Nastaveni bloku u RAID pole
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Shit
- Odborník PCT
Nastaveni bloku u RAID pole
Jaké máte zkušenosti s nastavením "bloků" u RAID pole při stripingu. VIA uvádí 4MB, MSI doporučuje 64MB - což je celý rozptyl hodnot na VT8237. Díky za ohlasy a rady. Je jasný, že obě hodnoty maj své pro a proti.
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
NE naopak. přesně tak jak píšu. ale rozdíl je nula nula nic (spíš tak 1%), takže tam uplně klidně nech default. jen kdyby byl výkon nějak hodně nízký, tak bych se v tom hrabal.Shit píše:Ne naopak? Máš tam hodnoty 4,8,16,32,64 kB.Marsellus Wallace píše:nebude to spíš 4kB a 64kB ?!?
menší velikost - lepší na větší soubory. větší velikost - lepší na menší soubory.
- lukas
- Nováček
SERE MĚ TO!!! PORAĎTE PROSÍM!!!!
1)Zdravím, mam bartna 3000+(2,3/400), asus viakt600 a 2x seagate 120Gb S-ATA a to vše v rejdu 0(blok 64kb) a Sandra mi hází při testu 24000Kb/sec(asi před 1měs. mi házela asi 53000Kb/sec) nevím čím to je. U me je strip pomalejší něž 1miror(ten házel asi36000Kb/sec) SERE mĚ TO, PROTOŽE STÍM NEMůŽU HNOUT
2) v tété konfiguraci neudržím systém déle, než 1 týden, vždy po delší odstávce(noc/odpojení) mi už nenajede(chyba v souborech system32 nebo dll)-toto se děje +/-1/týden
-často dělám CHKDSK-často něco opravuje-chybovost je velká
PS: drivery jsem zkoušel starší/beta/nejnovější
PORAĎTE MI PROSÍM!! DĚKUJU LUKAS!
2) v tété konfiguraci neudržím systém déle, než 1 týden, vždy po delší odstávce(noc/odpojení) mi už nenajede(chyba v souborech system32 nebo dll)-toto se děje +/-1/týden
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: SERE MĚ TO!!! PORAĎTE PROSÍM!!!!
těžko říct...lukas píše:1)Zdravím, mam bartna 3000+(2,3/400), asus viakt600 a 2x seagate 120Gb S-ATA a to vše v rejdu 0(blok 64kb) a Sandra mi hází při testu 24000Kb/sec(asi před 1měs. mi házela asi 53000Kb/sec) nevím čím to je. U me je strip pomalejší něž 1miror(ten házel asi36000Kb/sec) SERE mĚ TO, PROTOŽE STÍM NEMůŽU HNOUT
sandra neni relevantní, protože to závisí na fragmentaci atd...ale napiš sem všechny údaje, co ti Sandra při testu vyplivne - random write, buffered write atd...
zkoušel jsi HD Tach ?
ohledně chybovosti - může to být RAID řadičem, ale taky nemusí. nemáš přetaktováno ? RAMky jsou ok ? zdroj ? je zajímavé, že je to vždy po delší době vypnutí...
jakej OS ?
- Shit
- Odborník PCT
Máš tam ten novější driver 2.20d? Mě maká OK a v Sandře podle"větru" 48000 až 58000Kb/s? Nastavení 64Kb. Vyzkoušej srovnat disky, doporučuji OO-defrag-- http://www.oo-software.com Nebo vyzkoušej stáhnout ze seagate firemní utilitu na disky(název asi seagate tools?) , zapoj každej disk sólo (v RAID utilita nic moc) a udělej si test každýho disku zvlášť- to se mně nelíbí - no o kvalitě hardwarovejch komponent radši budu zticha, chce se mně bl*t, kdo má furt reklamovat komponenty...lukas píše:1)Zdravím, mam bartna 3000+(2,3/400), asus viakt600 a 2x seagate 120Gb S-ATA a to vše v rejdu 0(blok 64kb) a Sandra mi hází při testu 24000Kb/sec(asi před 1měs. mi házela asi 53000Kb/sec) nevím čím to je. U me je strip pomalejší něž 1miror(ten házel asi36000Kb/sec) SERE mĚ TO, PROTOŽE STÍM NEMůŽU HNOUT
- Shit
- Odborník PCT
Souhlasím s Tebou, ale mám podobný výsledky jak v Sandře i v HD Tach 2.70. Ale co mně překvapuje, tak v HD Tachu je to jak "pila". Od 25000 do 89000Kb/s. Rozhodně doporučuju vyzkoušet novej BIOS na bord(resp. na VT8237-nebo jak se jmenuje).Marsellus Wallace píše:těžko říct...lukas píše:1)Zdravím, mam bartna 3000+(2,3/400), asus viakt600 a 2x seagate 120Gb S-ATA a to vše v rejdu 0(blok 64kb) a Sandra mi hází při testu 24000Kb/sec(asi před 1měs. mi házela asi 53000Kb/sec) nevím čím to je. U me je strip pomalejší něž 1miror(ten házel asi36000Kb/sec) SERE mĚ TO, PROTOŽE STÍM NEMůŽU HNOUT
sandra neni relevantní, protože to závisí na fragmentaci atd...ale napiš sem všechny údaje, co ti Sandra při testu vyplivne - random write, buffered write atd...
