Že by promáčklý displej noteboku?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Že by promáčklý displej noteboku?

Příspěvek od Luk »

Ahoj.kamarád ke mě přinesl noteboook že si zahrajeme.Má
IBM R50e prostě dobrý ale levný model od IBM.
jenže po tom co ho vyndal z brašny a zapojil,rozevřel a zapl ukazuje mu to na displeji nahoře ale hlavně u pravé strany jakési zabarvení,flek a vypadá to že tam ten obraz dá-ly se to tak ještě vůbec nazvat je špatný a displej tam i méně září-nevím jak to popsat,prostě asi jako když byste displej zmáčkly.
Kladem si tedy otázku jak to vzniklo?
1.Špatný displej z výroby?
2.Nebo špatně otevíral víko displeje že při
otevírání držel za displej samotný a nějak ho poškodil nebo promáčkl?
3.Nebo blbne posvícení,nebo špatný kontakt?
4.A nebo je ten plast tenký a při otevíráni víka displeje to držel za plastové kraje rámečků silněji a displej a promáčkl?
Na displeji při kouknutí na vyplý notebook nic není znát ani na těch rámečkách.Po zapnutí a rozzáření displeje je to už horší.Osobně jsem si teda myslel že ten displej je krytý nějakým tenoučkým plexisklem nebo sklem a pak je teprve ono samotné LCD.
A také že rámečky něco snesou a jsou tam od té funkce aby se za ně drželo a otevíralo víko displeje
.Jsem zvědav zda mu to uznají v krámě.
Je starej jen nějaký měsíc-(nevím přesně není můj)

PS:alespoń jsem se mu chtěl optat mě i jeho to zajímá a naštvaly mě taky jeho slova,citace:kdybych k tobě notebook netahal a nechtěl si hrá hry po síti tak by se mě nic takovho nestalo.takže dozajista chápete že za to mohu já a snaím se to trošku napravit.Díky
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

to bude zřejmě promáčklý od chybné manipulace, otázka je jestli to tam náhodou nebylo od vždycky (ale to mi nepřijde pravděpodobné, defekt co popisuješ vzniká pokud něco zatlačí na displej vetší silou než dokáže zvládnout)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Tak schválně co mě moudří lidé tohoto webu a lidé užívající notebooky napíší.Zajímá mě to a je mě ho i líto,když se na něj člověk podívá (myslým kámoše ne notebook) tak vypadá jak hromádka neštěstí když ho vidím.Našetřil si na něj a teď podle toho co víme a já vím tak mu to nebudou chtít uznat,takže se optá na výměnu a dyžtak ušetří na nový.Ach jo.
Díky za info:co dělal špatně a jak to děláte vy.Ale sám osobně to dělám normálně asi jako on za kraje víka a v poho,ale .....
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

manipuluj s tím ani ne tak za kraje jako za hrany, většinou bývá rámeček po stranách velmi tentký, tam nešahej, zatímco nad displejem bývá větší a lze s tím takto manipulovat
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Heh, Pavle no on se k tomu choval dobře.
Alespoň přede mnou,ano.Jak to mohl promáčknout?
Jedině co mě napadá že by to otevíral za displej samotný,že by prsty tlačil na displej jak otevíral víko a promáčkl to.jenže osobně si myslým že párkrát by i ten displej todle měl přežít bez úhony, a fungovat na 100%.
A ty kraje nevím,že by tak silně zmáčkl ten plast a ten plast by se zatlačil silou do displeje?A dělal toto.... ?
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Upřesním to:já osobně šahám nahoře na hranu víka,tedy na hoře na ty růžky.Na ty rohové na pravo a a nalevo nahoře na rozích tak tam to otvírám za to já.A on to samé.
nedokážu si představit jak složite to musí být a pracné avíce namáhavé dělat to někde ve středu nebo prostě na bocích na těch rámečkách.

Nebo ty jsi myslel otvírat uprostřed nahoře jak je rámeček s takovou tou západkou uprostřed nebo na stranách se dvěma západkamy keré pak drží víko po zavření u víka s klávesamy?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

ono se to nedá přesně říct, každej noťas má trochu jinou konstrukci, bylo by dobrý z něj vytáhnout od kdy to na tom disleji je, každopádně zkusit reklamovat!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Zkusí to víš že jo.Ale určitě mu ji neuznají.Nejspíš teda.
Jo,vidíš a já myslel že se to u každého notebooku otevírá vždy na stéjném feku.Říkamj á to dělám-tam kde končí displej nahoře tak za pravý a levý roh nad dispelejem to chytnu a otěvřu.Ale jak říkám tys asi spíše mysle otevírat za ten rám,nahoře za prostředek nad displejem.
PS:to by mě zajímalo jak se odliší de to chytit,podle toho kde je rámeček širší nebo jak jsi myslel podle konstrukce? :?

Díky za pokecání.Zkusí to.Chudák kluk....
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sirsi, uzsi, vetsi odpor pantu, mensi odpor pantu, ...
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

jj ja treba musim pridrzovat dole notebook aby se mi pri otevirani vika nezvedl.pri otevirani zvedam displej za prostredek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“