Antiviraky

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Slezman(CZE) píše:
Dewil píše:OKa, ale jenom bych dodal, ze Killmistr si stezoval, ze mu NOD nechce smazat nejakej spyware a myslim ze lepsi je ho tam vubec nepustit pouzivanim Opery...

killmistr si sice stěžoval, ale to platilo pro ukízku NOD32 v rámci lišty bezpečný Inet od www.seznam.cz. Trial verze NOD32 stáhnutá z www.esetsoftware.cz již s většinou sraků zamávala 8)
Tedka to testuju.... Mam tu jeste neco. NOD32 i Kaspersky sice jsou, lepsi nez avast, ale kterej z nich mas zadarmo??? Nechce se me kupovat antivirak za tezky prachy :) Radsi to utratim nejak jinak a toho jednoho trojana (kteryho to zatim naslo...) tam radsi necham, nebo odstranim rucne :twisted:

Tedka to prestalo vyhledavat... Naslo to jednoho trojana... Ale nevylecilo.... A klidne se vsadim, ze po mesici pouzivani IE by me to naslo trojanu mnohem vic :wink:

//
Slezman(CZE) píše: seš si jistej, že tam nic nemáš? už jsi to projel tím NOD32, nebo se stále vznášíš na obláčku jménem AVAST?
přeji příjemné přistání! :P
Dik, pristani probehlo celkem uspesne :twisted:
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no pokud loziš na blby stranky tak asi jo, ale ja mam tenhle IE6 2 měsíce a ani jeden nález, prostě nic 8)

jinak mé sympatie má stále NOD32, avast mě opravdu moc nepřesvědčil (alespoň jeho free verze)

// jednoho trojana mi to našlo na školním PC, kde je Win2000 + IE6, a ten jede bez formátu už 2 roky a lezu tam na všechno, na co si netroufnu lozit doma :) takže no flame a no OT, ale zas ten IE tak nehaňte a nespoléhejte na jiné prohlížeče víc, než je zdrávo :roll:
Naposledy upravil(a) Slezman dne čtv 13. led 2005, 17:49, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Slezman(CZE) píše:no pokud loziš na blby stranky tak asi jo, ale ja mam tenhle IE6 2 měsíce a ani jeden nález, prostě nic 8)
Na blby stranky?? PCT, www.pixy.cz , jakpsatweb.cz, www.interval.cz, www.gamezone.cz, idos, cpress, google, czechcomputer. To je vsecko... 8) Ten trojan se tam asi nejak dostal, kdyz sem neco vyhledaval na googlu...
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Dewil píše:Na blby stranky?? PCT, www.pixy.cz , jakpsatweb.cz, www.interval.cz, www.gamezone.cz, idos, cpress, google, czechcomputer. To je vsecko... 8) Ten trojan se tam asi nejak dostal, kdyz sem neco vyhledaval na googlu...
tohle vypada na flame opera vs IE a tak toho nechme, uzavřu to tím, že NOD32 vypadá docela slibně a 1800 za rok a 700 za další roční licenci nejsou vražedné peníze
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Slezman(CZE) píše:tohle vypada na flame opera vs IE a tak toho nechme, uzavřu to tím, že NOD32 vypadá docela slibně a 1800 za rok a 700 za další roční licenci nejsou vražedné peníze
Ok, no flame. 2500 za rok?

OT

To si ovsem nemuzu dovolit. Radsi bych si koupil mp3 prehravac a pouzival avasta :wink:

/OT
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

1800 s dani za prvni rok a tech 700 je za kazdej dalsi rok
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

inac ak by ste si chceli odskusat ci vam ta potvora funguje tak otvorte notepad(text document), prekopirujte tam
X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*

a ulozte ako nieco.com
mal by vyskocit antivirak a zmazat ten subor :) .....a ak nie...tak to mate blbe :-D

//pre znalcov : viem ze je to stare, ale nie kazdy pozna..
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

johny128 píše: //pre znalcov : viem ze je to stare, ale nie kazdy pozna..
Větší význam má tenhle test pro kontrolu síťovýho/netovýho provozu - už hodně let není antivir, kterej by nereagoval na referenční eicar. Lokálně na disku není problém.

