DOPORUČTE 19" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
Adamsquare
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD 19"

Příspěvek od Adamsquare »

bigbalu píše:jinak se spíše orientuj, zda má LCD DVI vstup, to je podle mě taky docela důležité 8-)
U 19tek už to bude výraznější cenovej rozdíl... jako když panel neni žádnej šunt a grafika taky ne (kromě integrovaný grafiky sem se s špatným výstupem z grafiky ještě nesetkal - spíš to je otázkách fakt starejch grafik, hlavně nVidie!!!), tak D-Sub je v pohodě... akorád jak sem psal, ne vždy je od výroby vyladěnej, takže si s tim akorád pohrát, je to jenom drobet složitější než u CRTéček. 8-)
Acer AS315 | AMD Ryzen 7 3700U | 24GB 3200MHz | Vega 10 | 512GB SSD NVMe | Seagate 2TB | W11Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

Chápu.
Já zas nevím jestli mám raději ubrat na odezvě, teda jako ji zvětšit na těch 25ms nebo ubrat úhly, či jas nebo kontrast. Jo a taky je důležitá cena. Přecejenom by se pár vyvoněnech LCdéček našlo ale nad 20 tis. mi přijdě docela bolestný.
Blbý taky je, že ty co mám vyhlídnutý ještě snad nidko nemá, nebo co?!
Tak si asi ještě chvilku počkám.
Máš nějaké novej tip?
d
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:Chápu.
Já zas nevím jestli mám raději ubrat na odezvě, teda jako ji zvětšit na těch 25ms nebo ubrat úhly, či jas nebo kontrast. Jo a taky je důležitá cena. Přecejenom by se pár vyvoněnech LCdéček našlo ale nad 20 tis. mi přijdě docela bolestný.
Blbý taky je, že ty co mám vyhlídnutý ještě snad nidko nemá, nebo co?!
Tak si asi ještě chvilku počkám.
Máš nějaké novej tip?
d
no můj kandidát je zatím:
Benq FP937s Silver/Black - LCD 19"
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30006

myslím si, že odezva 12ms, DVI + analog vstup, solidní kontrast i jas a hlavně velmi příznivá cena

zatím je to asi jediný 19"LCD, do kterého bych šel

máte někdo s tímto monitorem zkušenosti, třeba vy, co je prodáváte? Jaký má obraz, zkušenosti?
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

To je docela v poho LCD.
Mě ale na něm nepříliž vyhovujou úhly. Přecejenom si myslím, že na ty filmečky to bude chtít trochu větší rozsah.
Ja zatím favorizulu ten Philips 190S5Fs. Má stejný paradetry jako ten tvůj ale s 160 úhlama. A dá se sehnat i za 13.200.

http://www.computerweb.cz/view_product.php?product=1162

hledá někoho kdo má s tímto monitorem zkušenosti
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:To je docela v poho LCD.
Mě ale na něm nepříliž vyhovujou úhly. Přecejenom si myslím, že na ty filmečky to bude chtít trochu větší rozsah.
Ja zatím favorizulu ten Philips 190S5Fs. Má stejný paradetry jako ten tvůj ale s 160 úhlama. A dá se sehnat i za 13.200.

http://www.computerweb.cz/view_product.php?product=1162

hledá někoho kdo má s tímto monitorem zkušenosti
a na co potřebuješ tak veliký rozsah úuhů pohledu?

to se na ten monitor budeš dívat z boku nebo shora? Já se většinou na monitor dívám rovnou na něj, sedím před ním :?
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

vize je taková, že nás bude na ty filmy koukat povícero, tak aby každej z toho něco měl, že.
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:vize je taková, že nás bude na ty filmy koukat povícero, tak aby každej z toho něco měl, že.
to si chceš udělat domací kino, no to bys pak mohl vybírat i vstupné :lol:
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

Jo tak to mě taky napadlo. :lol:
Ba ne. Občas mám filmařský chvilky, ležím na posteli a k monitoru daleko a hlavně se různě převaluju a tak.
A na machrováni je to dobry. No, ne?
d
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:Jo tak to mě taky napadlo. :lol:
Ba ne. Občas mám filmařský chvilky, ležím na posteli a k monitoru daleko a hlavně se různě převaluju a tak.
A na machrováni je to dobry. No, ne?
d
to je, ale já na práci zas až takové vychytávky mít nemusím. Hlavně by ten monitor měl mít kvalitní braz, DVI a repráčky.

