BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?

Příspěvek od -HoNY- »

Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
Celkem mě děsí představa, že nekdo koupí EC zdroj, dá k tomu redukci a pak se bude divit, že mu neco smrdí a zjistí že se připíka izolace na ATX konektoru, protože např jedním z vodičů teklo 10A :twisted:

např. když budou 2x GF6600GT SLI
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne stř 29. pro 2004, 13:11, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

no tusim ze amd jedine co potvrdilo je ze nebude podporovat format btx desky co se tyce vnitrinho usporadani komponentu. dokonce tusim ze z technickych duvodu ani nemuze.

edit: http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=116756

dokumentace k btx:

http://www.formfactors.org/developer/sp ... de_1.0.pdf
Naposledy upravil(a) Coololooser dne stř 29. pro 2004, 10:34, celkem upraveno 1 x.
0118 999 881 999 119 7253
George Baker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od George Baker »

Na druhú stranu formát BTX by mohol pomoct tichému chladeniu a lepsiemu rozvozu napetia po doske-a aj AMD procaky spalia dost energie.
AMD fanATik ;)
Phenom II X3 720BE @ unlock X4 3,5Ghz 1,45V; 4GB RAM KingSton 1066Mhz; Radeon HD 4850 @ 675/2600; GigaByte MA790X-UD4P; WD Caviar Black 640GB; 500W Fortron BlueStorm;
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

George Baker píše:Na druhú stranu formát BTX by mohol pomoct tichému chladeniu a lepsiemu rozvozu napetia po doske-a aj AMD procaky spalia dost energie.
jj, ale podle mě je ta tabulka doporučených proudů a oddělených větví prosrandu králíkům :) protože ukaž mi výrobce který se drží doporučených hodnot pro ATX
(já vím o jednom- ENERMAX)
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Deska BTX, napájení přes redukci ATX zdrojem

Příspěvek od Jiri Drak »

-HoNY- píše:Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
Myslim, ze si trochu pletes ATX12V a BTX. BTX je s ATX nekompatibilni a neni to zdaleka jen o zdroji.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jiri Drak píše:
-HoNY- píše:Jaký máte na to názor, AMD slibovalo, že tento standard budou ignorovat, ale co jsem viděl tak MSI N4 Diamond a ASUS SLI mají oba BTX zdroje.
Myslim, ze si trochu pletes ATX12V a BTX. BTX je s ATX nekompatibilni a neni to zdaleka jen o zdroji.
jo to vim, ale nelibi se mi pristup vyrobcu desek osazovat AXT desky BTX konektorama, pokud skoro nikdo neplní doporučené hodnoty ATX, dost pochybuji o tom že je někdy někdo bude plnit u BTX zdrojů :( a takovou redukci považuju za hazard se zdrojem (nebo s píš s jeho vodičema)

//edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

2 HoNY : Ukaž mi ATX desku osazenou BTX konektorem. Ještě jsem takovou neviděl... :?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

-HoNY- píše://edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.

Redukce se vetsinou dela spis s ATX12V zdrije na desky, ktere maji jen 20pin konektor a to je OK.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jiri Drak píše:
-HoNY- píše://edit: měním název nadpisu na: ''BTX redukce na ATX zdroj, Co si o tom myslíte?''
Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.

Redukce se vetsinou dela spis s ATX12V zdrije na desky, ktere maji jen 20pin konektor a to je OK.
Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!
Pokud umim pocitat tak jich je 24!!!

Sorry Tome a Draku ale jinak to nejde...
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

-HoNY- píše:
Jiri Drak píše: Ty desky o kterych si psal maji konektory pro ATX12V, BTX do toho vubec netahej.

Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!

A není to náhodou jen 24-pinový ATX konektor?
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Smith píše:A není to náhodou jen 24-pinový ATX konektor?
jj, asi tak, redukci seženeš v každým lepším e-shopu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

ktery draty sou pridany na ten 24pin konektor tak je dodanejch dalsich 12V misto toho malyho a este neco?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

-HoNY- píše:Kuwa ste snad slepy? procpak jste asi modi ze prohlidni si MSI K8N4 Diamond spocitej pocet vyvodu u napajeciho konektoru!!!

Aha, tomu ty říkáš BTX konektor ? :-) To je konektor ATX 2.0, který používají servery a nové desky podporující PEG a SLI. Posilují 12V přívod do desky a přidávají další zem.

Ale není to BTX !!!
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
james7
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od james7 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :-D :-D :-D :-D :D :D :D :D :) :) 8) 8-)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Omlouvám se, poslední dobou jsem úplně mimo :oops: :oops: :oops: :oops:
Znovu jsem siprocetli clenek ze SW co sem cetl naposledy v létě: http://www.svethardware.cz/art_doc-A4E9 ... 62525.html
Pochopil jsem z toho že ATX24pin= BTX :oops:
ale i tak kdyz podivam jak jsou u některych zdroju tenky vodice tak bych mel strach tu redukci pouzit. :)
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“