Zpomalující se comp

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
arbi
Nováček
Nováček

Zpomalující se comp

Příspěvek od arbi »

PLS poraďte mi někdo trvá to už tejden a sem z toho zoufalej

Tak... je to trošku delší, ale jinak to nejde...
Mám Pentium Celeron thualatin 1,2 GHz, 40GB HDD, 256RAM, GeForce 2 MX 400.
Pravidelně zhruba jednou ročně formátuju disk a začínám hezky odznova... Znáte to co všechno se dá za rok nashromáždit i přes veškerou snahu... I tentokrát jsem zasedl, zformátoval, nainstaloval win XP pro + další základní prográmky. Při nastavování LAN se mi najednou comp začal nějakk hrozně zadrhávat... nechtěl jsem to moc řešit, nejjednodušší mi přišlo to zformátit znovu... tak jsem to udělal... Opět jsem všechno nainstaloval, v pohodě, brouzdnám si tak po netu a najednou zase hrozný zpomalení a zasekávání... Tak si řikám safra, safra, kouknu na desku jestli tam nebliká nějaká ta kontrolka, tak jsem to otevřel, vysál kila prachu, všechno se uvnitř zdá v pohodě, tak znovu formát instalace atd. atd. Takhle asi ještě pětkrát a stále ta samá chyba... prostě se to po určitý době začne hrozně spomalovat, seká se to, někdy to spadne úplně nebo se to úplně kousne... a teď zkratkovitě info co jsem vypozoroval:

- nezáleží na tom jaký jsou tam programy... spadne to ať je tam dvacet programů, nebo jen win xp
- před tim než jsem to formátoval jsem měl nějkýho trojana, ale AVG 7,0 ho odstranilo, pak mi ale nešel net, tak to uspíšilo už tak planovaný formátování
- před tim mi šlo všechno v pohodě, ty samé win používám bez probléml dva roky, taktéž nic z Hardware nikdy nezlobilo... moh se hardware pokazit při formátování???
- formátování i instalace win proběhly vždy naprosto bez problémů
- spolehlivě se to kousne, když přenášim velký množství dat, třeba přehrávám hudbu nebo film z cd na disk...
- zkoušel jsem různé testy banchmarky apod. koukal do různejch programů - sandra, aida aj. - žádnej problém jsem nenašel... ve správci zařízení to píše že všechno funguje správně...
- testoval jsem HDD pomocí toho scanu co je v XP - neobjeveny žádné chyby

Tak... a teď se ukažte... :razz:
Naposledy upravil(a) arbi dne stř 9. úno 2005, 06:14, celkem upraveno 1 x.
Problémy nás posunují kupředu...
_Stepan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zádnej problém PLS poraďte

Příspěvek od _Stepan »

arbi píše:další základní prográmky.
to je antivir a FW?

Máš v PC další karty? Zvukovku, síť., TV atd.? Zkusil jsi tu instalaci bez nich?
arbi
Nováček
Nováček

Příspěvek od arbi »

ano to je mimo jiné i FW a antivir. Nicméně je úplně lhostejno jestli tam jsou nebo nejsou, zpomalí se to vždycky...

měl jsem tam klasickou síťovku, tu jsem vyndal. teď tam mám "jen" wifinu. Bez ní jsem to ještě nezkoušel. Nicméně já jí přece potřebuju k připojení a hlavně... už cca rok mi to chodí s ní a bez problémů... proč by tedy teď měla vadit?
Problémy nás posunují kupředu...
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“