Ktery veci nejvic ovlivnujou max takt pameti?

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Ktery veci nejvic ovlivnujou max takt pameti?

Příspěvek od Dr Meduza »

Nevim jestli to mam dat sem nebo do pameti (ale to je jedno :roll: )
De vo pameti na grafice Samsung K4D28163HD (ale to je asi jedno)
Chtel bych se zeptat ktery casovani maj nejvetsi vliv na takty ?
Podle datasheetu zvedaj vsechny ostatni casovani krome CLka asi tak vo 1tCK na 50MHz
Ale takej problem je ze voni maj uvedeny jiny druhy casovani nez se nastavujou v RaBiTu :?
Treba v datasheetu je RAS to CAS = 4
a na grafice sou 2 hodnoty pro Read = 8 a Write = 3
v datasheetu je RAS = 8 a na grafice 16 (taky dicny ze by to braly proti 2x takovymu taktu?)
Pak to ma este 2 napajeci napeti (jako vsechny pameti)
Device operation a I/O interface
Ktery napeti pridat? Protoze u klasickejch RAMek se pridava to I/O ne

Doufam ze je to trochu srozumitelny
Dik vsem za rady
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

nikdo zadny napady? :?
aspon mi poradte s tim napetim :twisted:
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

universalni navod neni, ale podle mych zkusenosti, pameti ktere funguji na vysokou FSB za vetsinou neumim vubec CL2 a pameti ktere davaji CL2 zas ani pri zhorsenem casovani nedaji vysokou FSB......

u mych pameti treba zvyseni voltaze ubec nepomaha, spise mi to ubira OC ( a to nekecam, mam to odzkouseno v memtestu (( chladim dobre )) ) je treba postupne zvysovat FSB, a az memtest hodi chybu, tak snizit nejake casovani, pak zvysit FSB, a pokud je to nestabilni uvest do puv hodnoty casovani a zkusit jinou polozku, je to strasne rozdlne na ruznych deskach/platformach/pametech ...... chce to zkouset ruzne kombinace a zkouset a zkouset a zkouset....
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

epoxka umi dopocitat casovani na kterym to skoro jiste pojede :)
ted mi de spis vo grafiku :twisted: i kdyz na desce to bude chtit taky par dni krani :roll:
a jinak u pameti to napajeci napeti 3.3V to zostava furt stejny ne
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

Dr Meduza píše:epoxka umi dopocitat casovani na kterym to skoro jiste pojede :)
ted mi de spis vo grafiku :twisted: i kdyz na desce to bude chtit taky par dni krani :roll:
a jinak u pameti to napajeci napeti 3.3V to zostava furt stejny ne

Aha to jsem te spatne pochopil ze to chces na grafiku, sorac..... Na grafice jde do pameti porad stejne napeti ( pokud neudelas Vmod ) a na desce nejde stejne napeti, muzes si ho sam regulovat, ale to asi sam vis (( jestli ams tech 3,3 na desce, tak teda tve pameti lituju ))
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

ne pameti nelituj pameti jedou na 2 ruzny napeti :wink: 2.5V a 3.3V najednou ruzny casti pouzivaj ruzny napajeci napeti
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

ked chces robit Vmod tak by si mal dvihat obe napetia a pritom sa snazit udrzat ich pomer.... to je teoria :)

v praxi si to musis vyskusat, lebo boli reporty aj o tom, ze staci zvysovat operacne napetie a ked bolo zvysene aj IO napetie tak max OC klesol.....

a niekde to potrebovali zvysit oboje naraz...

dalsia vec je aku kartu chces taktovat, lebo BIOS karty spravi so svojimi casovaniami dost vela (u mna na r9800np zdvihol max OC na RAM o takmer 70MHz)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“