Gigabyte 7VT600 /-L /-1394 (VIA KT600) - zkusenosti ?
Moderátor: Eddward
- bxm
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
a aby sa nezlakol hore v tabulke na tej stranke ma byt napisane AH30 ako sa vsade inde na tej stranke pise a nie AH31 takze to kludne mozes skusit
GA7-VAX 1.1(zhorela), teraz GA7-VT600L AMD XP1600@2200 (1400Mhz@1806Mhz momentalne nic), nemam cas a ani naladu s tou doskou, 256 MB DDR 333 CL 2, R9000PRO
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Můžeš juknout na http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.htmlVictor píše:Jak se drátováním zvyšuje FSB?bxm píše:tak si zadrotuj socket
- mara.t
- Začátečník
Orbithek píše:Co je to za blbost. U tvé desky můžeš měnit FSB od 100 - 250, klidně po jednom MHz Koukni na www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7V600&langs=01 A mělo by to jít i na ostatních, na GA - 7VT600 taky!mara.t píše:ono co je horší na nové desce schopné fsb 200MHz, je to že neumí ZMěNU fsb na vyžší...
hele, nechápu proč jsi měnil za nforce...VIA KT600 je dobrá, jenom ty jsi si koupil blbou desku na taktování, Gigabyte NEUM9 zvíšt fsb o víc než 32MHz při stejné děličce a TA se nastaví automaticky podle detekce procesoru a NEJDE změnit!!! jedině drátovat socket
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Takto provedené nastavování děličky je dost velká zvrhlost a hned tak se někde nevidí. Pokoušel jsem se tehdy Orbithkovi pomoci, stáhnul jsem si manuál k desce a ani z něj jsem to hned nepochopil. To až poté, kdy mi přesně popsal, jak to funguje. A bohužel, jsem přesvědčen, že o této skutečnosti, když to půjdeš koupit, ti podavač zboží nic neřekne. Údaj, že lze měnit FSB od 100 do 250MHz, je tedy pravdivý jen částečně.mara.t píše:Orbithek píše: Co je to za blbost. U tvé desky můžeš měnit FSB od 100 - 250, klidně po jednom MHz Koukni na www.asus.com/prog/spec.asp?m=A7V600&langs=01 A mělo by to jít i na ostatních, na GA - 7VT600 taky!
hele, nechápu proč jsi měnil za nforce...VIA KT600 je dobrá, jenom ty jsi si koupil blbou desku na taktování, Gigabyte NEUM9 zvíšt fsb o víc než 32MHz při stejné děličce a TA se nastaví automaticky podle detekce procesoru a NEJDE změnit!!! jedině drátovat socket
A k té nForce2 - na tu jsem ho možná zlákal já - tam si totiž opravdu mohu dělat co chci. Doslova a do písmene. Pro taktování naprostá lahůdka.
Doplněno: Na www.pretaktovani.cz/text/GigabyteGA7VT.asp se píše, že pokud v biosu stisknu ALT+F1, tak se zpřístupní další možnosti nastavení. Pokud tu desku někdo máte, zkuste to a napište sem, co je navíc. Díky.
- Orbithek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj. K té desce jsi mě zlákal,to je pravda,ale opravdu nelituji!!!( přečetl jsem si spousty recenzí ) Dík! Taky jsem četl ten článek na pretaktovani.cz a myslím si,že ta volba ALT+F1 funguje jenom na verzi "1394",která už má Dual bios. Na mé byvalé verzi "L" to jaksi nefungovaloJirkaH píše:Takto provedené nastavování děličky je dost velká zvrhlost a hned tak se někde nevidí. Pokoušel jsem se tehdy Orbithkovi pomoci, stáhnul jsem si manuál k desce a ani z něj jsem to hned nepochopil. To až poté, kdy mi přesně popsal, jak to funguje. A bohužel, jsem přesvědčen, že o této skutečnosti, když to půjdeš koupit, ti podavač zboží nic neřekne. Údaj, že lze měnit FSB od 100 do 250MHz, je tedy pravdivý jen částečně.
A k té nForce2 - na tu jsem ho možná zlákal já - tam si totiž opravdu mohu dělat co chci. Doslova a do písmene. Pro taktování naprostá lahůdka.
