Jen bych Vam rad rek svoji zkusenost s touhle cdromkou. Mel sem ji neco prez rok, zadnej extreme provoz. Koukam si to takle na nejaky video a nejednou MRD BUM PRASK, strasna rana. Kouknu co se stalo a cedo rozstreleny asi na 1 000 000 kousku. Cestu z mechaniky si naslo i prez zavreny dvirka, ktery to zcasti zlomilo (jenom lehce) a potisk cedecka se procedil az do case!
Pomodleme se za cederomku ( a cedecko, moje oblibeny Budiz ji ksanda lehka
Tak to se mi stalo taky. Dokonce vylítl i ten přední plastík s popiskama CD-Romky Bylo to tím že to CD bylo OEM, tudíš buď bylo někdě naprasklý anebo nemělo přesnou díru uprostřed
tohle se někdy stáva když je CD špatně vylisované nebo má uprostřed prasklinu, ale mě se to stalo naštěstí při rozjíždění takže se zničilo jen CD ale po vyčištění střepů jel CD-ROM dál
Už sem to taky viděl párkrát unás na reklamaci.
teorie je i taková že za to může sama CDromka, tím že se moc zahřívá dochází k tepelnýmu pnutí v cdcku a to když je trochu křáplí nebo je to šit tak potom prdne.
Kamoš hrál neustále starcraft až do zblbnuti z orig cd několik let až mu to jednoho dne prdlo, mechaniku jsem mu vyčistil a jede dál.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Já mám jinej zajímavej zážitek. Je to sice trochu OT, sorry, ale není to daleko od tématu.
To jednou, když jsem měl ještě pomalý počítač (5 let zpátky, P200MMX ) a v něm pomalou CDROMku, se mi stalo, že se po jednom tvrdým resetu CD v mechanice najednou roztočilo na neuvěřitelný otáčky (těžce nad normál 12x mechaniky), já jsem na to koukal jak vejr, pak jsem zmáčknul eject, mechanika se otevřela, jenže jaksi zapomněla před otevřením brzdit a vyslala rotující CD velerychlostí napříč pokojem, kde hladce přistálo na koberec o pět metrů dál... To jsem pak koukal jak celý hejno vejrů...
Mechanika byla po tomto incidentu naprosto v pořádku a nikdy se problém neopakoval. U kámoše funguje do dneška.
The problem has been eaten. Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
To TomV:
To je zajímavé, že má člověk v kritických chvílích takové sebevražedné sklony (jako třeba mačkat Eject u pomatené CD-ROMky)...
Já to dělám taky