zkoušel jsi HD Tach ?
ohledně chybovosti - může to být RAID řadičem, ale taky nemusí. nemáš přetaktováno ? RAMky jsou ok ? zdroj ? je zajímavé, že je to vždy po delší době vypnutí...
jakej OS ?
- lukas
- Nováček
Zdravím
Zdravím, přetaktováno mám vše, ale nemá to žádný vliv(zkoušel sem komplet defauld), ramky jsou ok, zdroj je 300w, OP je win xpsp1.
hodnoty z HDTACHU:random access:12,7ms
read burst speed:100mb/s
read speed -max:82mb
-min:22,9mb
-average:45mb
cpu utilization:14%
hodnotySANDRY:drive index:24400kB/s
SiSoftware Sandra
Test Status
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Windows Disk Cache Used : No
Use Overlapped I/O : Yes
IO Queue Depth : 8 request(s)
Test File Size : 512MB
File Server Optimised : No
Benchmark Breakdown
Buffered Read : 109 MB/s
Sequential Read : 31 MB/s
Random Read : 6 MB/s
Buffered Write : 103 MB/s
Sequential Write : 54 MB/s
Random Write : 9 MB/s
Average Access Time : 9 ms (estimated)
Drive
Drive Type : Hard Disk
Total Size : 223.6GB
Free Space : 194.5GB, 87%
Performance Tips
Notice 5008 : To change benchmarks, click Options.
Notice 5004 : Synthetic benchmark. May not tally with 'real-life' performance.
Notice 5006 : Only compare the results with ones obtained using the same version!
Notice 5209 : Consider using the Removable Storage/Flash Benchmark for Flash devices.
Tip 5202 : Use cache on to measure Windows performance.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
DĚKUJU ZA DALŠÍ RADU!!!! LUKAS
hodnoty z HDTACHU:random access:12,7ms
read burst speed:100mb/s
read speed -max:82mb
-min:22,9mb
-average:45mb
cpu utilization:14%
hodnotySANDRY:drive index:24400kB/s
SiSoftware Sandra
Test Status
SMP Test : No
Total Test Threads : 1
SMT Test : No
Dynamic MP/MT Load Balance : No
Processor Affinity : No
Windows Disk Cache Used : No
Use Overlapped I/O : Yes
IO Queue Depth : 8 request(s)
Test File Size : 512MB
File Server Optimised : No
Benchmark Breakdown
Buffered Read : 109 MB/s
Sequential Read : 31 MB/s
Random Read : 6 MB/s
Buffered Write : 103 MB/s
Sequential Write : 54 MB/s
Random Write : 9 MB/s
Average Access Time : 9 ms (estimated)
Drive
Drive Type : Hard Disk
Total Size : 223.6GB
Free Space : 194.5GB, 87%
Performance Tips
Notice 5008 : To change benchmarks, click Options.
Notice 5004 : Synthetic benchmark. May not tally with 'real-life' performance.
Notice 5006 : Only compare the results with ones obtained using the same version!
Notice 5209 : Consider using the Removable Storage/Flash Benchmark for Flash devices.
Tip 5202 : Use cache on to measure Windows performance.
Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
DĚKUJU ZA DALŠÍ RADU!!!! LUKAS
- Shit
- Odborník PCT
Re: Zdravím
A zkoušel jsi ty disky na sólo firemní utilitou? Aby neodcházel disk, když Ti to "zapomíná"data. To je podle mně nějaká chybka spíš hardware.lukas píše:Zdravím, přetaktováno mám vše, ale nemá to žádný vliv...
- lukas
- Nováček
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
nedávat je do RAIDu, ale samostatně a otestovat je utilitou od Seagate, jestli nejsou vadný.lukas píše:Jak to myslíš na sólo, firemní utilitkou? Díky
jinak ta Sandra je celkem normální (ne ten drive index, ale ostatní hodnoty), až na sekvenční čtení ?!? asi bych fakt zkusil defragmentovat.
jsou ty disky naprosto identický ? stejný model, cache, verze pcb, verze firmware ?