Doplněno: Na www.pretaktovani.cz/text/GigabyteGA7VT.asp se píše, že pokud v biosu stisknu ALT+F1, tak se zpřístupní další možnosti nastavení. Pokud tu desku někdo máte, zkuste to a napište sem, co je navíc. Díky.
Apple Macbook Pro M3 Max - 16,2" Liquid Retina XDR lesklý 3456 × 2234 px, 120 Hz, RAM 48GB, Apple M3 MAX 40jádrová GPU, SSD 1000GB ,REPRO/ KRK Rokit 7G4 Mouse/Logitech MX Anywhere 3S Graphite, Klávesnice/ Logitech MX Keys Mini Minimalist Wireless Illuminated Keyboard, MONITOR/ 27" Apple Studio Display
- mara.t
- Začátečník
no já jen že kdyby si už dopředu koupil jinou lepší desku s KT600 , třeba Epox, tak nemusel kupovat novou..ty KT600 mají víc integrovaných blbůstek ,proto jsou levnější....jinak třeba já jedu na 200MHz (z 133), takže dělička mě dělí v pohodě aAGP/PCI lock nepotřebuju, moje desku už i pozná novější XP s 1,5V (DLT3C) takže ani chlazení není problém..zbytečne mi nepumpuje 1,65V..i když ty ůdaje se co program různí takže můžu kecat...
MSI mpg b550 gaming plus, AMD r5 5600XT, 4x 8GB HyperX Predator @3466MHz, EVGA 3070, Seasonic 520W, OCZ 256GB, Kingstone A2000 512GB, WD Blue 4TB.
- JirkaH
- Mírně pokročilý
Problém asi bude v tom, že nikde není inzerováno, že dělička na Gigabyte se přepíná automaticky od FSB, které lze zvednout oproti standartní hodnotě CPU poze o 32MHz!mara.t píše:no já jen že kdyby si už dopředu koupil jinou lepší desku s KT600 , třeba Epox, tak nemusel kupovat novou..ty KT600 mají víc integrovaných blbůstek ,proto jsou levnější....jinak třeba já jedu na 200MHz (z 133), takže dělička mě dělí v pohodě aAGP/PCI lock nepotřebuju, moje desku už i pozná novější XP s 1,5V (DLT3C) takže ani chlazení není problém..zbytečne mi nepumpuje 1,65V..i když ty ůdaje se co program různí takže můžu kecat...
Já jsem to prvně nepochopil ani z manuálu ... ale možná, že jsem četl moc rychle a nepozorně.
- bxm
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
CTRL F1 a nie ALT F1Orbithek píše:Ahoj. K té desce jsi mě zlákal,to je pravda,ale opravdu nelituji!!!( přečetl jsem si spousty recenzí ) Dík! Taky jsem četl ten článek na pretaktovani.cz a myslím si,že ta volba ALT+F1 funguje jenom na verzi "1394",která už má Dual bios. Na mé byvalé verzi "L" to jaksi nefungovaloJirkaH píše:Takto provedené nastavování děličky je dost velká zvrhlost a hned tak se někde nevidí. Pokoušel jsem se tehdy Orbithkovi pomoci, stáhnul jsem si manuál k desce a ani z něj jsem to hned nepochopil. To až poté, kdy mi přesně popsal, jak to funguje. A bohužel, jsem přesvědčen, že o této skutečnosti, když to půjdeš koupit, ti podavač zboží nic neřekne. Údaj, že lze měnit FSB od 100 do 250MHz, je tedy pravdivý jen částečně.
GA7-VAX 1.1(zhorela), teraz GA7-VT600L AMD XP1600@2200 (1400Mhz@1806Mhz momentalne nic), nemam cas a ani naladu s tou doskou, 256 MB DDR 333 CL 2, R9000PRO
- robert.v
- Nováček
-
Gigabyte GA-7VT600 1394 a frekvence PCI,AGP pri taktovani
Zdravim vsechny, zkousel jsem sveho Bartona pretaktovat ze 166MHz na 200MHz, ale v BIOSU se mi ukazala frekvence PCI 40MHz a AGP 80MHz. Nevite nekdo jak tu desku prinutit zmenit delitel sbernice PCI/AGP? Podporu FSB 400 ma. Predem diky
Gigabyte GA-7VT600 1394, AMD 2500+ Barton @ 2800, 512/333, 80/7200 + 40/5400, GeForce4 4600 128MB
- Butch
- Středně pokročilý
No pochybuju, že ta tvoje deska bude mít PCI/AGP lock.
