Připojení k internetru, odberně poradit.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
noe
Nováček
Nováček

Připojení k internetru, odberně poradit.

Příspěvek od noe »

Potřebuju se připojit k internetu, jiným způsobem než pomocí telefonní linky, ADSL nelze u mě nainstalovat, tak asi spíše něco bezdrátového.
Chtěl bych případně vědět co k tomu potřebuji zakoupit z hlediska techniky, a co to umožnuje a jaké jsou možnosti hlavně cenové.
použít mikrovlnku bych uvítal , ale nevím o tom nic tak se na vás obracím, prosím odborně poraďte, Dík
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

První si musíš zjistit, jestli v lokalitě kdy bydlíš je vůbec nějaký bezdrát dostupný. Rozhodně se situace nemá tak, že to má v dosahu každý, spíš naopak.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Jake pripojeni je dostupne v tvem okoli a za jake ceny si budes muset nejspis zjistit sam (zvlast kdyz si ani neuvedl odkus jsi), protoze to se lisi mesto od mesta a nekdy i radove. Temer kdekoliv je pak dostupne jeste pripojeni pres mobil, ale to je kvalitativne a rychlostne jeste horsi nez telefonni linka akorat je casove a datove neomezene a pak pripojeni pres satelit (pripadne kombinace satelit a jine pripojeni pro upload), ktere ma ale vetsinou dost vysoke pocatecni naklady. k cemu hodlas pripojeni na internet vubec vyuzivat ?
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
noe
Nováček
Nováček

Příspěvek od noe »

Jiri.Drak: Tak bych tě poprosil kde lze získat informace přístupnosti těchto služeb, existuje nějaký web, nebo infolinka kde tyto informace poskytují?
Internet chci využít, na získávaní informací, žádné velké stahování souborů, jako video, mp3 a pod. Ale chci aby to slušně běhalo, načtení jedný stránky přes tel. linku je příšerný. Ale hlavně neomezený přístup, aniž bych musel koukat na impulsy.
Rád bych službu poskytl i jyným v naší obci, takže jde i o takovou malou bezdrátovou síť. Takže počáteční náklady nebudu hradit sám.
Moc se v tom nevyznám, tak pokud bys věděl nějakou stránku, kde bych mohl získat nějaký informace, byl bych za ní vděčný, zatím jsem nenašel žádnou která by mi poradila, nebo zodpověděla na mé otázky. Dík
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

Měl byj si prně napsat odkud jsi, abychom věděli co poradit. Jinak pokuď nikdo není s tvé obce, tak asi těžko poradit mějaký bezdrát. Bezdrátové připojení nabízejí většinou malé lokální firmy jejiž působnost nepřesahují okraje obce. Pokuď jsi z vesnice, tak s bezdrátem budeš mít asi smůlu... :(
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
noe
Nováček
Nováček

Příspěvek od noe »

Místo leží 9km od plzně, směrem na stříbro, ale na takovou vzdálenost asi budu mít smůlu, co? Nevím jaký rozsah tyto služby mají, ale jak jsi řekl, tak ve městě by to neměl být problém , jdemi oto jestli jestli tato vzálenost je moc , nebo by to šlo? Nebo spíš jaký rozsah poskytují providři, vím že Vedle ve Vejprnících tuto službu mají, ale jsou blíže, už mám i kontakt, takže zkusím získat informace od něj, takže pokud nikdo nemá bližší informace, nebo informace které by mi pomohli, tak dík a sorry že jsem otravoval.
Albi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Albi »

noe píše:Místo leží 9km od plzně, směrem na stříbro, ale na takovou vzdálenost asi budu mít smůlu, co? Nevím jaký rozsah tyto služby mají, ale jak jsi řekl, tak ve městě by to neměl být problém , jdemi oto jestli jestli tato vzálenost je moc , nebo by to šlo? Nebo spíš jaký rozsah poskytují providři, vím že Vedle ve Vejprnících tuto službu mají, ale jsou blíže, už mám i kontakt, takže zkusím získat informace od něj, takže pokud nikdo nemá bližší informace, nebo informace které by mi pomohli, tak dík a sorry že jsem otravoval.
rčitě se nejdříve informuj u sousedů jakého mají provaidra a pak ho kontaktuj jestli má ve vaší obci signál, nebo ať si ho zajede přeměřit... :wink:
CPU: AMD Phenom X3 8750 BE (s. AM2+) 2.4GHz@2.8GHz - CoolerMaster Hyper 212; MB: Gigabyte GA-MA790X-UD4 - AMD 790X; RAM: 4x 1024MB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA; VGA: GigaByte HD4870 (GV-R487-1GH-B) 1GB, PCI-E; HDD: 2x Seagate Barracuda ES ST3750640NS - 750GB SATA II; Seagate Barracuda 7200.10 ST3250820AS - 250GB SATA II; Western Digital Caviar RE WD1600YS - 160GB SATA II Mechanika: LG GSA-GH20NS10 DVD-R/+R, DualLayer; Case: Chieftec Smart Series, SH-01B-B-B-400, černá ; Zdroj: Chieftec GPS-400AA-101A 400W; Monitor: Samsung SyncMaster 223BW - LCD 22";
noe
Nováček
Nováček

Příspěvek od noe »

Jasně, já už to nějak ošéfuju, dík moc.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“