Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Moderátor: Eddward
- keylogger
- Nováček
-
Asus P4C800 / P4P800 /SE /-E /Deluxe (478, 875P/865PE+ICH5R)
Nevite jaka je uroven integrovane zvukovky na chipsetu i865? Konkretne by me zajimal Asus P4P800.
BTW: Jaky je vlastne rozdil mezi Asus P4P800Deluxe a neDeluxe?
BTW: Jaky je vlastne rozdil mezi Asus P4P800Deluxe a neDeluxe?
- Geo
- Začátečník
Zvukovka neni integrovana do cipsetu nybrz je implementovana jako samostatny cip na zakladni desce. To se pro jednotlive vyrobce lisi. Asus ma impl. AD ADI 1985 6 channel audio CODEC. Bohuzel toto reseni zatim neznam. Jinak ASUS Deluxe verze se lisi od sveho chudsiho bratricka nekolika vychytavkama navic. (Firewire Radic, IDE RAID radic, BIOS Post reporter). Jinak jsou to stejne desky
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
ktery z tech asus AI vychytavek vlastne ty non-Deluxe verzi chybi?? na strankach asusu je kolem toho celkem zmatek.... je to tam zmatene popsany ze clovek nevi co ma jen deluxe a co maj obe.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Geo
- Začátečník
- Viperx
- Nováček
-
Problem s Asus P4C800
Mam desku Asus P4C800 a mam nasledujici problemy:
1. Kdyz pripojim jakekoliv USB zarizeni tak mi pro startu PC 2* pipne (podle manualu je to Parity error). Dela to jen s pripojenym USB, kdyz ho vyndam tak nic nepipa. Ovsem i kdyz si to pipne tak vse funguje normalne.
2. Mam disk na Promise radici. Radic mam preply na IDE mode. Kdyz se pokusim nainstalovat Norton Antivirus 2002 pocitac v prubehu instalace zatuhne. Kdyz v Biosu vypnu radic tak se nainstaluje, ale po opetovnem zapnuti radice a zatuhnou win pri nacitani Nortona.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt???
Diky za odpovedi
Viperx
1. Kdyz pripojim jakekoliv USB zarizeni tak mi pro startu PC 2* pipne (podle manualu je to Parity error). Dela to jen s pripojenym USB, kdyz ho vyndam tak nic nepipa. Ovsem i kdyz si to pipne tak vse funguje normalne.
2. Mam disk na Promise radici. Radic mam preply na IDE mode. Kdyz se pokusim nainstalovat Norton Antivirus 2002 pocitac v prubehu instalace zatuhne. Kdyz v Biosu vypnu radic tak se nainstaluje, ale po opetovnem zapnuti radice a zatuhnou win pri nacitani Nortona.
Nevite nekdo cim by to mohlo byt???
Diky za odpovedi
Viperx
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Viperx
- Nováček
-
- aTTim
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Mam P4C800 Deluxe, stejně tak mám disk v IDE módu na Promise řadiči a nemam vůbec žádný problém ani s USB, ani s antivirem. Pravda antivir mám NAV Corporate, takže je to jiná verze než ta co máš ty.
Máš přetaktováno ? Je možné že máš na USB chyby díky vyššímu taktu (i když mě to nedělá).
Co se týká toho Nortona - máš poslední verzi z LiveUpdate ? Možná maj nějakej problém s realtime driverem kontra Promise řadič.
Taky bych zkusil BIOS na default hodnoty
Dej vědět.
aTT
Máš přetaktováno ? Je možné že máš na USB chyby díky vyššímu taktu (i když mě to nedělá).
Co se týká toho Nortona - máš poslední verzi z LiveUpdate ? Možná maj nějakej problém s realtime driverem kontra Promise řadič.
Taky bych zkusil BIOS na default hodnoty
Dej vědět.
aTT
ASUS P5LD2-Deluxe (i945P), Intel P4 530J 3.0 GHz BOX, 1024MB DDR2 433 Kingston Dual channel, Western Digital WD1600JS SATA II + WD1200JD PATA, LiteOn SOHW1633S@1653S DVD-RW drive, Plextor PX-W4012A CD-RW drive, Sapphire ATI Radeon X700ProPro 128MB TOXIC, case Avance Technologies Midi-Workstation B030, 19" CRT Nokia 930C
- Viperx
- Nováček
-
- aTTim
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Napiš jaký máš komponenty. Může být problém třeba i v paměti - zkoušels jiný paměti ?
ASUS P5LD2-Deluxe (i945P), Intel P4 530J 3.0 GHz BOX, 1024MB DDR2 433 Kingston Dual channel, Western Digital WD1600JS SATA II + WD1200JD PATA, LiteOn SOHW1633S@1653S DVD-RW drive, Plextor PX-W4012A CD-RW drive, Sapphire ATI Radeon X700ProPro 128MB TOXIC, case Avance Technologies Midi-Workstation B030, 19" CRT Nokia 930C
- Viperx
- Nováček
-
- Mirek
- Nováček
-
Tak nejprve zkusim odpovedet na puvodni problem.
2x pipnuti pri startu znamena skutecne Parity error a dela mi to taky. Znamena to, ze nemas pameti s podporou ECC a nic vic. V BIOSu 1002 sla detekce ECC vypnout, ale ve verzi 1006 uz tuto volbu nemam. Proc ??? Samozrejme souvislost s pripojenym USB je podivna, ale k tomu se dostanu.