to si pak to LCD můžeš přidělat na strop a přímo si lehnout na poslel a dívat se nahoru :up: To by myslím byl největší luxus. Horší jak bys na strop umisťoval repráčky, abys měl kvalitní prostorový zvuk :?: :idea:
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

ty si nech kolem hlavy
A co se týče repráků. To jako chceš integrovaný? (sorry, mate, už nějak nevím, jestli ta tvoje nová LCD láska je má. Asi jo, co? Ale myslím tím jaký) :cry: To asi nebude až takovej megaaudiozážitek, ne? Ty integrovaný jsou většinou docela strašný chrchláky.
d
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:ty si nech kolem hlavy
A co se týče repráků. To jako chceš integrovaný? (sorry, mate, už nějak nevím, jestli ta tvoje nová LCD láska je má. Asi jo, co? Ale myslím tím jaký) :cry: To asi nebude až takovej megaaudiozážitek, ne? Ty integrovaný jsou většinou docela strašný chrchláky.
d
to sice jsou, ale víš jak to je, mám to jen na práci a nějaké to pípnutí z WIN to snad zvládne. Nebudu přes ty integ. repráčky v LCD přehrávat filmy nebo hrát hry, to bych byl sebevrah. Ale klasické zvuky WIN to snad zvládne :wink:
derry
Nováček
Nováček

Příspěvek od derry »

To by měly, snad.
Pokud to máš, jak říkáš, tedá píšeš na práci, tak si myslím, že si objevil jeden z těch lepší monitoru. Parametrově, tedy papírově super. A už jsi ho viděl, stereo, jako na vlastní oči? Pokus se ti líbí, tak neváhej. Už asi toho moc nevymyslíme.
Jo a sehnals někoho, kdo má s ním už nějaký ty zkušenosti?
d
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

derry píše:To by měly, snad.
Pokud to máš, jak říkáš, tedá píšeš na práci, tak si myslím, že si objevil jeden z těch lepší monitoru. Parametrově, tedy papírově super. A už jsi ho viděl, stereo, jako na vlastní oči? Pokus se ti líbí, tak neváhej. Už asi toho moc nevymyslíme.
Jo a sehnals někoho, kdo má s ním už nějaký ty zkušenosti?
d
papírově vypadá fakt dobře, ale ještě jsem ho ani neviděl na vlastní oči a hlavně jsem ještě nikoho nesehnal, kdo by ho používal :sad:

Taky si myslím, že lepší asi jen těžko vyberu za ty prachy, no uvidím, chcu ho koupit tak na začátku ledna.

A co tvůj výběr, už jsi se pro něco konkrétně rozhodnul?
Roland
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roland »

Co rikate na tenhle? Jsem ulitlej na SONY a navic myslim ze ty parametry jsou bezkonkurencni. Co jsem procital diskuze na CC tak kazdy doporucuje Samsungy ale ten je jeste o 3000 drazsi a parametry nic moc.
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44486

PS: neberte v potaz cenu
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Roland píše:Co rikate na tenhle? Jsem ulitlej na SONY a navic myslim ze ty parametry jsou bezkonkurencni. Co jsem procital diskuze na CC tak kazdy doporucuje Samsungy ale ten je jeste o 3000 drazsi a parametry nic moc.
http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?DPG=44486

PS: neberte v potaz cenu
tak ten vypadá nádherně, hnedka bych si koupil, ale tu cenu musím vzít v potaz a právě ta mě od koupi tohoto monitoru drží zpátky :(

ale jinak krásné zboží 8-)
Djabe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: LCD 19"

