanic) pokud se to jadro nepovede ale je plne funkcni jen nejede na tech frekvencich tak proc ho nevyuzit jinak a nehodit ho do 9800pro? kazdy jadro je unikat a to ze tobe jede na 420 neznamena ze jemu pojede na 420Digitaldoom píše: To jádro u 9800Pro nechápu...já mám to samý dokonce Saphire a prvozuju ho na 420,780Mhz);) s vodníkem...
0118 999 881 999 119 7253
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no ja myslím že to tema ramkama nebude (když taktim dám je radši na 266 - dělička už nevim kolik)Digitaldoom píše:ten procesor je P4 2,6Ghz Nortwood ?????
Jestli jo tak se dá v pohodě provozovat na 3,4Ghz úplně v klidu:);) To co t omezuje jsou právě ty paměti, protože dyž zvedáš FSB tak zvedáš frekvenci i u Ramky...takže vyměnin modul a kup ještě jeden, nejlepší je koupit jako spolu 2x512MB prodávaj takový kity ....cena kolem 10000,-) ale to sou fakt supr Ramy...
To jádro u 9800Pro nechápu...já mám to samý dokonce Saphire a prvozuju ho na 420,780Mhz);) s vodníkem...
To jádro je prostě šit - U sapphiru dostali os ATI jádra 360 (pro XT) ale ty jádra nejely ani na taktu XT (412) tak je dali do PRO... proste svinarna
- vacatko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
hmm ty tomu asi moc nerozumíš.Digitaldoom píše:já mám taky 2,4Ghz a jede mi s vodníkem na 3387Mhz
;) úplně v klidu...a prej jede i přez 3,6
;)
No tak jestli máš ty paměti na 266Mhz tak ti pěkně zdržujou systém;) vyhoď jí..a kup pořádnou
Každej CPU je všehovšudy unikát. Můj je proste netaktovatejnej (asi) a tvůj je prostě dobře taktovatelnej kus no.
- Boin
- Začátečník

-
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak už tady psala spousta peřdemnou tak si myslim, že tato sestava je na tuto dobu dost vyvážená a výkonná, jen přidej ještě jednu 512 a budeš spokojenej, jen záleží na tobě kolik seš ročně ochotnej investovat do pc a pokud ti ěco nestíhá tak to vyměň. Je samozřejmě blbost aby upgradoval když ti vše chodí plynule....
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ok tak se jen potvrdilo to co jsem si myslel. dík.ManchesterUnited píše:Jak už tady psala spousta peřdemnou tak si myslim, že tato sestava je na tuto dobu dost vyvážená a výkonná, jen přidej ještě jednu 512 a budeš spokojenej, jen záleží na tobě kolik seš ročně ochotnej investovat do pc a pokud ti ěco nestíhá tak to vyměň. Je samozřejmě blbost aby upgradoval když ti vše chodí plynule....
PS: ročne kolem 15000
- james.flashpoint
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Rok se s rokem sešel a já se divím. Na stole mi šlape skoro stejná mašinka a moje otázka se bude opakovat. Co sni?
aktuální konfigurace ve stratce je:
Hry už skoro nehraju. Neříkám že bych si nějakou novější hru nezahrál ale ona už stejně moc nešlape. Proceosr už lehce pokulhává a operační paměti není mnoho. Místo na disku taky dochází...
Otázka tedy zní. má cenu do této sestavy cenu dokupovat novou grafiku
(Radeon X1650 pro) + další 1GB RAM (zbytečně dráhé DDR1) + nějaký ten 320GB disk a připravit s ena Vistu. nebo počka to pravého příchodu Visty kolem března a poté zcela upgradovat na Core2 + 2GB + Radeon X1950pro?
díky
aktuální konfigurace ve stratce je:
Kód: Vybrat vše
P4 3.0@3.4 NW HT
2x512 433@450 Kingmax
Ati radeon 9800pro
120GB WD
160GB Hitachi
Otázka tedy zní. má cenu do této sestavy cenu dokupovat novou grafiku
(Radeon X1650 pro) + další 1GB RAM (zbytečně dráhé DDR1) + nějaký ten 320GB disk a připravit s ena Vistu. nebo počka to pravého příchodu Visty kolem března a poté zcela upgradovat na Core2 + 2GB + Radeon X1950pro?
díky