TRHÁNÍ Obrazu!!!???

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Blboun.nejapny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

TRHÁNÍ Obrazu!!!???

Příspěvek od Blboun.nejapny »

Dobrý den, prosil bych o radu,
Při hraní her mi počítač nedávno začal blbnout, po chvilkách jemně trhne obraz, vůbec nevím proč. Nevím si rady, čím by to mohlo být, před tím to nedělalo.Děkuji za jakoukoliv radu
AMD Athlon 2400+,MSI KT600 Delta Fisr,nVidia GeForce 5600,Seagate 120Gb 8MB Cache,Leadtek Winfast Deluxe,Toshiba 5112,Toshiba M1802,
xIndian
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xIndian »

Myslím, že máš pěkně zasekaný Widle. Zkus je přeinstalovat. Ještě můžeš zkusit vyčistit registry, nebo odstranit spyware.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nepřehřejvá se ti grafika ? Šáhni si na chladič na jádru jak je teplej ...

EDIT : Tohle by spíš patřilo do sekce počítačové sestavy ...

//Edit by Paja: presunuto ze sekce AMD...
Goldnoob team proud member!
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Co máš za OS? Kolik RAM? Jaké její využití? Co swap???
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

muze toho byt sposuta: nemusi stacit ramka, takze ti hadr musi casto swapovat, zkus preinstalovat drivery pro grafiku, zkontroluj taky jestli se ti ta grafika neprehriva, pak taky si projed pocitac nejakym antivirakem a zkus se podivat jestli nemas nejaky spyware (pomoci SpyBot), jinak nemas treba zapnuty pri hrani firewall, nejakou rezidentni ochranu nebo nejede na pozadi neco velkeho??
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
Blboun.nejapny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

RE:Trhání obrazu

Díky moc za podněty, pokusím se upřesnit

Takže ramek mám 512MB, ale bohužel jiný typu s jiným časováním(CL 2.5 a CL 3) (jaký mám nastavit v tom případě časování v biosu?), když sáhnu na větráček (aktivní) na grafice, tak sice mírně hřeje, ale v pohodě na něm udržím prst (je nějaký program na zjištění teploty?). Jako firewall používám Kerio, téměř nic jsem na něm po nastavení neměnil, jako antivir testovací verzi NODU, programy na spyware jsem použil. Chtěl bych vědět, jaké jsou nejspolehlivější ovladače pro tuhle starou grafiku, mám mírné podezření že by to mohlo být tím. Díky
AMD Athlon 2400+,MSI KT600 Delta Fisr,nVidia GeForce 5600,Seagate 120Gb 8MB Cache,Leadtek Winfast Deluxe,Toshiba 5112,Toshiba M1802,
Blboun.nejapny
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

RE ještě dodatek

A to swapování se pozná jak?? A celkové využití ramek??
Athilles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Athilles »

No, takze to ze sahnes na vetracek, ti moc nepomuze, zkus program RivaTuner, ten umi skvele monitorovat otacky vetraku a ukazuje i teplotu. Potom to swapovani to znamena, za system uz nemam zadnou vonou pamet v ramce a tak zacina ukladat na disk, poznas to tak, ze treba pri hrani ti zacne hodne chrcet disk, jinak to se da nastavit ve windowsech, ale pokud mas dost velkou ramku tak je to v poho, ale z tvojeho prispevku, nemam jasno jestli mas 2×256 nebo 2×512, ale asi to prvni ze?
Co se potom tyce toho firewallu a NODU, zkus je oba uplne vypnout a pak zkus nejakou tu hru, toze ti jednou i pri hrani muze hrat dost velkou roli, jinak pro tu grafiku bych bral ovladace jedny z nejnovejsich, nebo zkus treba 53.03 ty myslim byli pro tuhle kartu dost oblibene :wink:
CPU: Intel Celeron 300A MHz | MB: ALi M1621 ALADDiN-Pro 2 | RAM: 192MB | VGA: MANLi GeForce 2 MX400 32MB | HDD1: Seagate ST34310A 4.3GB | HDD2: Seagate ST32122A 2.1GB | CD: NEC 3002A 52× | CASE: Homemade | CRT: Samtron SC-428PSL | NET: PODA 350/250 kbps | OS: Windows 98SE | WB: Opera 7.54u2 | IM: Trillian 0.74i | FW: ZoneAlarm 5.5.062 ... zmena nicku rufer => Athilles
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Časování musíš přizpůsobit té pomalejší ramce :wink:
Monitoruj systém třeba ve Správci úloh...... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“