dotaz na původ chyby

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
etien
Nováček
Nováček

dotaz na původ chyby

Příspěvek od etien »

Při taktování mi spadl aqamark a vypsala se tahle chyba

Termination: Exception caught

code:EXCEPTION ACCES VIOLATION
info:The thread tried to read from or write to a virtual adress for witch it does not have the appropriate acces
flags:0x00000000 addr:0x0065910d
dál výpisy registrů

nevíte někdo která komponenta by za tím mohla být freq fsb 185 agp 74 ram 185
windows jakžtakž držel ,ale padaly i další aplikace

(jelikož nevím co to způsobilo nevím do které sekce bych to dal tak mě nebijte >>>nezapomen ,že jsem tě pajo volil)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz na původ chyby

Příspěvek od Paja »

etien píše:(jelikož nevím co to způsobilo nevím do které sekce bych to dal tak mě nebijte >>>nezapomen ,že jsem tě pajo volil)
tak ze jsi me volil tak budu ohleduplny a necham to tu :lol:

vzhledem k tomu ze AGP je 74 tak uz toto neni uplne ok... pameti by meli byt v poradku pokud jsi nezvolil nejaky drasticke casovani, a pokud to padalo i v ostatnich aplikacich (zkousel jsi vubec PRIME 95???) tak bych to videl ze procesor nestiha... pridal jsi na voltazi??? jaky nasobic???

videl bych to bud na AGP nebo PCI(radeji vyndej vsechny karty, ale nejdriv procesor) nebo procesor (bohuzel mezi temi kody uplne plavu, kdyz nejaky uvidim na obrazovce tak litaji trisky takze si opravdu nepamatuju co presne znamena, mozna se zkus podivat po netu nekde to mozna bude rozepsane...

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Dík za odpověd

Napětí jsem nechal 1.65V agp při 8x nesneslo víc než 70Mhz ted mu na 4x 72 nevadí (tak doufám ,že to tim neni jinak jsem v p.) no a paměti mám vyšponovaný co se dá tak jim skusím ubrat ,ale jsou 433 tak by to mohly vydržet
rupius
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rupius »

To, co tu psal Paja, je docela vystizny. Jak tak koukam, asi i ty sam mas predstavu, co ma smysl zkouset a co ne. Pravdou je, ze Pameti 433, kdyz jedou na min, tak si nechaj obcas libit lepsi casovani, ale setkal jsem se uz s tim, ze proste rychlejsi casovani se jim moc nelibilo.

Ze ti padaji aplikace: Pokud ti padaji aplikace vyuzivajici AGP textur, grafiku, tak samozrejme je to spis okolo AGP... Pokud ti padaji softy i ve 2D, pak bych to videl na PCI, nebo NB obecne, popr pameti.

Tak asi v tomhle poradi bych to hledal. Jo a jeste bych se podival, jestli mas vic, nez 250W zdroj. Me ted jeden 250W odesel (bylo na nem: B2500+@3200+, 2xHDD, CD-RW, DVD ROM, TVTuner)... Ted mam 350W a comp stejne nenabiha, tak nevim. :) Resp. POSTne si, ale deska se porad resetuje. Ale to je fuk, proste ve finale muze byt zvlneny nebo zmenseny napeti na procaku, zkoukni i tohle. (V Biosu napeti, nemelo by moc kolisat, coz bohuzel obcas dela, ale neznamena to, ze to kolisani nemuze mit na svedomi AD prevodnik, coz je problem. Chtelo by to merit merakem)
SL-75FRN2-RL, D 700@890 (127*7, 1,75V), Spire FalconRockt II, 128MB, ST 80GB, TNT2 PRO 32MB, 17", Hercules DV Action PRO.

SL-75FRN2-RL, B 2500+@3200+ (11*200, 1,65V), Spire WhisperRock IV, 512MB, IBM 60GB + ST 40GB, GF4 mx440, TVout, 19" Hansol, Hercules Smart TV, Plextor 48 24 48, Toshiba 1712
etien
Nováček
Nováček

Příspěvek od etien »

Byla to pamět (mrcha) dal jsem ji z ultra na normal a šlo to az na 192FSB @2112Mhz bohužel jen ve 2D AGP snese nejvíc 75Mhz (možná u 193Mhz selhala taky AGP jak měl začít nabíhat windows tak se restartoval)
Tak jsem zvolil stabilních 185Mhz @2041Mhz (Prime jsem pustil hodinu a teplota max 50st)
Škoda že je procesor zamčenej asi by z něj šlo vymáčknout o dost víc ,protože napětí jsem zatím nezvedal.
Snad až bude chut odvaha a lak tak potom.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“