Momentálně sem ve fázi příprav a po hledání na webu a přečtení příspěvků mám několik dotazů.
1. Jaké čerpadlo? Po přečtení spousty příspěvků na různých webech jsem rozhodnut pro EHEIM na 220V + spínací relé, vím, že se dají sehnat i levnější značky, ale nejsem přesvědčen o jejich životnosti, resp. hlučnosti po určité době provozu.
Zajímá mě ale jaký výkon (průtok a výtl. výšku) zvolit. Pro chlazení CPU+GPU+CHIP. by asi stacilo 1046 (1048 tutově), jenže tady budou navíc 3HDD, tím pádem i více hadic, spojek a větší výměník. Bude stacit 1048 s 600l/hod, nebo bude nutné např. 1250 s 1200l/hod
2. Jaký výměník(radiátor)? Nehodlám taktovat, dyžtak jen trochu
případně nějaký od Ertyho. Máte někdo s nějakým z nich zkušenosti????
Jak veliký bude stačit na tolik komponent???
3.waterblocky...tady mam celkem jasno KP-Cool nebo od Ertyho, na CPU možná Zalman(ale ta cena) a na HDD od Galaxiho
4.Expanzka...asi od Trodase
5.Hadice a spojky/spony....někdo doporučuje PVC někdo silikon, tak nevim, každopádně co největší vnitřní průměr aspoň 10mm. Akorát nevím jak to je s napojováním komponent, něco je 8mm, 10mm, 1/4", 3/8" nebo i 1/2", něco je jen nátrubek, někde je šroubení. Pochybuju, že seženu stejný průměry. Jak to teda je? Dávat různý mezikusy a přechodky musí zhoršovat průtok a to se mi moc nelíbí?
No to je snad vše důležitý, jestli sem na něco zapomněl, tak řekněte, třeba i nějaký jiný dobrý rady, potřebuju aby to bylo co nejlevnější. A prosím aby mi odpovídali jen ti co mají opravdu vlastní zkušenosti a můžou doopravdy srovnávat. Přece jenom to nebude nejlevnější a nechci vyhazovat prachy za něco zbytečnýho (zvláště dyž je ještě nemám