Příspěvek od Djabe »

derry píše:Zdar
Řeším teď ten samej problem. Chci LCD 19", ale ještě nevím jakej.
Chci ho na doma, takže nějaký ty gamesky a hlavně asi dost pofrčej i filmy na DVDčkách. Tak to potřebuju nějak pořádně vymyslet.
Už to nějakou dobu sleduju a zatím mám natipováno od Philipse 190S5Fs. Má 12 ms odezvu a dá se sehnat do 14tis. Ostatní parametri klasika: 250cd/m, 500:1 a úhly má 160. Jo taky se mi líbil LG1915s. Jenže s ním je pěknech chaos. Někde uváděj odezvu 25 a jinde 12. Tak nevím. Blbý je, že těch 25ms uvádí LG na svých stránkách. :?
Tak nevím. Přivítám jakýkoliv rady. díkec.
d
Jestli ho chces mit hned ted tak Benq FP937S...ten bych tedka bral,lepsi nez LG s 25ms...to bych uz nikdy nekoupil,protoze jedem 25ms mam doma,uz 1rok (Samsung 171P desing by f.a.porsche) a divat se na tom na dvd???...jednim slovem shit shit shit...ale uz jsem videl na netu lepsi Samsung 913N 8ms 800:1 300cd 160/160 cena 500 EU(nevihody:chybi DVI,jenom 16,2mil barev),ale jestli chces DVI tak Benq FP937S+ 8ms jinyk stejny jak samsung,ale ma DVI a 16,7mil barev...takze si pockam na Benq FP937S+,nebo az samsung udela 913T,uz se tesim az se u nas budou prodavat(myslim ze by to melo do jara)
CPU:AMD 2500@3200XP MB:FIC AU13-nForce2RAM:2x256+1024 DDR400 jedou v dualu,docela mazec :-) GPU:ATI9600XT 128MB update:X1950PRO 512MB AGP HDD:WD800JB+SP1614C DVD:Pioneer 120S DVDRW:Lite-on SOHW832S ZDROJ:Blue Storm 2 400W ZVUK:Audigy2 Value:softmod na Audigy 4 REPRO:Genius 5.1HT LCD:Samsung 173P+MYS:IntelliMouse Explorer 3+MX518 KLAV:Logitech Internet Keyboard
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

no to já si taky ještě počkám, co se vyklube na začátku roku a pak si prostě jeden vyberu, ale ten Benq se mi hrozně libí za velmi solidní cenu, zatím je to favorit 8)
Djabe
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Djabe »

bigbalu píše:no to já si taky ještě počkám, co se vyklube na začátku roku a pak si prostě jeden vyberu, ale ten Benq se mi hrozně libí za velmi solidní cenu, zatím je to favorit 8)
Benq FP937S+ je v zahranici je na prvnim miste v prodavanost,hned za nim je Samsung 913N,a na 3 miste je Benq FP937Shttp://www.geizhals.net/?o=10...neco o FP937S+ :http://www.benq-eu.com/Products/LCD/ind ... roduct=506, FP937S+ by se mel objevit u nas uz v lednu,protoze za hranicemi se prodava za 406EU (v Nemecku)...test 19palcu LCD(ale chybi tam FP937S+)-vitez Samsung 913Nhttp://www.behardware.com/articles/534/page1.html
CPU:AMD 2500@3200XP MB:FIC AU13-nForce2RAM:2x256+1024 DDR400 jedou v dualu,docela mazec :-) GPU:ATI9600XT 128MB update:X1950PRO 512MB AGP HDD:WD800JB+SP1614C DVD:Pioneer 120S DVDRW:Lite-on SOHW832S ZDROJ:Blue Storm 2 400W ZVUK:Audigy2 Value:softmod na Audigy 4 REPRO:Genius 5.1HT LCD:Samsung 173P+MYS:IntelliMouse Explorer 3+MX518 KLAV:Logitech Internet Keyboard
bigbalu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigbalu »

Djabe píše:
bigbalu píše:no to já si taky ještě počkám, co se vyklube na začátku roku a pak si prostě jeden vyberu, ale ten Benq se mi hrozně libí za velmi solidní cenu, zatím je to favorit 8)
Benq FP937S+ je v zahranici je na prvnim miste v prodavanost,hned za nim je Samsung 913N,a na 3 miste je Benq FP937Shttp://www.geizhals.net/?o=10...neco o FP937S+ :http://www.benq-eu.com/Products/LCD/ind ... roduct=506, FP937S+ by se mel objevit u nas uz v lednu,protoze za hranicemi se prodava za 406EU (v Nemecku)...test 19palcu LCD(ale chybi tam FP937S+)-vitez Samsung 913Nhttp://www.behardware.com/articles/534/page1.html
no tak to si určitě počkám na ten nový Benq FP937+ :xmas:
Czernobyl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Czernobyl »

Dík moc taky si počkám
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“