Kvalita AV ochrany ale není v žádným případě o syntetickým testu - zejména proto je zde pravidelně aktualizované virárium... :)
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AVG 7 + Thunderbird

Příspěvek od ka-spel »

Nevíte, čím by to mohlo být? Nainstaloval jsem k AVG 7 nově Thunderbird. Vše začalo hodit jak má, ale po přihlásení se na pop3.centrum.cz, kde mám všechny své freemaily se začala ikonka na tray pro kontrolu pošty točit jak pomatená. Žádný vir tam nebyl. Ostatně už je to filtrováno NOD32 na centrum.cz a navíc valím přes 2 routery wifi a fw v XP. Správce našeho freenetu mě upozornil, že mi to cyklí na pop3 na portu 110. Mrkl jsme na netlimiter a valilo to naplno přes celé pásmo právě na dowload AVG a to od půlnoci až do sedmi, kdy jsem to zjistil :twisted: . Zastavilo se to až po vypnutí kontroly pošty. Dal jsem dotaz na Grisoft a tam mi řekli, že toto neznají :x , ať jim pošlu konfigurační soubory. Může to být nějaký červ? To by však spíš valilo na uploudu ne?
ka-spel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Odpověď AVG

Příspěvek od ka-spel »

Tady je odpověď z Grisoftu:

Dobry den,

dekujeme Vam za zaslani emailu.

To co popisujete nemame od jinych uzivatelu hlaseno. Predevsim ne nic
o maximalnim vyuziti linky pripojeni. Zminena ikonka Avg se objevuje
pouze pri kontrole "pohybu" (prijimani/odesilani emailu) na
portech
110 a 25. Provoz samozrejme nemuze byt generovan Avg. Jedna se o
napr. opakovanou kontrolu emailoveho programu, zda neni na serveru
nejaka nova posta, pripadne o odesilani/prijem posty.

K reseni problemu potrebujeme logovaci soubor, ktery vytvorite
nasledovne:
- spustte AVG Control Center -> Kontrola Posty -> Obecny E-mail
Scanner -> Vlastnosti -> zalozka Protokolovani
- nastavte uroven na hodnotu Vysoka
- zkuste odeslat postu a vyckejte, az se Vam zase vrati
- zaslete soubory avgemc.cfg a emc*.log z Vaseho PC. Soubory zaslete
nejlepe v archivu ZIP nebo RAR.

Tyto soubory se nachazi v nasledujicim adresari a take podadresari
LOG:
Win2000/XP:
C:\Documents_and_settings\<jmeno_uzivatele>\Data_aplikaci\AVG7\\\

Win9x/ME: C:\Windows\Data_aplikaci\AVG7

V zakladnim nastaveni Windows mohou byt nektere slozky a soubory
skryte. Jejich zobrazeni muzete nastavit z menu Start -> Nastaveni
->
Ovladaci panely -> Moznosti Slozky -> zalozka Zobrazit ->
Zobrazit
skryte soubory a slozky (nazvy polozek mohou byt mirne odlisne dle
operacniho systemu Vaseho PC).

Dekuji.

S pozdravem,

AVG Techsupport

A ještě jedna odpověď od kamaráda z naší sítě:
nastavit v Thunderbirdu v settings frekvenci kontroly příchozí pošty na xx a vykašlat se na AVG :-D
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Standartně používám Avast. jsem s ním vcelku spokojený. Jediné problémy které jsem si zatím způsobil, byly pouze mojí blbostí. Ale i tak zatím žádný brutální záser systému, který bych musel řešit reinstalem woken nenastal. Teď jsem ho zkusil vyměnit za NOD Trail verzi. Netestoval jsem zatím kolik virů by našel oprtoti Avastu, dal jsem si ho tam hlavně proto, že Avast má na mojem systému děsně pomalého rezidenta. S Nodem se mi programy načítají mnohem rychleji a pokud je tak dobrý jak se o něm píše tak budu asi uvažovat o jeho zakoupení.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

