A-DATA - dual

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
stjopa
Začátečník
Začátečník

A-DATA - dual

Příspěvek od stjopa »

Nazdar lidi, chcel by som si kupit DDR A-DATA no a urcite by som chcel, aby to slapalo dualne. Otazka teda znie - musim pri kupe sledovat, ci je ta A-DATA dualna, alebo je to uz standardne robene na dual? Malo by ist o nejaku tu min. 400vku.

Dik. :-)
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Standartně to na DUAL není dělaný. Ale mysllím že když vezmeš dvě A-Data na ráz na 99% budou stejný (čipy, adalší ty nesmysli) a v DUALu budou šlapat. :oops:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

Dik za odpoved.
No a co je podla vas lepsie, kupit teraz 2*256 MB (aby slapal dual), alebo kupit 1*512 MB no a neskor (ked budu prachy :oops: dokupit este jednu) 512 MB a dovtedy vydrzat bez dualu?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Kdyby sis pořádně přečetl co Ti napsal, tak se tak blbě neptáš. Když si koupíš jednu teď a jednu potom, tak máš velkou šanci že ty ramky nebudou stejný a tudíž nebudou třeba makat v dual channelu.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

:-) no jo, mozno som fakt blby, ale ked som cital rozne prispevky, pisalo sa aj o tom, ze fungovali dualne ramky aj ked sa druha kupila neskor (rovnaka znacka). Tak preto som sa zrejme tak blbo opytal :-).
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

A este ma napadla jedna kombinacia. Za predpokladu, ze by som teda teraz nahodil 512 MB (nie dual), neskor dokupil dalsiu 512 MB a neslapali by dualne (to by bola smola :-))- co je potom teda lepsie? 1024 MB nedual, alebo 512 MB dualne (2*256)? :-).
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Zalezi pro jakou platformu. U AMDcek je vykonnostni rozdil mensi nez u Intelu.

U Intelu pracuje vetsina kombinaci pameti. Nebyvaji s tim problemy. Ja mam dva moduly s jinymi chipy jinych vyrobcu, zkousel jsem uz i jeden modul 400 druhy 333 taktez jinych vyrobcu a take to jelo. Jak citlive na to jsou AMDckarske chipsety to nevim.
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

Intel
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

Prosim lidi, poradte mi jeste jednou (pak uz nebudu otravovat) :-). Som fakt asi idiot, ale ked niesom ziadny odbornik a ani nikoho takeho nepoznam. Stale okolo tych pamati spekulujem na zaklade toho, co som na tu na forume cital, ale stale sa neviem akosi rozhodnut :-(.

Vy by ste si ludia dobri teda co kupili na mojom mieste (vzhladom na financne moznosti, ktore su momentalne) - teraz kupit dual 2*256 MB, alebo radsej 1*512 MB s tym, ze neskor by sa dokupila zase dalsia 1*512 MB a s trochou stastia by bol dual aj na tych 512-kach? Jedna sa teda konkretne o P4 2,6 GHz, doska ASUS P4P800. Som z toho porat nejaky zmateny :-). Vyjadrite svoje nazory prosim :-). Vopred vdaka. (A uz dam pokoj s idiotskymi otazkami, slubujem :-)).
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Já osobne bych koupil ted 512 a časem jeste jednu.... 1GB ram je paráda :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

[quote="Sentenced"]Já osobne bych koupil ted 512 a časem jeste jednu.... 1GB ram je paráda :roll:[/quote]

Dík, asi to tak urobím :-).
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

To se dost tezko radi kdyz obe varianty maji svoje pro i proti zhruba v rovnovaze.

Ja osobne bych sel do 1x512MB protoze vim, ze 512MB mi nestaci a uz za tyden bys shanel dalsi 512MB :wink:
stjopa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stjopa »

Díky hoši, jdu do tý 512-ky :-).

