BatteryLife Activator aneb zázračná samolepka z Japonska
Moderátor: CageJ
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
BatteryLife Activator aneb zázračná samolepka z Japonska
Už to někdo vyzkoušel? Opravdu to funguje, ale těžko tomu věřit
http://www.batterylife.de/
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: BatteryLife Activator aneb zázračná samolepka z Japonska
jak víš, že to opravdu funguje?Adamsquare píše:Už to někdo vyzkoušel? Opravdu to funguje, ale těžko tomu věřit
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: BatteryLife Activator aneb zázračná samolepka z Japonska
četl jsem na to názory, a hlavně (tam jsem si toho všimnul) novej Computer 6/05 kde to s překvapivými výsledky zkoušeli jak na mobilu tak na notebooku!!! Docela jsem zíral...pavel.minarik píše:jak víš, že to opravdu funguje?
o téměř 20% se zkrátila doba nabíjení
výdrž baterie se prodloužila o cca 15%
a to jenom díky kusu dražší samolepky
Pro mobil (380Kč), pro notas (1600kč)
Lenovo 330S | AMD Ryzen 3 2200U | 8GB 2666MHz | Vega 3 2GB | 256GB SSD Transcend MTE100S NVMe | Seagate 2TB | W10Pro | MX5500 Revolution | Acer B346CK 34" IPS
- sovicka
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Doposud jsem měl computer za docela čitelný časopis, ale tohle...
Z čistě logického hlediska bych usuzoval, že samolepka může mít jednorázový efekt účinný max. několik měsíců - ale dlouhodobě je to blbost - každá baterie se po čase "sjede" množstvím cyklů a přemněnou vnitřních látek ...
Moc bych tomu nevěřil, natož pak kupoval!
Z čistě logického hlediska bych usuzoval, že samolepka může mít jednorázový efekt účinný max. několik měsíců - ale dlouhodobě je to blbost - každá baterie se po čase "sjede" množstvím cyklů a přemněnou vnitřních látek ...
Moc bych tomu nevěřil, natož pak kupoval!
Francie ... sladká Francie
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo neříká, že se to nestane. Smyslem je pouze ono "sjíždění" zpomalit a oddálit. Píšou, že výkonové změny se neni možné dočkat u uplně nových a uplně zničených baterií. ... téžké tomu možná uvěřit, ale když to píšou, že to testovali a funguje to... co by nesovicka2001 píše:Z čistě logického hlediska bych usuzoval, že samolepka může mít jednorázový efekt účinný max. několik měsíců - ale dlouhodobě je to blbost - každá baterie se po čase "sjede" množstvím cyklů a přemněnou vnitřních látek ...
- sovicka
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jo, ale pokud je to opravdu za těch 1600Kč, tak to mi přijde lepší se vykašlat na nějakých dvacet procent výkonu navíc a rovnou si koupit novou baterii za 4-5k Kč = 3 "nálepky"Adamsquare píše:co by ne
//ale je to jen můj názor, možná to bude bestseller, všichni budou spokojeni, zavládne světový mír a legalizace marihuany
Francie ... sladká Francie
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevimsovicka2001 píše:Jo, ale pokud je to opravdu za těch 1600Kč, tak to mi přijde lepší se vykašlat na nějakých dvacet procent výkonu navíc a rovnou si koupit novou baterii za 4-5k Kč = 3 "nálepky"
//ale je to jen můj názor, možná to bude bestseller, všichni budou spokojeni, zavládne světový mír a legalizace marihuany
Pro někoho to třeba smysl má. Jestli se bude noťas nabíjet o hodinu mín, vydrží o hodinu dýl a ještě se udrží baterie v dobrym stavu po delší dobu. Nezástávám se toho, ani to nezatracuju. Pouze jsem tak nějak reprodukoval, co jsem se dočetl.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Adamsquare
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Výňatky z textu: (Computer 6/05 Ivan Lukáš, Dušan Šimonovič)
Použití ---> čas bez fólie ---> čas s folií (v hod.)
Kancelář ---> 2:55 ---> 3:24
Multimédia ---> 1:50 ---> 2:09
Doba nabíjení ---> 2:34 ---> 2:04
Princip fungování této "magické" fólie byl vyvinut v Japonsku a lze jej shrnout tak, že díky samolepce se zefektivňuje chemický proces probíhající uvnitř baterie. Tento proces založen na vysoké koncentraci iontů v Batterylife Activatoru, která přispívá k usměrnění toku částic při chemickém procesu vybíjení a nabíjení baterie. Toto vysvětlení je pochopitelně hodně zjednodušeno tak, aby stačilo pro získání hrubé představy, hlubší pochopení a popis by vyžadovaly rozsáhlejší znalosti fyziky a chemie
Instalace spočívá v jednoduchém nalepení fólie na baterii, ideálně na její vnitřní stranu - mezi přístroj a baterii. Fólie musí pouze pokrývat minimálně 80% plochy baterie, ovšem pozor, je určena pouze pro akumulátory typu Li-Ion. Po nalepení fólie už jen stačí baterii používat a zhruba po pěti až deseti nabíjecích cyklech by se měl dostavit výsledek. Fólii lze koupit v několika velikostech a případně ji zastříhnout na míru dané baterie.
Naměřené hodnoty na notebooku IBM T23 (baterie 4000mAh, 10,8V) staří cca 2rokyNaměřené výsledky potvrdily, že Batterylife Activator skutečně funguje a prokazatelně prodlužuje výdrž Li-Ion baterií. Naměřené doby výdrže a délky nabíjení sice potvrdily udávané maximální hodnoty jen z poloviny, i to je ale cenný výsledek. ...
Použití ---> čas bez fólie ---> čas s folií (v hod.)
Kancelář ---> 2:55 ---> 3:24
Multimédia ---> 1:50 ---> 2:09
Doba nabíjení ---> 2:34 ---> 2:04
- honny
- Středně pokročilý
kéž by...sovicka2001 píše: legalizace marihuany
K nalepce: nevim, z principu moc vecem neverim, ale proc ne...
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian
- KOFis
- Mírně pokročilý
- sidbin
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Slezman
- Středně pokročilý
- Adamsquare