Tiskárna jde, jak se jí chce?
- tomygo
- Začátečník

-
Tiskárna jde, jak se jí chce?
Už jsem tady psal dřív, že mi nejde tiskárna. Pak se z ničeho nic rozešla. Myslel jsem, že to bude v pohodě, ale není. Pravidelně asi po 14 dnech nejde 1-2 dny a pak se zase sama rozejde. Dělá to od doby, co jsem si koupil nový počítač. Předtím na starém to bylo 3 roky bez jedinýho problému. Myslíte, že to je zástrčkou v počítači, nebo čím to je? Mám tiskárnu HP DeskJet 840C.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
změnil se operační systém oproti starému PC? zrovna dneska jsem zápasil se sviňskou Minoltou PagePro 1100L, ten šmejd je v podstatě jen pro Windows 9x, ovladače pro Win2K sice existují, ale s XP to běhá na heslo (jakýmsi kouzelným postupem lze tisknout po jedné stránce)
kup si novou tiskárnu, dostaneš ji v podstatě za cenu dvou nových cartridgí, za ušetřený nervy to stojí
kup si novou tiskárnu, dostaneš ji v podstatě za cenu dvou nových cartridgí, za ušetřený nervy to stojí
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- tomygo
- Začátečník

-
- tomygo
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
To se mi moc nezda, 840 by mela fachat i s origos ovladacema v XP, to neni zadna specialita.pavel.minarik píše:jj, to bude vono, ta tiskárna o XP neví lautr nictomygo píše:Tak to bude asi tím protože, na starým jsem měl WIN98 a teď mám XP. Sice jsem si našel nový ovladače, ale asi je to jak říkáš.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
mám dojem, že jsem takovej podobnej model řešil, na webu HP napsáno, že žádné drivery třeba nejsou, vše je součástí XP a tiskárna v pohodě jede, jenže vono ho...Jiri Drak píše:To se mi moc nezda, 840 by mela fachat i s origos ovladacema v XP, to neni zadna specialita.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
a co to je za tiskarnu nesledoval jsem... 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
ja teda obecne nemam dobre zkusenosti s HP... ale k problemu... u Win XP je nejlepsi a pokud je to mozne tak doporucuji zadny soft neinstalovat. pokud win rozpoznaji zarizeni a maji vlastni ovladace byvaji na 90% lepsi nez orig. ale jak rikam s timto modelem jsem nemel tu cest 
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
- tomygo
- Začátečník

-
Tiskárnu jsem úplně odinstaloval. A nechal jsem Windows jestli ji najde sám, ale nic nenašel. Dokonce i když dám ten ovladač, tak mi to napíše, že instalace nebyla schopna nalézt tiskárnu. Pak to sice jde doinstalovat, ale stejně to hlásí, že tisk se nezdařil. Tuto zprávu to hlásí i pokud tiskárnu odpojím od počítače úplně. Pokud si i na dále myslíte, že to je tím, že ta tiskárna nerozumí WIN XP, tak napište. Pokud ne, tak taky. Nerad bych koupil novou tiskárnu a pak zjistil, že to není Windowsem. Díky za odpověď
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
je to asi dva dny co jsem zahodil tiskarnu do kose... prestala komunikovat s pocitacem... win xp ji "jeste" videl ale neslo absolutne nic, win 98 ji nevidel vubec a skrtnul to pripojeni... zkus vytisknout testovaci stranku na tiskarne... neblika divne?... nehlasi chybu?... nehlasi ti win to co me? ze zarizeni nebylo rozpoznano nebo neco takoveho?
- tomygo
- Začátečník

-
Pokud dám, aby našel počítač tiskárnu sám, tak hlasí, že nenašel tiskárnu. Pokud dám tisknout zkušební stránku tak to je stejný, jako jiný tisk, napíše jen: "tisk dokumentu se nezdařil", nic víc. Pokud podržím jedno tlačítko na tiskárně, tak vyjede nějaká stránka s logem HP, takže tiskárna jde, ale neposlouchá počítač.
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
a co kabel... prehazoval jsi? USB LPT? zkousel jsi na jinem kompu? presne tohle jsem tu prave nedavno resil sam... krachla deska v tiskarne takze sla do toho kose... pakli ze nepude ani jinde nebo s jinym kabelem je cas na reklamaci nebo servis
- tomygo
- Začátečník