Ale ešte ma napadla ďalšia vec k tomu dualu (vám možno príde jasná, ako facka, ale mne ani nie vzhľadom k môjim skúsenostiam, ktoré sa v podstate = 0 :-)) - myslím, že dual channel nijako nesúvisí s technológiou HT. Je to tak? Bude s dualom pracovať aj procesor napr. P4 1,8 GHz?

P.S.: Tento PCTUNING sa mi zdá fakt na úrovni. Myslím, že na slovenskom nete nič také nieje. Zase vediete CZ bratři :-).
PACE
Nováček
Nováček

A-Data 500MHz na desce 400MHz

Příspěvek od PACE »

Mel by prosim dotaz:
Pojedou mi A-Data 500MHz 2x 512MB v dualu na desce, ktera prodporuje 400MHz? Konretne jde o desku Asus P4P800 Deluxe s i865.
Pocitam s taktovanim. Jelikoz jde na teto desce fixovat frekvence AGP/PCI, co krome pameti a CPU jeste pretaktuju (pres FSB). Je to pro neco skodlive (krome tech pameti a CPU).

Dik za odpovedi a rady.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: A-Data 500MHz na desce 400MHz

Příspěvek od Sentenced »

PACE píše:Mel by prosim dotaz:
Pojedou mi A-Data 500MHz 2x 512MB v dualu na desce, ktera prodporuje 400MHz? Konretne jde o desku Asus P4P800 Deluxe s i865.
Pocitam s taktovanim. Jelikoz jde na teto desce fixovat frekvence AGP/PCI, co krome pameti a CPU jeste pretaktuju (pres FSB). Je to pro neco skodlive (krome tech pameti a CPU).

Dik za odpovedi a rady.
tahle vec uz se tu resila nekolikrat - stacilo by hledat !!!!! :evil:

DDR500 v desce, ktera podporuje DDR400 pojedou. Vyhoda bude i v lepsim casovani a možnostech pretaktovani, kde človek nebude limitovanej ramkou....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

stjopa píše:myslím, že dual channel nijako nesúvisí s technológiou HT. Je to tak? Bude s dualom pracovať aj procesor napr. P4 1,8 GHz?
Je to tak, jak pises. HT s dual channelem nijak nesouvisi (jedno je vlastnosti procesoru druhe northbridge (chipove sady)). Takze P4 1,8 GHz s dualem pojede.
PACE
Nováček
Nováček

Příspěvek od PACE »

Re: Re: A-Data 500MHz na desce 400MHz

Diky Sentenced, PACE.
Xxmann
Nováček
Nováček

A-DATA 450MHz 2x512MB + Abit NF7-S

Příspěvek od Xxmann »

Prosím vás, máte někdo zkušenosti s touto kombinací: A-DATA 450MHz 2x512MB + Abit NF7-S? Moc rád bych měl v mém novém Compíku 1024MB (2x512 dual) paměti, ale kdybych to měl kupovat paměti OCZ nebo HyperX asi bych....na to neměl :)
Tak ještě jednou pro AMD novice-každopádně děkuji za každou radu (klidně i peprnější, pokud jsem podobnou odpověď na fóru přehlédl)
Teď:Asus Tusl2C,Celeron 850@1133,Titan TTC-D5T,PQI 133, IBM-120/2 + WD 180/8,AIW 16MB PRO, Skystar II
Plán: Abit NF7-Srev2.0,Barton 2500+(@3200+),Chladič ???, Paměti ???, MSI Geforce 5900SP 128MB, Genius Video Wonder III PRO
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

vykonnostni rozdil u AMD s pametma v dualu neni moc velky, takze 1x512MB RAM a kdyz casem dokoupis dalsi 512MB RAM a pojede to, tak to bude fajn.. kdyz to pak v dualu nepojede, tak to zase tak moc nevadi...
PACE
Nováček
Nováček

A-DATA 500MHz

Příspěvek od PACE »

Uz je mam - A-DATA 500MHz 2x512MB na ASUS P4P800 Deluxe. A jede mi to v dualu, vse ok. Zatim to mam nepretaktovane.
Odpovědět

Zpět na „Paměti“