K tomu zakoupení NOD32: tak nejak jsem tady zkusil slovenskou verzi trialu, pak mi vypršela a ted tam mám bez jakýchkoli potíží českej trial :? že bych trialoval vesele dál, třeba na furt?
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Slezman(CZE) píše:K tomu zakoupení NOD32: tak nejak jsem tady zkusil slovenskou verzi trialu, pak mi vypršela a ted tam mám bez jakýchkoli potíží českej trial :? že bych trialoval vesele dál, třeba na furt?
To je dobrý. Za měsíc taky vyzkouším, ale třeba s čínštinou bych měl asi problém :-D
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
hook
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hook »

no to je fakt, eset tohle moc nevyladil, takze existuje vice zpusobu, jak se stat dozivotnim uzivatelem trial verze
MB: Asus P5WD2 CPU: Intel Pentium D 920 2.8GHz@3976MHz RAM: Corsair DDR II 667@757MHz 2048MB VGA: Leadtek 7900GT HDD: WD2500KS 250 GB, 16 MB Mon.:Samsung SyncMaster 19´ DVD: LG GSA-5160D Myš: Logitech MX510 Keyboard: Chicony šmejd Repro: Genius HT 5.1 Gamepad: Genius MaxFire G08
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Já teda teď taky zkouším NOD32, a jsem s ním zatím maximálně spokojenej. Shit s Lemrou tady nicméně vychvalují KAV, takže bych se jich rád zeptal, jestli KAV obsahuje rezidentní kontrolu HTTP protokolu - porty 80, 8080, 3128 ?

Podle mě vcelku důležitá věc.. jen se ptám...
show must go on..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

shadow píše:Já teda teď taky zkouším NOD32, a jsem s ním zatím maximálně spokojenej. Shit s Lemrou tady nicméně vychvalují KAV, takže bych se jich rád zeptal, jestli KAV obsahuje rezidentní kontrolu HTTP protokolu - porty 80, 8080, 3128 ?

Podle mě vcelku důležitá věc.. jen se ptám...
To dá rozum :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Shit píše: To dá rozum :)
no, to mně právě nedá :) , takže díky za kladnou odpověď, nějak jsem to ve specifikacích KAV nenašel...
show must go on..
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Chci se zeptat jaky je vas nazor na Panda antivirus?? Ja mam verzi 7.0 Platinum, a zatim se mi zda ze funguje lip nez NOD 32
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Prosím o pomocnou ruku....

Příspěvek od Pavloš »

Dobrý den.
Budu se opakovat ze svého theadu,ale...

Chci si sehnat antivirový sw,nejlépe asi placený,že?
Může mě někdo říct co mám vzít?Četl jsem kde co i tuto obsáhlou diskuzi ale názory tady+mého okolí+virus bulletin furt mám v tom nejasno co vzít.

Výběr: NOD 32,KAV5,Norton Antivirus 2005 CZ,Avast Professional.

Jde mě o přehlednost ale hlavně o stabilní běh aby mě to nepoškodilo,nezhroutilo systém na stol.pc a laptopu.
Také aby nedělal konflikty,dále aby si prostě halvně s laptopy rozuměl( vlastním Toshiba Tecra 9000 viz: PIII mobile a Toshiba Tecra S1 viz: P-M755 ).
Dále o výbornou detekci virů a jiné havěti.
Nebylo by na škodu kdybyb byl v češtině a nebyl zrovna nejdrašší.
Co byste mě doporučily?
Měl jsem zkušenost s : AVG 6.0,AVG 7.0,Norotn Antivirus 2003 a teď užívám poslední aktualizovanou verzi Avast 4.6 Home a ač asi není nic moc co čtu,tak jsou na něj i nějaké ty kladné ohlasy.
Dále se mě líbí jeho uspořádání a oproti AVG 7.0 u mě i u známých vítězil.
Chci ale dobře zabezpečit pc,tedy do čeho jít? :( :?

Další radu bych potřeboval:jaký je výborný placený Antispamový sw?
:?
Naposledy upravil(a) Pavloš dne pát 25. bře 2005, 23:12, celkem upraveno 1 x.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Prosím o pomocnou ruku....

Příspěvek od Shit »

Pavloš píše:Výběr: NOD 32,KAV5,Norton Antivirus 2005 CZ,Avast Professional.
Odpověď: NOD 32 nebo KAV 5 - ostatní klidně vynech. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“