Tichý větráček 120x120

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Zaza
Nováček
Nováček

Tichý větráček 120x120

Příspěvek od Zaza »

Zdravíčko, nemá někdo ponětí kde by se dal sehnat tichý větráček do zdroje 120x120mm? Mam zdroj Eurocase, ale dost to hlučí, díky
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak tady to je jasný...napiš tomuto člověku: Xima, ten prodává ultra silent 120mm fany za 200,-Kč/ks ... má je tady dost lidí a myslím, že všichni jsou spokojeni, lepší asi nekoupíš... :wink:

Ale taky bych zapřemýšlel, jestli je to fanem...nevadí ti tam mřížka nebo něco jiného...možná by taky stačilo dát ten fan na 5V :wink:
Zaza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zaza »

Díky za tip, problém je v tom, že když větráček nabere určité otáčky, tak vydává takové hluboké zvuky, což je způsobeno tím, že někde něco drhne (netroufám si v tomto případdě hovořit o ložizcích :), každopádně bych tam mohl dát nějaký rezistor a srazit napětí, jen nevím jestli si ty otáčky ventilátor nereguluje sám za pomoci nějaké teplotní sondy, leda tam dát proměnný odpor a sledovat.. uvidíme
Stoobi píše:Notak tady to je jasný...napiš tomuto člověku: Xima, ten prodává ultra silent 120mm fany za 200,-Kč/ks ... má je tady dost lidí a myslím, že všichni jsou spokojeni, lepší asi nekoupíš... :wink:

Ale taky bych zapřemýšlel, jestli je to fanem...nevadí ti tam mřížka nebo něco jiného...možná by taky stačilo dát ten fan na 5V :wink:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak pokud nabírá otáčky, tak je tam samozřejmě termoregulace, takže tu bych oddělal a dal tam odpor, na 5V by to mělo stačit...ale koukni co tam drhne, jestli ti tam něco vadí, tak to není dobrý...nemáš tam nějakej drátek nebo něco?
Zaza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zaza »

Spíš si myslím, že je problém s lubrigací; znáš to - kdo maže ten jede ;)
Stoobi píše:Notak pokud nabírá otáčky, tak je tam samozřejmě termoregulace, takže tu bych oddělal a dal tam odpor, na 5V by to mělo stačit...ale koukni co tam drhne, jestli ti tam něco vadí, tak to není dobrý...nemáš tam nějakej drátek nebo něco?
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No zkus to...mohlo by to pomoct, ale nevím...jestli je ten zdroj nějak novej nebo něco, tak by mohl být problém spíš jinde...
Zaza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zaza »

Novej je, ale vypadá to, že na mě celkem dlouho čekal někde ve skladu.. nejlepší ho bude asi vyměnit, s promazávání větráčků moc dobrý zkušenosti nemám
Stoobi píše:No zkus to...mohlo by to pomoct, ale nevím...jestli je ten zdroj nějak novej nebo něco, tak by mohl být problém spíš jinde...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Notak pokud je v záruce a nemáš to do toho shopu daleko, tak ho vyměň...nic lepšího stejně nevymyslíš a škoda ztratit záruku výměnnou fanu... :wink:
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

A nahodou nejakej ceskej obchod s kvalitnim opravdu tichým vetrakem 12cm nevite? nasel jsem nejlvnejsi okolo 300 od primecoler ale ten ma prej hlucnost okolo 34dB
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

User[CZ] píše:A nahodou nejakej ceskej obchod s kvalitnim opravdu tichým vetrakem 12cm nevite? nasel jsem nejlvnejsi okolo 300 od primecoler ale ten ma prej hlucnost okolo 34dB
Jak jsem psal výše - Xima - lepší neseženeš (samozřejmě mimo Papstu) a cena je super!
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

User[CZ] píše:A nahodou nejakej ceskej obchod s kvalitnim opravdu tichým vetrakem 12cm nevite? nasel jsem nejlvnejsi okolo 300 od primecoler ale ten ma prej hlucnost okolo 34dB
Nejlepší 120mm fany poměrem cena/výkon (hlučnost) jsou asi opravdu ty od Ximy, sám mám doma 2 v PC, vřele doporučuju
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Mám 2x Glacial 120x120 950rpm http://www.atcomp.cz/presmerovani.aspx? ... bozi=44355
nejsou prakticky vubec slyšet
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

a uchladi mi to 350W zdroj? neni todle uz moc pomaly? ja fakt netusanuju
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

User[CZ] píše:a uchladi mi to 350W zdroj? neni todle uz moc pomaly? ja fakt netusanuju
Zdroj ti to uchladí v pohodě...tam není potřeba kdo ví jakej průtok, prostě aby tam nějakej ten vzduch šel...takže to uchladí v pohodě, ale Xima fany maj průtok daleko daleko větší...
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

no kdyz to uchladi tak to jo ale hlavne mi jde o tu hlucnost prose co nejmensi kdyb to bylo do 25dB tak by to bylo zlaty
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

User[CZ] píše:no kdyz to uchladi tak to jo ale hlavne mi jde o tu hlucnost prose co nejmensi kdyb to bylo do 25dB tak by to bylo zlaty
To neuslyšíš...kdyby přece, tak hodíš ten fan odporem nebo potenciometrem na 5V a je to...bude to chladit dobře a ticho bude ještě větší... :wink:
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja ho v ECcku hodil na 5V sice uz se skoro netoci ale je tichej
a predtim sem tam dal este jinej vnitrek :roll: sice se tam asi o pul centaku nevesel ale ta pixla docela pruzna :lol:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

Stoobi píše:
User[CZ] píše:a uchladi mi to 350W zdroj? neni todle uz moc pomaly? ja fakt netusanuju
Zdroj ti to uchladí v pohodě...tam není potřeba kdo ví jakej průtok, prostě aby tam nějakej ten vzduch šel...takže to uchladí v pohodě, ale Xima fany maj průtok daleko daleko větší...

nenabízí právě Xima ty glacialy? ty maj prej 19dB což je na větrák dost dobrý...budu je mít taky jeden za 150 :-D
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Jája píše:Mám 2x Glacial 120x120 950rpm http://www.atcomp.cz/presmerovani.aspx? ... bozi=44355
nejsou prakticky vubec slyšet
Jeden Glacialtech taky mam a zatim naprosta spokojenost, za 130Kč je to bezkonkurencni. Nevim jestli mam jen dobry kus, ale spousta lidi si u Glacialtechu stezovala na nekvalitni provedeni, ze zacatku jsou pry tiche vsechny, ale rychle se opotrebovavaji. Ja ma cernou variantu ve zdroji cca 2 mesice a nemuzu si stezovat, na 10,5V je temer neslysitelny, coz se o ostatnich rici neda. za 2 mesice provozu jsem nezaznamenal zadnou zmenu k horsimu.Chladim jim zdroj na 53 stupnu.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Jafido píše:....
Já je mám na normál větrání do case, jeden vpředu druhej vzadu, na 12V. Mám je jen 3 týdny a zatim dobrý. :roll:
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“