SeaGate,WD a Matrox
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- budvar2
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
kdyz uz jeden hadr WD v kompu mas a si spokojenej kup zase WD. nejlepe 120G/8M,rozdil v cene 2M/8M je smesnej. rozhodne bych nesel do Seagejta,me osobne to delalo problemy kdyz sem mel pohromade WD a Seagejta ( teda Seagejt mel problem,ztraceny klustry,borila se FATka.. ). mam dobrou zkusenost s WD,Samsungem,Maxtorem a FUJI.
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Hmm dobrá - nektery asi piskaj Ale ktera serie je absolutne bez vadnych kusů - Kdyz ma jedno Ferrari F50 v prdeli tlumič - maj ho v prdeli vsechny ??Spectral píše:A pak že nepískaj...Charlie Breaker píše:Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím, já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou... Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Oldboy
- Začátečník
Trošku nevhodné přirovnání k tomotu autodílu ...
Přijedeš na diagnostiku, vykreslí ti graf tlumiče, vyměněj (zaplatíš) a to stejný F50 nebo Felicie funguje jak má. U HDD tu uděláš podobně? Zkus ho reklamovat, s tím že funguje jak má, žádný chyby ani vadný sektory jen trochu "moc" protivně vrčí... Když jsem se se ptal profíků na tento problém tak jejich první otázkou bylo: "Co jsi to koupil? WD? Tak to je jasný..."
Přijedeš na diagnostiku, vykreslí ti graf tlumiče, vyměněj (zaplatíš) a to stejný F50 nebo Felicie funguje jak má. U HDD tu uděláš podobně? Zkus ho reklamovat, s tím že funguje jak má, žádný chyby ani vadný sektory jen trochu "moc" protivně vrčí... Když jsem se se ptal profíků na tento problém tak jejich první otázkou bylo: "Co jsi to koupil? WD? Tak to je jasný..."
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Presne to sem čekal - že se najde nejakej magor štoural a bude to rozpitvavat - bylo to asi o tom ze ZADNA serie neni bez vad ani ta nejlepsi.. (ne o tom jestli je piskani a tlumic to samy) vzdycky se najde černa ovce. Jinak jsem mluvil s kolegou z VO a na 500 prodanych WD se jich vraci tak 2-3 ze pískaj... tak asi tak. CharlieCharlie Breaker píše:Trošku nevhodné přirovnání k tomotu autodílu ...
Jinak reklamace na vadny sektory probiha VZDYCKY bez problemu - a pokud ne tak asi nakupujes u špatny firmy.... a pokud vim tak i "piskani" ti vyreklamujou. !!! Proste dostanes jinej disk......
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- Oldboy
- Začátečník
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jj souhlasim s tebou ze je fajn nechat si tady poradit a neco doporucit - ale doporuceni - WD 120JB - NEBRAT - pískaj !! sorry s tim teda nesouhlasim .... jak jsem popsal výše - je to vada kusu a podle ty se neda hodnotit celej pakl.Charlie Breaker píše:Asi je víc lidí lenošných jako já chodit se rozčilovat s reklamací 100% funkčního disku, ale hlučného a raději hledá cestu jak jej odhlučnit na základě doporučení z pct
- fabricio
- Nováček
-
No jenže, když mám zrovna disk kterej píská (vysoké freq) tak to musíš tlumit tech pěnou:)Charlie Breaker píše:Asi je víc lidí lenošných jako já chodit se rozčilovat s reklamací 100% funkčního disku, ale hlučného a raději hledá cestu jak jej odhlučnit na základě doporučení z pct
Třeba v TSBOHEMII ti ho nevyreklamujou !!! A když máš vadný clustry, tak ti řeknou, že je to tvoje chyba, že jsi sním moc házel.
- deivo
- Začátečník
-
WD piskaju
Musim sa len pridat k nazoru, ze WD piskaju. Ja mam 80GB BB verziu a tiez piska! Mam celkom hlucny zdrojovy chladic, ale to co dokaze ten disk ho hravo prekona. Je este v zaruke, ale neskusal som ho este reklamovat, pretoze som mal skor nazor, ze ak disk je inac plne funkcny neobstojim. Zrejme je takych ludi ako ja viacej a myslim, ze by preto ten pomer 3/500 bol trochu iny...
Ako citam ale tieto riadky, asi reklamaciu aspon skusim. Len este budem musiet vymysliet ako to zazalohovat
Pokial by mi ho ale vymenili a slo by zmenit aj vyrobcu, WD by som uz nechcel!
Ako citam ale tieto riadky, asi reklamaciu aspon skusim. Len este budem musiet vymysliet ako to zazalohovat
Pokial by mi ho ale vymenili a slo by zmenit aj vyrobcu, WD by som uz nechcel!
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Michas
- Nováček
- Oldboy
- Začátečník
Jo kukla udělal pěknej přehled hadrů na jiným forů: http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=24766
Doufám, že není trestné uvádět jiná forá
Jo a taky tam všeobecně píše něco o nějakým hluku WD 120JB co to může být????
