Teploty a Intel?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Teploty a Intel?

Příspěvek od Stratos »

Mam dotaz kamos ma Pentium 4 2,4Ghz 800Fsb a na procaku mu to ukazuje v klidu 25° coz si mislim ze je blbost kdyz je teplota v byte kolem 22°´neco prece ten procak vyzarit musi.
disk mu ukazuje taky 25° coz si myslim ze je taky kravina mel sem disk chlazenej vetrackem (8x8cm) a mival sem kolem 30°.
tak sem mu rekl ze ma urcite trosku nevyladeny cidla nebo mu ten soft (Speedfan) spatne ukazuje.
jelikoz sem AMD-ckář a o intelu toho moc nevim napiste sem nazory kdo ma pravdu.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ty teploty jsou samozřejmě blbost. Neznám disk, který by byl tak studenej, aby měl 25°C bez chlazení. Já mám disky chlazené 80mm větrákem @5V, nasávajícím vzduch přímo z vnějšku case a i tak mám 30°C.
No a co se týče toho procesoru, tak to je úplná blbost...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Na cpu by tech 25 mozna mozna bej mohlo mam 28 a staci odendat bocnici 27 a kdyz otevru okno tak to de sakra dolu.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jestli je to northwood 2,4 tak verim, ze by v idle mohl bejt nekde kolem 33C, 25 je opravdu hodne málo..
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

masakr_cz píše:Na cpu by tech 25 mozna mozna bej mohlo mam 28 a staci odendat bocnici 27 a kdyz otevru okno tak to de sakra dolu.
No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je :-)
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Wiruss píše:
masakr_cz píše:Na cpu by tech 25 mozna mozna bej mohlo mam 28 a staci odendat bocnici 27 a kdyz otevru okno tak to de sakra dolu.
No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je :-)
To si snad delas srandu treba teplotu desky to ukazuje pi zatezi se zavrenym casem tak 30 a to ze by tam bylo 40 se mi moc nezda pri tom mnozstvi vetraku co tam mam.
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

masakr_cz píše:
Wiruss píše: No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je :-)
To si snad delas srandu treba teplotu desky to ukazuje pi zatezi se zavrenym casem tak 30 a to ze by tam bylo 40 se mi moc nezda pri tom mnozstvi vetraku co tam mam.
Ano asusky niektore ukazuju skoro o 10C menej, pretoze majutepelne cidlo dalej, akoby malo byt. A niečde o to kolko tam mas fanov, ale ako ich mas umiestnenie, ci mas dobre prudenie vzduchu v case a poriadok s kablami....
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

masakr_cz píše:
Wiruss píše: No taky ty asusky co máš ty ukazujou přibližně o 10 stupnu mene než je :-)
Aby jsi měl 40 tak by jsi tam pomalu musel mít vodu a větráky :P , já jsem měl na Asusu ide 27-29 (Klimatizovaná místnost) a burn 52-55 (to tech 55 vystouplo po 12 hodinách prime) a to 3 větráky vyfukovaly a jeden přiváděl, pak jsem přešel na Abit a ejle jsem měl o 10 stupnu vec a to tam mám ty samé věci :twisted:
benQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od benQ »

na hdd sa da v poho dostat na 22. mne kuri na 20-25 a to tam mam njaky obycko chladic-ventilator na disky Titan
i5-12600 / Z690 / 32GB / RTX 3060 Ti / 990 Pro 2TB + 980 1TB / Fractal R4 / TX550M / 27" WHQD
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

A co kdyz meri blbe Abit?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

benQ píše:na hdd sa da v poho dostat na 22. mne kuri na 20-25 a to tam mam njaky obycko chladic-ventilator na disky Titan
To jsou údaje ze SMARTu ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

nikdy neschladis hhd na 20 C. :stupid:
Teuzz
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teuzz »

Spirit píše:nikdy neschladis hhd na 20 C. :stupid:
no hhd urcite ne... 8-) hdd mozna - kdyz je v mrazaku tak klidne i na -20 C ;) - je to blbost
Burn in hell.
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

jo já mám chlazeno a disk mám 26-30°C, CPU Northwood 2,4@3,2 39-57°C
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Ktory hnup by daval disk do mrazaku ???????????? Iba ak dal zmrazit na horsie casy :lol:
Camreq
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Camreq »

ja sata WD a mam okolo 35C
P4 3,0 Prescott * 1024DDR Duall * WD 160GB S-ATA *nejaky <> Foxconn * Ati Radeon 9600pro
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

k veci prosim...
tnt_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tnt_ »

Na mojej zostave(Abit) mam idle teplotu CPU:56, MB:48. Pri zatazi je to CPU:78, MB:72...a to tam mam tunel priamo zvonku bedne na CPU s 80x80 thermaltake s 2500ot a na chipset fuka 60x60 vetrak s cca2000ot.

Mal som moznost vyskusat Asus P4P800-X s CeleronomD 2,5@3.2BOX a tam teplota nepresiahla cez 50 ani pri zatazi! No vsak BOX chladic zvysoval ot z 2500 az do 4500ot. - to bol ale randal :lol: ako nahle som otvoril bednu ustalilo sa to na cca 2500ot.

Obe dosky boli skusane so speedfan 4.16 a aj v biose boli zhruba rovnake rozdiely. Takze jednoznacne je asus trochu vedla s teplotami.
masakr_cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od masakr_cz »

Tak sem zkousel ty teploty HNED po zapnuti kompu je v BIOSu teplota desky 22°C coz si myslim ze je OK protoze za tech par sekund se neohreje. Takze mi to meri dobre :down:
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Odkud cte tu teplotu disku? Pokud primo ze SMARTu tak at se podiva, zda necte hexadecimalni hodnotu. 25hexa=37 coz by myslim mohlo odpovidat.

Teplotou, kterou reportuje deska, bych se vubec nezabyval. Tam jsou tak velke rozdily mezi deskami atd. ze to je spis hausnumero, ktere se casto nehodi ani pro porovnani teplot ve stejne konfiguraci. Moje K8N Neo hlasi trvale 10 stupnu vic kdyz cerstve zaponu pocitac (ve vsech programech i BIOSu) nez kdyz pocitac restartnu :cry:
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“