Hitachi Deskstar 7K250 HDS722516VLSA80 - 160GB SATA - super

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Mam od vcera Hitachi Deskstar 7K250 120GB......
A tiez som snim naozaj spokojny..... este aj kopia Win XP ktoru som preniesol zo stareho Maxtora Diamax 8 80GB 7200.... startuje o 4 sekundy rychlejsie...... A naviac pracuje vyrazne tichsie........
V poslednom case sa mi zda hitachi ( IBM ) naozaj dobra kupa....... uz pomerne dlho som na tieto disky nemal ani ziadnu reklamaciu.......
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Kde se da koupit Hitachi obecne? maj ho v CC, ale datum dodani nezname, v ostatnich shoppech co sem koukal totez. Poradite nekdo? Nejlepe v Praze. ( konkretne mi jde o 120 SATA)
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Jo jeste jsem se doslech, ze je potreba Hitachi pro plnej vykon 3x naformatovat. Je to pravda?
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Tornquist píše:Jo jeste jsem se doslech, ze je potreba Hitachi pro plnej vykon 3x naformatovat. Je to pravda?
To se mi moc nezda. Ja ho sice asi 3x stejne formatoval, protoze se mi nejak nedarilo pretahnout sytem ze stareho disku, ale o tomhle sem nikdy neslysel.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Tornquist píše:Jo jeste jsem se doslech, ze je potreba Hitachi pro plnej vykon 3x naformatovat. Je to pravda?
Tady asi zase radil nějakej "profik" :lol:

Jestli je to pravda (nevěřím) tak ze sebou budu muset začit něco dělat - abych nebyl out.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Uz jsem byl v podstate rozhodnutej, ze si tenhle disk koupm, ale ted do me zacali delat 2kamosi, ze je hlucnej a prej desne poruchovej. Napiste neco, abych mel klid v dusi :wink:
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

ja ho mam hlucnej vubec neni, teplota mi nepresahla 42stupnu a to ho mam v supliku a jeste sem ho defragmentoval, a jsem s nim naprosto spokojenej, ale ja mam taky tu 80GB verzi ale to je stejny, ne???
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

BoReC píše:ja ho mam hlucnej vubec neni, teplota mi nepresahla 42stupnu a to ho mam v supliku a jeste sem ho defragmentoval, a jsem s nim naprosto spokojenej, ale ja mam taky tu 80GB verzi ale to je stejny, ne???
teoreticky by 80GB verze mela bejt tissi, protoze ma jednu plotnu.
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

Tornquist píše:
BoReC píše:ja ho mam hlucnej vubec neni, teplota mi nepresahla 42stupnu a to ho mam v supliku a jeste sem ho defragmentoval, a jsem s nim naprosto spokojenej, ale ja mam taky tu 80GB verzi ale to je stejny, ne???
teoreticky by 80GB verze mela bejt tissi, protoze ma jednu plotnu.
teoreticky ano, ale me hluk kdyz disk pracuje nevadi, aspon slysim ze neco dela :D
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

BoReC píše:
Tornquist píše: teoreticky by 80GB verze mela bejt tissi, protoze ma jednu plotnu.
teoreticky ano, ale me hluk kdyz disk pracuje nevadi, aspon slysim ze neco dela :D
to ja jsem raci, kdyz o nem nevim.
Borec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Borec »

Tornquist píše:
BoReC píše: teoreticky ano, ale me hluk kdyz disk pracuje nevadi, aspon slysim ze neco dela :D
to ja jsem raci, kdyz o nem nevim.
ja se zase strasne nastvu kdyz se mi rozerve nejakej vetrak, hlavne se mi to stava u grafiky
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

trochu OT.. :wink:
Dneska sem si ho koupil, ale jeste ho nemam do ceho zapojit tak uvidim. Meli ho v CC dokonce na skladu, sem cumel.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tornquist píše:trochu OT.. :wink:
Dneska sem si ho koupil, ale jeste ho nemam do ceho zapojit tak uvidim. Meli ho v CC dokonce na skladu, sem cumel.
Zkus ho volně v casu a pak ho zkus přišroubovat.
Já když jsem ho napevno přišrouboval ke košíčku(v chieftecu), tak byl slyšet trochu při čtení a zápisu.
Teď ho mám na dně casu na dvouch páscích z podložky pod myš.
Disk vůbec není slyšet. Ani při práci.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Butch píše:
Tornquist píše:trochu OT.. :wink:
Zkus ho volně v casu a pak ho zkus přišroubovat.
Já když jsem ho napevno přišrouboval ke košíčku(v chieftecu), tak byl slyšet trochu při čtení a zápisu.
Teď ho mám na dně casu na dvouch páscích z podložky pod myš.
Disk vůbec není slyšet. Ani při práci.
V tom případě by se měl asi uzemnit, ne ? Vodivě spojit s case...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

TomV píše: V tom případě by se měl asi uzemnit, ne ? Vodivě spojit s case...
No to nevím, asi jo. Vůbec mě to nenapadlo.
Když je HDD třeba v plast šuplíku, tak tam taky není nijak uzeměnej.
Prosím o vyjádření někoho, kdo v tom má jasno. díky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

myslím, že uzemňovat netřeba. pokud ten disk nejede 24hodin denně 365 dní v roce...prostě dlouhou dobu bez vypnutí (předpokládám, že vypnutí = postupné vybití elektřiny).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

Vzhledem k tomu ze ten disk budu mit v akrylu tak musim vosefovat, aby to trochu vypadalo k svetu, uvidim. A vodive spojit HDD s plastovou case? :lol: To v mym pripade nejspis nepujde :-D
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

tak jste me prekecali, taky do neho pujdu
....ze by to byl MELOUN
mooroo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mooroo »

prosimvás, kde maj ten Hitachi 160 GB PATA, s 8mb cache tak do 3800kč?
jedinej obchod co sem viděl je hwshop, nevite o jinym?
Athlon 2500+ (200x11, 1,75V) MICROSTAR KT6 Delta-LSR (MS-6590 v.2) Via KT600 DDR400 S-ATA RAID LAN scA,Ati radeon 9000 pro 128 MB ram, 512 MB RAM DDR, Hitachi deskstar 7k250 160GB Sata, Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB 16MB SATA II
Belgarion
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Belgarion »

Tak jsem se také stal majitelem tohoto disku! A zas tak úplně se vším co tu bylo napsáno nesouhlasím. Zatím jsem neměl čas pořádně ho otestovat, mám jen jeden průběžný výsledek v sandře 36000! Až ho pořádně prubnu hodím sem výsledky! Zatím mi na disku vadí docela velká hlučnost. Při nabíhání do Windows(které je opravdu velmi rychlé nějakých 35s) je poměrně hlučný. Holt se za rychlost musí zaplatit. Budu to muset ještě trošku doladit s feature tool...Další věcí která mi maličko vadí je že pokud jsem volně ve Windows tak disk často hrabe-slyšitelně. To se mi s WD ani s 7200.7+ nestávalo. Jinak hlučnost při ''hrabání'' je srovnatelná s 7200.7+ ale jde o hutnější zvuky. Teplota je poměrně solidní...
Tak zatím! :wink:
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“