Doufám, že není trestné uvádět jiná forá
Jo a taky tam všeobecně píše něco o nějakým hluku WD 120JB co to může být????
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- Wiruz
- Pokročilý
no, myslim ze dnes v diskach neni az takovej rozdil, jestlize maj stejnou rychlost otaceni a stejnou velikost cache, tak uz pak rozdil je minimalni, je fakt ze kazdej vyrobce v necem exceluje, ale zase ztraci v necem jinym, takze je skoro jedno jakej disk, hlavne at ma 7200ot/min a 8MB cache (+ je SATA, ale jen kvuli proudeni vzduchu ve casu, rychlost je totozna), asi nejlepsi disk je WD Raptor 74GB, ale je pomerne drahej GRR. ale komu staci 36GB tak ten se da sehnat skoro za stejnou cenu jako normalni disk
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
- Geo
- Začátečník
Maxtora bych nechtel ani zadarmo. U jinych znacek jsem se nesetkal s tim ze by harddisk byl nekompatibilni s MB u Maxtora uz se mi to stalo dvakrat. Povazuji ho za disk III kategorie. Hitachi jsou spickove disky, vysoka spolehlivost a vykon. Spousta serverovych diskovych poli (za tezke penize) je osazovana disky Hitachi (jasne ze ne temi IDE) ale tento vyrobce dobre vi o cem to je (stejne jako WD a SG).
ASUS P4P800-Deluxe, P4 2.4/800, DDR 2x256MB/400MHz, Seagate 30GB, WD SATA 200GB, RAID ATA100 2 x WD 80GB
- Michas
- Nováček
Panove, tak jsem si koupil Maxtora 120 GB, 7200 ot./min, 8MB pamet a jsem spokojen, kupodivu se hreje min jak muj prvni 6,4 hadr. Je tichej, jsem s nim zatim naprtosto spokojenej. Je teda fakt, ze ho mam 4 dny, tak uvidime...
Asus A7N8X-X, Athlon 2500 (Barton), Ati Radeon 9600Pro, 256 DDR 333 MHz, Hdd Maxtor 120GB (pamet 8MB)
- Butch
- Středně pokročilý
Máš pravdu. Dříve jsem to nevnímal, protože jsem si myslel, že je to větrák od CPU.Charlie Breaker píše:Vy jste ještě neslyšeli zvuk WD 120 JB 8/7200? Já vám závidím, já ho slyším téměř denně, a to není napevno dotažený ke casu a navíc je obložený PUR pěnou... Protivnej, trvalej, vysoko naladěnej zvuk motoru co pohání plotny. Hlasitost je vyšší než chladič CPU (1800rpm) a vyrovnává/překonává chladič 8x8 Titan(2200rpm) na zadní stěně skříně. Chtěl jsem tehdy Maxtora, zrovna nebyl a pěkně toho teď lituju....
Ten vysokofrekvenční zvuk není pořád stejně nahlas. Což je možná ještě horší.
Někdo to ale vůbec nemusí slyšet.
Já třeba slyším pískání TV(i když je vypnutý zvuk)
Teď ale nemyslím 3 metry od TV, ale asi 10m a přes jedny dveře.
A to ta TV (Sony Trinitron) nijak zvlášť nepíská.
Ten Western jsem vyřešil tak, že jsem ho dal do hliníkového výměnného rámečku se třema větráky a to pískání dost utlumilo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Spectral
- Středně pokročilý
-
Jo, to je přesné. Taky dokonale poznám, kdy je TV zaplá, stačí, když jsem na stejném patře (ten ultrazvuk se šíří velmi dobře). Co je původcem? Trafo?Butch píše:Já třeba slyším pískání TV(i když je vypnutý zvuk)
Teď ale nemyslím 3 metry od TV, ale asi 10m a přes jedny dveře.
A to ta TV (Sony Trinitron) nijak zvlášť nepíská.
BTW, slyšíte "elektriku" v kompu? Třeba když otočím kolečkem myši, tak zároveň slyším takové lehoulinké písknutí (ne z myši, ale z casu - je to podobné, jako ten zvuk z televize...)
Veterán
- Oldboy
- Začátečník
- Spectral
- Středně pokročilý
-
¨Charlie Breaker píše:Původcem toho vysokofrekvenčního pískaní u TV není trafo, ale vychylovací cívky na obrazovce. Opravit se to nedá, trochu zlepšit speciální tlumící hmotou. Jediné řešení je výměnna obrazovky. Reklamace je samozřejmě nejlepší varianta...
Reklamace? To těžko, jednak to přijímací technik nejspíš neuslyší (jako většina lidí), za druhé mi to nevadí a za třetí, mně se zdá, že píská každá (nevím, nijak zvlášť jsem se tím nezabýval, ale určitě to není záležitost jen naší domácí TV...)
Veterán