Vlhkost.Jsou údaje v MANUÁLECH pravdivé?

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bóža
Nováček
Nováček

Vlhkost.Jsou údaje v MANUÁLECH pravdivé?

Příspěvek od Bóža »

Chtěla bych se optat,kolik snesou notebooky vlhka?
Jak jsou pravdivé údaje co čte člověk v návodech že to je v provozu od 20-80% rel.vlhka aniž by se poškodily a nekondenzovaly? Co je na tom pravdy?
Když jsem pročítala manuál od mého a táty notebooka tak jsem si říkala,to je teda dost citlivé zařízení.Já vlastním 2roky starý Dell a taťka zase starou Toshibu.Kupoval je kdysi levněji jako pracovní a část mu firma proplatila :D
Četla jsem v návodu že mají odolnost v nějakém G,pak teplotní rozsah jak se může používat a ještě vlhkost.

Mohu jej užívat na starší chalupě,nebo v létě u vody kde je zajisté vyšší vlhkost?

Nebo by jej člověk měl mít schované v co nejsuší prostředí a dávat pozor na změny vlhkosti vzduchu?
Také se vykoupu rychle osuším ,protože nemám moc času jdu ihned k notebooku potřebuju něco do školy tak by mě zajímalo zda mu to nevadí.Aby pak jak tam píší v angličtině nekondenzoval.
Rozlišuje se kolik snese vlhka podle značek a a jejich modelů?
nebo to je u všech stejnýJak poznám že mu ta případná vlhkost v bytě,na chalupě,u vody nesvědčí že mu vadí?
Děkuji za vyslyšenou
Skoro nic nevím :(
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Tyto testy výrobci mají většinou zvládnuty a manuály nekecají, takže bych se vůbec nebál chaty nebo u vody. Na tropický prales to pochopitelně dělané není.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bóža
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bóža »

Dobře tedy ale vysvětly mě prosím tě jako laikovy co to tedy snese.
Co to pro mne tedy znamená?
Jak moc toho snese abych se nebála že mě po záruce půjde někam na opravu.To vlhko tam moc nechápu to je zvláštní pojem,když
si nedokážu přadstavit jaké maximálně může být nebo
jak musí být vlhký vzduch a nic se s tou věcí nestane.
Měly bo to v návodě řádněji vysvětlit.
A když budu smělá :oops: odoborník na eleltro a notebooky?
Až budeš mít čas trošku mě to vysvětly jak to výrobci myslý apod.Jsem laik a to co udávají je alespoň pro mě hodně hrubý pojem pod kterým nevím co si představit.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

představ si to asi takhle - v místě, kde je 100% vlkost prostě voda normálně kondenzuje, tam se NB používat nedá, jinak je to bez problémů, osobně jsem ještě neslyšel o tom, že by někdo poškodil NB používáním ve vlhkém prostředí
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Bóža
Nováček
Nováček

Díky za analízu

Příspěvek od Bóža »

Tak chápu-ly to dobře hodně vlhka mu škodí, to je asi jako v koupelně když se člověk v menší místnosti déle koupe nebo sprchuje je celá zarosená a zapařená a je tam jakýsi vodový vzduch,tak to je vysoká vlhkost která by mu uškodila asi dozajista. Tedy můžu jej : užívat jej v bytě při otevřeném okně i když venku prší,někde u vody,na chalupě kde je vlhko a jinde.Takovéto podmínky mě tedy zvládne jak píšeš.Asi tomu už chápu.Jen aby mě po záruce rychle neodešel do věčných lovišť.
Díky za podrobné vysvětlení pro laiky.
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Jaká relativní vlhkost je ještě přípustná se nedá přesně říct.
Pokud se jedná o pokojovou (teď mám doma 60%) tak je to bez debat ok.
Vlhkost jako taková nevadí, ale nesmí být větší než velká a dlouhodobá aby to stihlo oreznout. Jako mezní bych označil když na displayi kondenzuje voda - to už je hodně. Jak jinak to poznat nevim protože barometr sebou nenosim ale při normálním používání to neřeš.
Také záleží na konktétním typu nb mnou neustále deklarované IBM v pátek přežilo dve hodiny v silným déšti a jede dál - stačilo jen vylít vodu (jsem špatný příklad ale na střeše se není moc kam schovat).
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
bead
Začátečník
Začátečník

příklad kdy se NB ...

Příspěvek od bead »

Jednou jsem četl inzerát na prodej půl roku starého NB na náhradní díly. NB byl nefunkční právě z důvodu vlhkosti, prý si ho majitel nechal přez noc ve stanu (ta vlhkost :D ), hold nějaká mez tady asi je.

muj příklad: hrál jsem 3/4hod na svém starém NB (Texas Instrument TravelMate 5000) wormsíky na vlakovém nástupišti za jemného deště (po každých 10min tekli už kapky po displaji), NB jsem naklonil, stekla voda trochu otřel a hráli jsme dál.... :wink:
(Tohle ale radši neskoušejte) :-D
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
NVIDIA GeForce GTX 675MX,
Win 8.1 64bit CZ
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cabman »

Ale tyto věci se sčítají a jednoho krásného dne ... smrt.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
B@RT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B@RT »

ono vlhkost nepomůže ničemu, kámoš je kuchař a po půl roce mění mobil protože ho to sežere zaživa.
Sbírka grafických karet:
3Dfx B@RT Collection

Sbírka PC:
Intel B@RT Collection
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“