Poraďte ADSL rozděli na 2 kompy bez kabelu.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

MUHARRAK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MUHARRAK »

mhl píše:
MUHARRAK píše: A bylo by něco třeba router + AP a modem bych si k tomu připojil sám ten svůj přes USB?
To právě nejde, ale našel sem 3COM ADSL modem, Wi-Fi (802.11g) Access Point, FireWall, Router, 4x LAN za 2973Kč coš je o trošku...
Co je to WPA? Tak teda tuhle věcičku bych měl připojenou na linku telefonu ADSL a v kompu bych měl nějakou tu kartu s tou anténku a jel by mi net po celém bytě bezdrátově,že? A ten bezdrátový internet do tom kvartíru by se nějak nemohl spomalovat,že? Nebo jo? Kdyby teda jsem k tomu měl připojené dva kompy,tak na netu by zárověň být nemohly,nebo jo?
..:: Intel Pentium 4 3,0GHz 800MHz 1MB :: Abit IC7 - Intel 875P :: Western Digital Caviar XL WD2000JD - 200GB SATA :: XFX GeForce FX 5700 Ultra 128 MB DDR3 :: 2x512MB DDR DIMM Kingston CL3 :: Nexus NX-4090 400 Watt 16.2 db :: DVD-RW NEC ND3500A :: 17" LCD LG L1730B ::..
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

MUHARRAK píše: Co je to WPA? Tak teda tuhle věcičku bych měl připojenou na linku telefonu ADSL a v kompu bych měl nějakou tu kartu s tou anténku a jel by mi net po celém bytě bezdrátově,že? A ten bezdrátový internet do tom kvartíru by se nějak nemohl spomalovat,že? Nebo jo? Kdyby teda jsem k tomu měl připojené dva kompy,tak na netu by zárověň být nemohly,nebo jo?
Wifi sít zabespečená ochranou WEP je prolomitelná během pár hodin, takže je dobré často měnit klíče, s požitím WPA můžeš být v klidu, do sítě se ti nikdo nedostane, ale jak sem už psal, potřebuješ i wifi karty které to podporují. Oba PC budou moc přistupovat na internet zároven. Ohledně zpomalování už ti bylo v tomhle threadu odpovězeno.

btw: jak velkej to máš kvartýr a přez kolik stěn, pater(a z čeho sou) to chceš nasdílet, abys pak nenadával, že ti to nefakčí :D
MUHARRAK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MUHARRAK »

mhl píše:
MUHARRAK píše: Co je to WPA? Tak teda tuhle věcičku bych měl připojenou na linku telefonu ADSL a v kompu bych měl nějakou tu kartu s tou anténku a jel by mi net po celém bytě bezdrátově,že? A ten bezdrátový internet do tom kvartíru by se nějak nemohl spomalovat,že? Nebo jo? Kdyby teda jsem k tomu měl připojené dva kompy,tak na netu by zárověň být nemohly,nebo jo?
Wifi sít zabespečená ochranou WEP je prolomitelná během pár hodin, takže je dobré často měnit klíče,...
Je to přes zruba jednu stěnu z panelu,no jednu až dvě a od sebe by to bylo asi 10m vzdušnou čarou :D A nějaká ta karta do kompu s tam tou ochranou by byla za nějakou příznivou cenu?
..:: Intel Pentium 4 3,0GHz 800MHz 1MB :: Abit IC7 - Intel 875P :: Western Digital Caviar XL WD2000JD - 200GB SATA :: XFX GeForce FX 5700 Ultra 128 MB DDR3 :: 2x512MB DDR DIMM Kingston CL3 :: Nexus NX-4090 400 Watt 16.2 db :: DVD-RW NEC ND3500A :: 17" LCD LG L1730B ::..
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

MUHARRAK píše: Je to přes zruba jednu stěnu z panelu,no jednu až dvě a od sebe by to bylo asi 10m vzdušnou čarou :D A nějaká ta karta do kompu s tam tou ochranou by byla za nějakou příznivou cenu?
10m přez dvě panelákový stěny to už je tak tak, jinak sítovky třeba tyto Ovislink WL-8000PCI
MUHARRAK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MUHARRAK »

mhl píše:
MUHARRAK píše: Je to přes zruba jednu stěnu z panelu,no jednu až dvě a od sebe by to bylo asi 10m vzdušnou čarou :D A nějaká ta karta do kompu s tam tou ochranou by byla za nějakou příznivou cenu?
10m přez dvě panelákový stěny to už je tak tak, jinak sítovky třeba tyto Ovislink WL-8000PCI
Jen tak tak,to je jako možné,že mi to nepojede? :sad: Jak se to vůbec mezi sebou najde?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

mhl píše:10m přez dvě panelákový stěny to už je tak tak, jinak sítovky třeba tyto Ovislink WL-8000PCI
neblázni, to je furt dost v klidu, mám s Ovisem 1120 přes 2 patra a několik stěn připojení docela v klídečku
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
MUHARRAK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MUHARRAK »

pavel.minarik píše:
mhl píše:10m přez dvě panelákový stěny to už je tak tak, jinak sítovky třeba tyto Ovislink WL-8000PCI
neblázni, to je furt dost v klidu, mám s Ovisem 1120 přes 2 patra a několik stěn připojení docela v klídečku
No ještě,že tak... Jinak se mi to stejně zdá hodně,jako za to dát tolik a žádnou jinou možnost jak to propojit nemám. Nemůžu už doma táhnou kabeláž :sad: Tak já nevím. Kdyby tak byla nějaká levnější bezdrátová možnost.
Gudboj
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gudboj »

Cau,
mám to doma úlpně stejně jakoty MUHARRAK a zatim pořád ten blbej kabel mezi PCčkama.

Uvědomuješ si doufám, že ten počítač ve kterým máš nainstalovanej ADSL modem by pak musel bejt pořád zapnutej, teda, kdybys chtěl surfovat na tom druhým :-)

Je to moje zkušenost, když brácha surfuje do noci a já musim mít v pokoji zaplej komp.

Nejlepší by bylo fakt koupit ten router nebo co to je, aby to slo i bez PCčka ON.

Dej vědět jak si to nakonec vyřešil...
cpu: Intel Core 2 Duo E8400 @ 4.2 GHz, 1.35V, AC Freezer 7 Pro mb: Gigabyte EP45-UD3R ram: A-Data Vitesta EE DDR2 800+ MHz 2x 2048 MB 4-4-4-12 2.06V gpu: ATI Radeon HD4870 TOXIC (512MB) @835/4240 MHz hdd: Seagate Barracuda 7200.12 500GB + 1TB mechanika: NEC ND 4550@4551A Labelflash psu: CoolerMaster SilentPro 600W case: Thermaltake Tsunami Dream silver system: Windows 7
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“