Problém s grafikou

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
razor555
Nováček
Nováček

Problém s grafikou

Příspěvek od razor555 »

Dobrý den,
na počítači Athlon 2100 Xp, Asus A7V880,512 RAM,GeForce 6600 GT Agp, systém WinXP SP2 mám problém s grafikou kdykoliv se snažím spustit nějakou grafickou aplikaci - hru - "program provedl neplatnou operaci a bude ukončen". Ale i při filmech v Divx se obraz neskutečně trhá. Zkoušel jsem vyměnit grafiku za starší Ti4200, ale problém pořád stejný.Zkoušel jsem snad všechno,všemožný ovladače, 4in1.Nic nepomáhá.
Poraďte
Díky
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

odkedy to robi?novy win?A co bez sp2?skus to otestovat memtestom, z toho co pises nevidim dovod preco by mala byt na vine grafika.
razor555
Nováček
Nováček

Příspěvek od razor555 »

No, odešla mi deska. A tak jsem koupil ten Asus, a rovnou přeinstaloval systém. Vím, že RAM je OK, dělal jsem testy. Bez SP2 je problém stále stejný. Jsem v koncích.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

No a zkoušel jsi ten SP2 ? :? Jaké máš ovladače na grafiku ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
razor555
Nováček
Nováček

Příspěvek od razor555 »

Zkoušel. Žádná změna.Ovladače 66.93
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

razor555 píše:Zkoušel. Žádná změna.Ovladače 66.93
Divný... :? Ale vypadá to spíš na software, než na hardware...

Co nastavení AGP - rychlost, fastwrites, aperture size,... ? Zkoušels starší ovladače grafiky ?
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
razor555
Nováček
Nováček

Příspěvek od razor555 »

Mám to, bylo to ovladačema 4in1.Musel jsem tam dát 4.43 - hodně staré. Ale výkon není optimální. Nemá někdo s touto deskou nějaké větší zkušenosti. Jak s Biosem a tak.Ozvěte se
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

razor555 píše:Mám to, bylo to ovladačema 4in1.Musel jsem tam dát 4.43 - hodně staré.
Ale pak Ti nejede AGP na plný výkon :oops:
To vypadá na problém s AGP portem 8x... Nebylo by to lepší přesunout do VIA chipsetů? :wink: Ale hodně userům pomohla na různé problémy obecně jiná verze BIOSu :wink: Tato deska asi nepatří mezi nejlepší od Asusu - má dost problémů. :(
razor555
Nováček
Nováček

Příspěvek od razor555 »

Asi máš pravdu. Myslíš vadná deska?A co myslíš tím "přesunout do VIA chipsetů". Dík
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Ja ma taky problemi

Příspěvek od Olda_rab1 »

Mam desku A7V880 a Win2K a mam uplne stejnej problem. Aida i everest AGP videj, nikde zadnej konflikt akorat v dxdiag je u akcelerace textur portu AGP nepovoleno, podotknul bych ze se mi to stava od te doby co jsem upgradeoval z 1x512(shit) na 2x512(Geil CL2 400MHz) + OC. S 1x512(shit) + OC se mi to nestavalo. Takze aby mi slo AGP musim mit vsechno na auto, jenze kdyz mam vsechno na auto tak mam FSB 100MHz a deska mi tvrdi ze mam Athlona XP 1500+, coz nemam, mam A XP 2400+. A kdyz nastavim odpovidajici hodnoty pro A XP 2400 tak opet nejde agp a to se nejedna o OC. Shrnu to, tahle deska je k shit.
Fil@ip
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fil@ip »

a co uprage bios?
provedli jste ho?

pokud máte tento problém, je to jasná chyba desky, at výrobní nebo kontrukční, žádal bych vrácení peněz, nebo výměnu za funkční
P 133, 1MB integrovaná grafika, 1256MB HDD, 16 Ram, 32x cd rom - nevyjíždí, disketová mechanika
--- opěrka nohou :D

PC: Atlon 2200+, MSI GeForce 4200 Ti 64MB, RAM 512 333MHz, Benq awl 400, SB Extigy, Genius HT 5.1
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Olda

Příspěvek od Olda_rab1 »

Upgrade bios? no jasne nefachalo to na 1007.001 a nejde to ani s 1007.006 beta, spis je celej ten chipset k ho...., a to ze me hovori zkusenost, napriklad problemi s integrovanou sitovkou :D
MSI GT735
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Já to pouze zopakuju: :oops:
Tato deska asi nepatří mezi nejlepší od Asusu - má dost problémů.
Někdy ale pomůžou i starší BIOSy. :(
razor555 píše:A co myslíš tím "přesunout do VIA chipsetů". Dík
To je věcí moderátorů.... :D
Olda_rab1
Nováček
Nováček

:)

Příspěvek od Olda_rab1 »

a ja prozmenu prihodim tenhle link kde je napsany reseni http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=a7v880
a pro jistotu napisu ze : staci prehodit v biosu DDR frequency z 400 na 333 a pak je to bez problemu.
I kdyz je to reseni na pic....
MSI GT735
Olda_rab1
Nováček
Nováček

Příspěvek od Olda_rab1 »

Tenhle tejden sem koupil grafickou kartu vod Sapphire R9550 protoze mi MSI FX5200 vyhorela, a svete div se de mi AGP i s pametma nastavenyma na 400MHz :D
MSI GT735
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“