-
S jiným kabelem jsem to nezkoušel. Tak to teda zkusím. Ale zkusil jsem procházet průvodce potížemi, a došel jsem k tomu, zda port pracuje správně. Dal jsem zjistit a vyjelo tohle: „Poradce při potížích zjistil, že paralelní port pravděpodobně nepracuje správně, což může být příčinou problémů. Jestliže port nepracuje správně, bude pravděpodobně možné problém vyřešit jeho odebráním a přeinstalací.“
Pak mi to píše, že pro odebrání portu mám udělat tohle:
1.Otevřete nástroj Správce zařízení.
2.Poklepejte na položku Porty a pravým tlačítkem myši potom klepněte na příslušný port tiskárny (často LPT1).
3.Klepněte na tlačítko Odinstalovat, na tlačítko OK a potom restartujte počítač.
Jenže když kliknu na SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ, tak mi napíše antivirový program: „Byl zjištěn nebezpečný skript, VYSOKÉ RIZIKO!!!“ Doporučuje mi to zastavit tento skript, tak nevím jestli to mám zkusit dál. Asi radši ne. Počkám, jestli se to znova samo rozejde jako vždy a pak skusím, jestli to bude hlásit, že je port v pořádku nebo ne.
Pak mi to píše, že pro odebrání portu mám udělat tohle:
1.Otevřete nástroj Správce zařízení.
2.Poklepejte na položku Porty a pravým tlačítkem myši potom klepněte na příslušný port tiskárny (často LPT1).
3.Klepněte na tlačítko Odinstalovat, na tlačítko OK a potom restartujte počítač.
Jenže když kliknu na SPRÁVCE ZAŘÍZENÍ, tak mi napíše antivirový program: „Byl zjištěn nebezpečný skript, VYSOKÉ RIZIKO!!!“ Doporučuje mi to zastavit tento skript, tak nevím jestli to mám zkusit dál. Asi radši ne. Počkám, jestli se to znova samo rozejde jako vždy a pak skusím, jestli to bude hlásit, že je port v pořádku nebo ne.
- Don
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
tak to frkni do usb
- tomygo
- Začátečník

-
Ještě jsem to přes USB nezkoušel, protože nemám kabel, ale už se na tom pracuje. Chci se ještě zeptat, když budu nastavovat port a budu to mít přes USB, tak mám nastavit port LPT1 (tak jsem to měl doposud), nebo jinej. Je tam i USB, tak předpokládám, ža asi ten. Ale radši se ptám, protože já se v tom až tak neorientuju. Díky
- tomygo
- Začátečník

-
- Jája
- Středně pokročilý

Musíš tu tiskárnu znovu nainstalovat, a při instalaci zvolit typ připojení přes USB - ovladače vytvoří "USB printer port" a ten se ti i sám defaultně nastaví.tomygo píše:Poraďte s tím portem. Když to nedám instalovat tím ovladačem, ale jenom přes Windows, tak tam není mezi portama USB. Je tam jenom COM 1-4 a LPT 1-3. Tak mi napište, který mám použít. Díky
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- tomygo
- Začátečník

-
Teď nevím, co jsi myslel. Když budu tu tiskárnu znova instalovat bez použití toho ovladače (jenom pomocí Windows). Tak mi to tam hned hodí okno "VYBRAT PORT TISKÁRNY, ve kterém musím vybrat buď LPT 1-3(porty tiskárny), nebo COM 1-4(sériový port). A nebo je tam možnost "VYTVOŘIT NOVÝ PORT" - tam můžu vybrat ze dvou možností LOCAL PORT nebo STANDART TCP/IP PORT. Tak nevím co tady vybrat.Pokud to nepujde tak to zkusím s těma ovladačema (i když je to prý horší než se samotným WINDOWS). Tam to vyhledává tiskárnu samo. Teď to píše, že nebyla nalezena, tak musím vybrat port, aby mě to pustilo dál. A tam je port USB. Tak uvidím zítra až budu mít ten kabel. Snad to nějak půjde.