Jinak zkus NAV2003. Disk mam naformatovanej na jinym radici a vse je OK, ale pouzivam Win98SE (a ted to asi schytam od zastancu XP )
A ted musim priznat, ze mam take drobne problemy s touto deskou.
1. AMI misto meho oblibeneho AWARD (ale to prekousnu)
2. Nenasel jsem, jak zmenit moznost "Power On By Keyboard" na jinou klavesu nez mezernik.
3. Nemoznost priradit IRQ konkretnim PCI slotum (ja chci AWARD)
4. Pokud mam Quick Boot "Enable", tak po zapnuti pri startu Woken skoncim na "Chyba ochrany ...... " Stane se to ale pouze pri zapnuti PC a nikoliv pri rebootu !!!
5. Pokud zapnu vsech 8 USB portu, tak mi Memtest 3.0 zatuhne pri druhem pruchodu na 5% i pri nepretaktovanem systemu. Do konce dojde pouze pokud mam zaple jen 2 porty (mozna to souvisi s puvodnim problemem). Ma jeste nekdo tento problem ?
Jinak slusna deska.
PS: nevi nekdo, jake jsou zmeny ve verzi Beta 1007-13 oproti Final 1006 ?
2x pipnuti pri startu znamena skutecne Parity error a dela mi to taky. Znamena to, ze nemas pameti s podporou ECC a nic vic. V BIOSu 1002 sla detekce ECC vypnout, ale ve verzi 1006 uz tuto volbu nemam. Proc ??? Samozrejme souvislost s pripojenym USB je podivna, ale k tomu se dostanu.
Jinak zkus NAV2003. Disk mam naformatovanej na jinym radici a vse je OK, ale pouzivam Win98SE (a ted to asi schytam od zastancu XP )
A ted musim priznat, ze mam take drobne problemy s touto deskou.
1. AMI misto meho oblibeneho AWARD (ale to prekousnu)
2. Nenasel jsem, jak zmenit moznost "Power On By Keyboard" na jinou klavesu nez mezernik.
3. Nemoznost priradit IRQ konkretnim PCI slotum (ja chci AWARD)
4. Pokud mam Quick Boot "Enable", tak po zapnuti pri startu Woken skoncim na "Chyba ochrany ...... " Stane se to ale pouze pri zapnuti PC a nikoliv pri rebootu !!!
5. Pokud zapnu vsech 8 USB portu, tak mi Memtest 3.0 zatuhne pri druhem pruchodu na 5% i pri nepretaktovanem systemu. Do konce dojde pouze pokud mam zaple jen 2 porty (mozna to souvisi s puvodnim problemem). Ma jeste nekdo tento problem ?
Jinak slusna deska.
PS: nevi nekdo, jake jsou zmeny ve verzi Beta 1007-13 oproti Final 1006 ?
- HADiCE
- Začátečník
- aTTim
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
AMI Bios je po těch letech s AWARDem příjemná změna i když musím říct že se mi AWARD zdál vychytanější. Uvidíme co přinese další verze.
Paměti mám taky bez ECC a žádný parity error mi to nehlásí. Podívám se doma, ale takhle z hlavy mám za to, že ECC se dá vypnout v BIOSu. Kdyžtak mě opravte pokud to tak není.
Já zatím nemám s deskou vůbec žádný problém, pravda neměl jsem potřebu třeba přidělit IRQ na jednotlivé sloty, možná by mi to vadilo taky, ale neřeším to. Pro mě je to stále nejlepší deska
Zajímavé je, že už druhý kus má nějaké mouchy, může to být náhoda (špatné kusy), nebo nižší kvalita ASUSu a nebo taky vzájemně nevyladěné komponenty (Deska - VGA - RAM). Doporučuji vřele vyzkoušet jiné paměti, já měl doma na vyzkoušení Kingmax 2x512MB DDR400 a zase jsem se rád vrátil na Kingston. Stabilita byla v tu ránu fuč.
Paměti mám taky bez ECC a žádný parity error mi to nehlásí. Podívám se doma, ale takhle z hlavy mám za to, že ECC se dá vypnout v BIOSu. Kdyžtak mě opravte pokud to tak není.
Já zatím nemám s deskou vůbec žádný problém, pravda neměl jsem potřebu třeba přidělit IRQ na jednotlivé sloty, možná by mi to vadilo taky, ale neřeším to. Pro mě je to stále nejlepší deska
Zajímavé je, že už druhý kus má nějaké mouchy, může to být náhoda (špatné kusy), nebo nižší kvalita ASUSu a nebo taky vzájemně nevyladěné komponenty (Deska - VGA - RAM). Doporučuji vřele vyzkoušet jiné paměti, já měl doma na vyzkoušení Kingmax 2x512MB DDR400 a zase jsem se rád vrátil na Kingston. Stabilita byla v tu ránu fuč.
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- Mirek
- Nováček
-
Mozna jsem jen trochu stouravejsiaTTim píše: Pro mě je to stále nejlepší deska
Jine pameti momentalne nemam a prozatim jedu na Hynixech DDR333 (nastaveni na 320), ale i tak pri FSB 280 bez problemu se stabilitou.
Jakou mas revizi BIOSu ? Jestli budes mit chvili, tak zkus schvalne ten Memtest. Docela by mne zajimal vysledek.
- Viperx
- Nováček
-
- Viperx
- Nováček
-
- xp master
- Čestný člen
- Big pip
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: