Problem so sietou medzi WinXP a Win98

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
mbaz
Začátečník
Začátečník

Problem so sietou medzi WinXP a Win98

Příspěvek od mbaz »

Nedari sa mi prepojit Notebook so systemom Win98 a PC so systemom WinXP. Na oboch mam instalovane sietovky 100Mbit....moze mi niekto poradit? Skusal som vselijake nastavenia :(
Mac mini 2012 Late, monitor DELL 24
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

a co ti akoze nejde?idu aspon pingnut?
daj na jednom pc ip 192.168.1.1 , na druhom 192.168.1.2 , masku vsade 255.255.255.0

nic viac nestavuj, skoc do prikazoveho riadku winxp napr a skus ping kopu s win98 ( ping jeho_ip ) , vypni firewall a potom napis co ti vlastne nejde...ci windowsacke zdielanie lebo to je zase ina parketa, alebo co..
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem so sietou medzi WinXP a Win98

Příspěvek od Mike.Ace »

mbaz píše:Nedari sa mi prepojit Notebook so systemom Win98 a PC so systemom WinXP. Na oboch mam instalovane sietovky 100Mbit....moze mi niekto poradit? Skusal som vselijake nastavenia :(
z Win 98 se do XP nedostaneš, ale obrácěně ano. Respektive nedocílil jsem to, abych se z 98 do XP dostal.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
mbaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mbaz »

Cely system sa na jednej aj druhej starne tvari ako keby vsetko fungovalo, ale PC ani notebook neprijme ziadny packet....A zabudol som poznamenat ze mam nainstalovane SP2 a na PC je instalovana este jedna sietova karta s BNC.......Pred instalaciou SP2 to "ako-tak" fungovalo....
Mac mini 2012 Late, monitor DELL 24
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Mike.Ace píše:z Win 98 se do XP nedostaneš, ale obrácěně ano. Respektive nedocílil jsem to, abych se z 98 do XP dostal.
ale hej, bez problemov, len si musis pohrat s nastaveniami, zapnut jednoduche zdielanie, atd, ale ide to
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

johny128 píše:
Mike.Ace píše:z Win 98 se do XP nedostaneš, ale obrácěně ano. Respektive nedocílil jsem to, abych se z 98 do XP dostal.
ale hej, bez problemov, len si musis pohrat s nastaveniami, zapnut jednoduche zdielanie, atd, ale ide to

To je možný, já jsem to nastavil jako ostatní systémy, z 98 jsem se do XP systému nedostal, ale nějak mě to nebavilo pořád nastavovat, tak jsem se na to vykašlal :) Hlavně jsem se potřeboval dostat z XP do 98, což bylo np.
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

MUSI byt na obou systemech STEJNE prihlasovaci jmeno :wink:
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“