Podívej se do manuálu k desce, jestli se tam někde dá změnit frekvence PCI/AGP z "Auto" na nějakou jinou, nejlépe default. 66 pro AGP a 33 pro PCI.
Prostě pokud ti tohle nepůjde manuálně nastavit, tak bych to neriskoval 40 MHz pro PCI je moc.
Podívej se do manuálu k desce, jestli se tam někde dá změnit frekvence PCI/AGP z "Auto" na nějakou jinou, nejlépe default. 66 pro AGP a 33 pro PCI.
Prostě pokud ti tohle nepůjde manuálně nastavit, tak bych to neriskoval 40 MHz pro PCI je moc.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Jája
- Čestný člen
Zase gigabyte a dělička při 166.
To už se tady řešilo. Podívej se kolem - vyhledej
To už se tady řešilo. Podívej se kolem - vyhledej
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- robert.v
- Nováček
-
- jaab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Čestný člen
Jo přesně takjaab píše:spis bych rekl, ze to je problem gigabytu, jestli se neprehazuje delicka pri 200 MHzrobert.v píše:Uz jsem nasel , no co se da delat, budu se muset smirit s tim, ze VIA opet neprekvapila
na MSI KT6 Delta s tim zadnej problem neni
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- robert.v
- Nováček
-
- jaab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
hmmm... tak to vypada blbe s tou delickou, viz. Gigabyte 7VT600 - má niekto skusenosti ?
takze asi jedine zadratovat FSB na socketu viz. http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html
edit:
snad nebudes muset hned menit desku. jak je na tom MSI s taktovanim ti bohuzel nereknu, protoze jsem zatim nejak nemel cas - takze jedu 2500+@3200+ (tj. FSB 200) a zadnej problem jsem zatim nezaznamenal, krome toho, ze nesmim zapinat AGP FastWrite, protoze to s mym R8500LE nejak blbne.
takze asi jedine zadratovat FSB na socketu viz. http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/ ... inmod.html
edit:
snad nebudes muset hned menit desku. jak je na tom MSI s taktovanim ti bohuzel nereknu, protoze jsem zatim nejak nemel cas - takze jedu 2500+@3200+ (tj. FSB 200) a zadnej problem jsem zatim nezaznamenal, krome toho, ze nesmim zapinat AGP FastWrite, protoze to s mym R8500LE nejak blbne.
- robert.v
- Nováček
-
- jaab
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- robert.v
- Nováček
-
- olsan
- Nováček
-
FUj VIA 600 od Gigabyte
Koupil jsem tuhle desku asi před 2ma měsíci. Zapojil jí (XP2400) a pařil. Žádný taktování nic. Před týdnem najednou vypnul počítač a z bedny se vyvalila hustá mlha nechutnýho smradu. Rozdělám bednu a jeden šváb na základovce (u USB portu) se propálil až na druhou stranu desky!
Jdu to reklamovat a ty kurvy maj napsaný v podmínkách, že neberou reklamačky ohledně spálenech obvodů!!!
2500Kč v prdeli a já abych kupoval novou desku Od Gigabytu neberu už ani igelitku!
BTW: jak se tváříte na základovky od JetWay? Cenově jsou o dost levnější než ostatní výrobci, ale co kvalita?
Koupil jsem tuhle desku asi před 2ma měsíci. Zapojil jí (XP2400) a pařil. Žádný taktování nic. Před týdnem najednou vypnul počítač a z bedny se vyvalila hustá mlha nechutnýho smradu. Rozdělám bednu a jeden šváb na základovce (u USB portu) se propálil až na druhou stranu desky!
Jdu to reklamovat a ty kurvy maj napsaný v podmínkách, že neberou reklamačky ohledně spálenech obvodů!!!
2500Kč v prdeli a já abych kupoval novou desku Od Gigabytu neberu už ani igelitku!
BTW: jak se tváříte na základovky od JetWay? Cenově jsou o dost levnější než ostatní výrobci, ale co kvalita?