Propojení PC s věží přes optický kablík

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
corwin
Nováček
Nováček

Propojení PC s věží přes optický kablík

Příspěvek od corwin »

Mám zvukovku 5.1 na desce od MSI (Delta Fisr). Dokoupil jsem i S-Bracket s SPDIF a hlavne Vystupem na Opticky Jack. Pres opticky kabel jsem to propojil s vezi SONY ma 5.1 repro, ale funguji bohuzel jen predni repraky. Mam vse zapnuto i na pocitaci i surround na vezi a porad to nefuni. Nema nekdo podobne zkusenosti. Nebo nelze vest pres optiku vicekanlovy zvuk? Poradte prosim, diky.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení PC s věží přes optický kablík

Příspěvek od TomV »

corwin píše:Mám zvukovku 5.1 na desce od MSI (Delta Fisr). Dokoupil jsem i S-Bracket s SPDIF a hlavne Vystupem na Opticky Jack. Pres opticky kabel jsem to propojil s vezi SONY ma 5.1 repro, ale funguji bohuzel jen predni repraky. Mam vse zapnuto i na pocitaci i surround na vezi a porad to nefuni. Nema nekdo podobne zkusenosti. Nebo nelze vest pres optiku vicekanlovy zvuk? Poradte prosim, diky.
Přes optiku jde v pohodě vést 5.1 signál. Problém bude někde jinde. Umí ta věž 5.1 přes digitál ? (já vim, je to blbá otázka, ale pro jistotu) Nemusíš na ní nějak nastavit režim S/PDIF jako 5.1 ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
corwin
Nováček
Nováček

Příspěvek od corwin »

jooo tak tos me dostal. Kdyz ta vez ma 5.1 repraky, tak by asi mela umet 5.1 i pres digital dekodovat, hlavne nevim, kde to mam vycist. V manualu je toho fuckt malo. No a hlavne neznam nikoho, kdo by to mel zapojeny. Jinak uz z tech dvou repraku + subac to zni velice pekne. Pral bych vam zazit Pana prstenu útok na Hlasku. Rodice me malem vystehovali :(
kolecko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Odpoved

Příspěvek od kolecko »

PC2 A63800X2+@2400 - ASrock NF6G-DVI - 2x512DDR2GoodRam - WD 1600AAJS, PowerColor1950ProSCS3(HeatPipe) - Nec7173A - SeasonicS12/380W - 19"LCD ViewsonicVG930m
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

corwin píše:jooo tak tos me dostal. Kdyz ta vez ma 5.1 repraky, tak by asi mela umet 5.1 i pres digital dekodovat, hlavne nevim, kde to mam vycist. V manualu je toho fuckt malo. No a hlavne neznam nikoho, kdo by to mel zapojeny. Jinak uz z tech dvou repraku + subac to zni velice pekne. Pral bych vam zazit Pana prstenu útok na Hlasku. Rodice me malem vystehovali :(
A v přehrávači máš taky nastavenej 5.1 zvuk? Co máš za přehrávač?
Bathory
kolecko
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Na prehravaci nezalezi, dolezita je ZVUKOVKA.

Příspěvek od kolecko »

Vsetky novsie prehravace vedia rozkodovat 5.1 DD signal.
Problem je vo zvukovej karte. Na to, aby siel 5.1 kanalovy zvuk z karty von v jednom kabliku, potrebuje zvukovka DD enkoder.
V podstate su 3 sposoby, ako dostat priestorovy zvuk z PC do Receivra:

1. Plny 5.1 kanalovy zvuk digitalnou cestou (SPDIF opticky, alebo koax).
- je potrebna zvukovka s 5.1 DD enkoderom, v sucasnosti iba NVidia Soundstorm. Je integrovana na lepsich kartach s NVidia chipsetom.
- je potrebny AV receiver s DD dekoderom a digitalnym vstupom (optika/koax), cize skoro vsetky.
- vyhoda - ziadne ruchy z PC sa neprenesu ( nekvalitne odruseny zdroj, apod), v pripade pouzitia optiky aj galvanicke oddelenie pristrojov.
-nevyhoda - obmedzenie iba na 1 platformu - AMD

2. Plny 5.1 kanalovy zvuk analogovou cestou.
- v podstate vsetky 5.1 karty s analogovym vystupom.
- je potrebna 3x redukcia zo stereo jack do cinchov
- je potrebny AV receiver s 5.1 kanalovym analogovym vstupom
- vyhoda - plny 5.1 kanalovy zvuk, vsetky platformy
- nevyhoda - v pripade nekvalitnejsieho zdroja a MB prenos brumov, taktiez potreba viest kable mimo zdrojov rusenia. V pripade odlisnych zasuviek pre PC a Receiver moznost rozdielu potencialov a z toho vyplyvajuce poskodenie pristrojov. Taktiez nemoznost pouzitia lacneho domaceho kina typu "vsetko v jednom", pretoze tie nemaju 5.1 analogovy vstup.

3. Prenos 4 kanaloveho zvuku analogom/digitalom prostrednictvom stereo signalu.
- v podstate vsetky 5.1 zvukovky
- AV receiver s Dolby Surround dekoderom, teda vsetky
- nevyhoda - v stereu zakodovany iba surround: teda predny lavy, pravy kanal, center. Zadny kanal je monofonny.
- dalsie vyhody/nevyhody podla pouzita optickej/metalickej cesty prenosu

P.S.
Bathory - pokial mas k mojmu vykladu pripomieny, tak to dopln a daj do FAQ.
PC2 A63800X2+@2400 - ASrock NF6G-DVI - 2x512DDR2GoodRam - WD 1600AAJS, PowerColor1950ProSCS3(HeatPipe) - Nec7173A - SeasonicS12/380W - 19"LCD ViewsonicVG930m
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“